Sivut

torstai 10. marraskuuta 2011

Tänään kirjastosta osa 3

Hain tänään varaamani Surunsyöjät ja mukaan tarttui tuttuun tapaan jo ennestäänkin pullean yöpöydän hyllyn täytettä.

Veera Laitinen: Surunsyöjät (2011)
Tähän kirjaan tutustuin ainakin marjiksen blogissa, jälleen nuoren kirjoittajan teos, joka tosin tällä kertaa kuulostaa jopa ihan kunnolliselta, 12-vuotiaan Flavia Bujorin Ennuskivien mahti on varmaan pohjanoteerauksia lukemistani (tai enhän minä päässyt sitä edes loppuun). Teoksella olisi potentiaalia, jos sitä olisi hiottu pariin kertaan. Muita nuoria kirjailijoita ovat niin ikään suomalainen Viivi Hyvönen ja hänen 15-vuotiaana kirjoitettu teos Etsijä maistui minulle aika hyvin kun olin lukiossa ja Christopher Paolinin Eragon, jonka mies aloitti kirjoittamaan 15-vuotiaana. Minä kirjoitin ensimmäisen kunnolliseen romaanimittaan kasvaneen tekstini n. 20-vuotiaana, hyvän ystäväni kanssa (eli puolet kunniasta kuuluu hänelle, ja hän puolestaan on 6 vuotta minua nuorempi - tämä näkyy yllättävän vähän hänen kirjoittamissa osuuksissaa!). Odotukset korkealla Surunsyöjien suhteen.

Marja-Leena Tiainen: Kahden tytön maailma (2011)
Tästä kirjasta kuulin ensimmäisenä isosiskoltani. Hyvin ajankohtainen ja kantaa ottava teos.

Annika Luther: Kodittomien kaupunki (2011)
Tästä dystopiasta kuulin Risingshadow:n syksyllä ilmestyvien kirjojen keskustelussa joskus alkusyksystä. Nappasin uutuushyllystä kun sattui olemaan paikalla. Huomasin myös, että niin Tiaisen kuin Lutherinkin kirjat on painettu Latviassa, eri kirjapainoissa tosin. Onko Latvia uusi Kiina? Muistan, että ainakin osa takavuosien Pollux-kirjoista heppatyttö ajaltani painettiin siellä...

Alyson Nöel: Punaiset tulppaanit (2011), Sininen kuu (2011)
Siskoni suositteli minulle myös näitä kirjoja. Yliluonnollisuus puree tällä hetkellä kansaan.

Cecelia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan (2010)
Tästä luin parikin hyvää suosittelua Vinttikamarissa ja Haumisevalla harjulla blogeista. Varasin siis kirjan ja kävin senkin noutamassa. Muistuttaa tavallaan Hiljaisuus soi h-mollissa ja Poikkeustila kirjoja, jotka vähän aikaa sitten luin. Tämänkin kanssa odotukset aika korkealla!
 
Jaquelin Kelly: Luonnonlapsi Calpurnia Tate (2011)
Vinttikamarissa (ja varmasti jossain muussakin blogissa) törmäsin tähän erikoiseen teokseen. Kuulostaa lupaavalle!

Konami Kanata: Chi's Sweet Home 6 (2011)
Chi-kissan seikkailut jatkuvat. Pentuna kaikki on niin erikoista ja kiinnostavaa, ja siksi muut kissat pitävät Chitä hupsuna. Hurjan hauskaa kissa huumoria! Nyt olen lukenut osat 1, 3, 5 ja 6.

6 kommenttia:

  1. Olet löytänyt monta mielenkiintoiselta vaikuttavaa kirjaa! Totta, yliluonnollisuus puree kansaan ja olen huomannut, että itse olen lainannut viime aikoina paljon yliluonnollisia kirjoja... :).

    Chi's Sweet Homen kannet ovat ihastuttavat. Luuletko, voisiko näitä suositella 9-vuotiaalle lukijalle?

    VastaaPoista
  2. Listaan lisättävä vielä Luonnonlapsi Calpurnia Tate (postasin tämän ajastuksella, jos se nyt toimi, kun olin päivän luennoilla).

    Chi's Sweet Home sopii mielestäni mainiosti 9-vuotiallekin! (Siskollani on samanikäinen tyttö, joka ainakin tykkää näistä).

    VastaaPoista
  3. Kahden maailman tyttö, Kodittomien kaupunki ja Calpurnia Tate ovat minunkin lukulistallani (joka on kyllä loputtoman pitkä).

    Chi's sweet home on minullekin ihan vieras sarja, mutta olen samaa mieltä Aamunkajon kanssa kansien ihastuttavuudesta. Tämä ei taida kuulua kirjastomme valikoimiin, mutta muistan pitää silmäni auki kun käyn naapurikaupungin kirjastossa.

    VastaaPoista
  4. Lukutoukka: Nuo listat kirjoista, jotka pitäisi joskus lukea, kasvavat aina ihan kauheisiin kokoluokkiin :D

    VastaaPoista
  5. Muita tuosta listasta en ole lukenut kuin Ahernin kirjan. Voin suositella lämpimästi.

    VastaaPoista
  6. Ahernin kirjan luin eilen loppun ja olen parhaillaan kirjoittamassa siitä. :) Tykkäsin kyllä, oli oikein hieno lukukokemus!

    VastaaPoista