torstai 9. lokakuuta 2014

Rakas romaanihenkilö

Rikotaanpas turhan pitkäksi venynyt blogihiljaisuus osalistumalla Amman copycat-kisaan. Tämän vuoden kisateemana on Rakas romaanihenkilö. Minun copycat-kuvassani on bloggaaja itse esittämässä Diana Gabaldonin kirjoista tuttua Claire Fraseria (oli muuten todella vaikeaa valita nimi ko. hahmolle, kun hän esiintyy ensimmäisen kirjan aikana useammalla eri nimellä). Suomennoksen alkuperäisestä kansitaiteesta vastaa Mika Launis.  


Vielä vertailukuvassa alkuperäinen ja kopio.

12 kommenttia:

 1. Olenkin jo miettinyt mitä on tapahtunut kun ei ole bloggauksia näkynyt :D Kiva, että olet palannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä bloggauksen pätkiä kirjoittanut ja muutamia kirjojakin lukenut, mutta jotenkin vain on kesän ja syksyn ajan ollut niin lukujumissa, että ei ole oikein irronnut mitään. Jospa tämän kuun lukupiirikirja Seth Grahame-Smithin Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit aukaisisi jumin.

   Poista
 2. Kivaa Niina, että osallistuit ja toivottavasti lukujumikin siitä aukeaa. YE:n zombiversio ainakin on aika railakasta luettavaa ja sopii hyvin pimenevään syksyyn :)

  Ja siis kiitos hienosta kuvastasi! Pidän yksinkertaisesta asettelusta, siinä on jotakin vangitsevaa ja kiehtovaa. En muuten ole ikinä lukenut Gabaldonia, varmaan pitäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy ja muutenkin pimeä aika on aina ollut minulle parasta lukuaikaa. Tänään pääsen tarttumaan zombi-kirjaan, joten katsotaan jos jumi aukeaisi.

   Suosittelen kyllä lukemaan. Ensimmäisesä kirjasta, siis tuosta Muukalaisesta, tehtiin nyt tv-sarjakin. Ensimmäinen puolikas loppui vähän aikaa sitten ja jatkuu huhtikuussa. Yle näyttää sarjaa toukokuusta alkaen. Sarja on saavuttanut ellei jopa ylittänyt kirjan tunnelman. Etenkin Sam Heughan miespäähenkilö Jamiena on erittäin maukas. ;)

   Poista
 3. Tyylikäs kansi, olet vanginnut hienosti tunnelman. Sovit hyvin kansikuvatytöksi. :))

  En ole kyseistä kirjaa lukenut, mutta tuo kansi on tuttu. Olen kaiketi hipelöinyt tämän kirjailijan kirjoja joko kirjastossa tai kaupassa, koska näyttää niin tutulta. Ei ole silti koskaan lähtenyt mukaani eikä ole hajua, mistä kertovat. Kenties joskus kokeilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä nyt oli tällainen nopea räpsy, tukkakin törröttää (tosin sopii mielestäni kirjaan hyvin).

   En tiedä ovatko kirjat välttämättä sinun makuusi, mutta itse olen tykännyt, etenkin tästä ensimmäisestä. Oli puhetta erään bloggaaja kollegan kanssa, että meillä olisi ennen kirjan pohjalta tehdyn sarjan ekan kauden loppupuolen alkua (huhtikuussa) kimppaluku Muukalaisesta. Niin kuin wink wink. ;) Kertovat osittain 1940-luvusta, osittain 1750-luvusta. Kyseessä on siis aikamatkustus kirja, jossa Skotlanti pääsee keskeisesti esille. Päähenkilöpari(en) välillä on myös tulista seksiä. ;)

   Poista
 4. Muukalainen on kyllä hieno kirja ja toteutuksesi mainio! Pitäisikin jatkaa sarjan lukemista kun seuraavat osat odottavat jo hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Siskoni suositteli aikoinaan Muukalaista, mutta lukiolaisena sitä vähän vierastin. Onneksi joitakin vuosia sitten tuli lopulta luettua. Ensimmäinen osa Matkantekijää on todella hyvä. Minä olen lukenut Tuliristiin asti, eli viisi osaa. En tiedä haluanko lukea vielä enempää, kun Jamie vanhenee niin nopeasti sarjan myötä. :/

   Poista
 5. Kiva tapa katkaista blogihiljaisuus :) Minulla taitaa jäädä tänä vuonna copycat-kisa välistä jos nyt ei järjetön inspis iske, mutta teidän muiden toteutuksia on kiva seurata!

  Gabaldonin sarja on yksi suosikkejani, en millään malttaisi odottaa uusinta osaa, haluaisin päästä lukemaan sen h-e-t-i ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Nyt pitäisi vaan päivitellä kaikkea, mikä on jäänyt roikkumaan. Jospa tässä vielä... Heti luettuani tämän vuoden Copy cat-idean, sain inspiksen Claireen. Kuvan ottaminen van venähtikin sitten hieman. Onneksi Amma muistutteli asiasta niin kerkesin mukaan. :) Oli hauskaa ottaa näitä kuvia, vaikka ilman laseja en näekään juuri mitään. Mies varmaan ihmetteli, mitä oikein teen kun räpsin kuvia eteisessä.

   Uusimmasta Gabaldonista olen kyllä kuullut paljon hyvää. Omana löytyy muistaakseni kuudes tai seitsemäs osa sarjaa, pitäisi tarkastaa. Teoksen lukeminen tosin varmaan jää gradun jälkeiseen aikaan ja kenties uudelle paikkakunnalle.

   Poista
  2. Mitämitä, paikkakuntako vaihtumassa!?!

   Oi onnea, Gabaldonin uuutukainen odotteli eilen postilaatikossa, tiedän mitä teen (viimeistään) viikonloppuna :D

   Poista
  3. Joo, tavoitteena olisi keväällä pyrkiä PK-seudulle. :) Jos vaikka saisi töitä sieltä.

   Ihana viikonloppu siis tiedossa! ♥

   Poista