tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kirjallinen sääennustus, osa 2: Tuhon jälkeinen maailma

© Niina Tolonen
Hain tänään loput edellisessä postauksessa mainitsemistani teoksista, nämä tulivat varauksesta. Huomasin myös, että "tuhon jälkeinen maailma" on validi kirjaston asiasana. Näistä ehkä tuo Kaamos voisi olla se, jota vertailen Teemestarin kirjan kanssa. Katsotaan, mitä gradun ohjaaja sanoo. Mielenkiinnolla odotan myös tuon sarjakuvan lukemista.
   
Risto Isomäki: Herääminen (Tammi)
Eletään vuotta 2038. Suomi tuskailee helleaallon kourissa. Metsäpalot riehuvat pohjoisella havumetsävyöhykkeellä, merenpohjan metaanijääesiintymät alkavat sulaa.
   
Samaan aikaan, kun suomalaisen tutkijan Kauko Korhosen mielestä AIDS-epidemia ei käyttäydy kuten luonnollisen epidemian pitäisi, saksalainen tähtitieteilijä väittää löytäneensä Kuun pinnalta jalanjälkiä, jotka eivät ole ihmisten jättämiä. 
 
Sitten menetyvät siperialaisen kaupungin asukkaat oudosti yhdessä yössä, ja vähän myöhemmin venäläiset tutkijat tekevät salaperäisen löydön Jäämeren pohjalta… 
   
Mistä tässä on kyse? Mitä tapahtuu todella?
    
Jyrki Kiiskinen: Kaamos (Tammi)
Kaamos on ruumiinavaus eräästä historian jaksosta, jolloin mikään ei tuntunut olevan mahdotonta. Arkeologi joutuu muinaisen käsikirjoituksen lumoihin ja pakenee se mukanaan. Takaa-ajettuna, piilopaikkojaan vaihdellen hän uppoutuu vuosiksi sen selvittämiseen. Vitkaan tuntematon kieli luovuttaa salaisuutensa; esiin kehkeytyy tarina yltäkylläisyyden kulttuurista, kellojen ja vauhdin ajasta. Kun se päättyy arktisen myytin jylhään toteutumiseen, kirjoittajan, tuhatkaksisataa vuotta sitten eläneen antikvariaatinpitäjän Edgarin ja hänen tulkitsijansa kohtalot kietoutuvat toisiinsa.
   
Topi Koivisto & Tapio Miettinen: Tunnel Ground - Maanalainen aamunkoitto (sarjakuva, Like)
"Ehkä pimeys onkin ainoa totuus. Valo on ailahteleva, se häviää jos annat sille vähäisenkin mahdollisuuden. Kenties olemassaolomme on yhtä häilyväistä, välkymme todellisuudesta sisään ja ulos tietämättä missä olemme olleet ja kuinka kauan."
   
Maailmanlaajuinen tuho jättää jälkeensä aution ja synkän maan. Uusi robotin- ja ihmisenkaltainen laji ajautuu äärirajoille vaativassa ympäristössä. Pimeydessä se kohtaa omat haamunsa ja on valmis kiroamaan luojansa. Lopulta taistelu on väistämätön - mutta mitä vastaan ja kenen puolesta se tosiasiassa käydään? Mihin asettuvat tietoisuuden ja todellisuuden häilyvät rajat?
   
Dystooppinen Tunnel Ground on myös mobiilipeli, jota on saatavilla muun muassa App Storesta.

2 kommenttia:

  1. Minulla on tuo sarjis kanssa kirjastosta lainassa. Olen sen nyt kahteen kertaan lukenut, mutten malta palauttaa. :D Se on varsin tunnelmallista fiilistelyä, joten mielellään lueskelee. (Ja toisaalta vaivaa alituinen epäilys, että josko vielä huomaisi tai oivaltaisi jotain uutta, kunhan vain kääntelee niitä synkänmustia sivuja...)

    Tulen sitten lukemaan, mitä olet ollut mieltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin sen tänään, postausta tulossa lähiaikoina. Oli tosiaankin tunnelmallinen. Ihanan vähäeleinen värimaailma. Toimi hyvin.

      Poista