Sivut

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kesän ja syksyn 2015 uutuudet

  
Vielä en ole ehtinyt edes kaikkia edellisen syksyn kiinnostavia kirjoja lukemaan, kun uutta katalogia pukkaa jo oikealta ja vasemmalta. Ikävä kyllä (vai pitäisikö sanoa onneksi), ei syksy näytä tarjoavan minulle kovinkaan montaa todella kiinnostavaa tämä-on-pakko-lukea-heti -teosta, mutta useita jossain määrin mielenkiintoista uutuutta joka tapauksessa. Yksi teos kuitenkin kiehtoo jo nyt, vaikkei siitä paljoa tietoa olekaan saatavilla. Vasta vähän aikaa sitten perustettu Kustannus Aarni lupaa nimittäin kirjamessuille Suomeen sijoittuvaa dystopiaa! Tässä kuitenkin listani niistä muista silmiini tarttuneista teoksista:
  
Kesän uutuudet:
  1. Michael Mortimer: Fossiilivaltiatar (Bazar, kesäkuu)
  2. Kerstin Gier: Lupaus - Unien ensimmäinen kirja (Gummerus, kesäkuu)
  3. Cassandra Clare & Holly Black: Magisterium - Rautakoe (Otava, heinäkuu)
  4. Chris Riddell: Ada Gootti ja hiiren haamu (Gummerus, heinäkuu)
  5. Tuomo Jäntti: Talven hallava hevonen (Gummerus, heinäkuu)
  
Syksyn uutuudet:
  1. Annmari Dannebey: Kun kuulet laulun varjojen (Myllylahti, elokuu)
  2. Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme (Tammi, elokuu)
  3. Kaj Korkea-Aho: Paha kirja (Otava, elokuu)
  4. Harper Lee: Kaikki taivaan linnut (Gummerus, elokuu)
  5. Sarah Lotz: Neljäs päivä (Karisto, elokuu)
  6. Elena Mady: Vaihdokas (WSOY, elokuu)
  7. Hugh Howey: Kohtalo (Like, syyskuu)
  8. Alice Hoffman: Ihmeellisten asioiden museo (Gummerus, syyskuu)
  9. Siri Kolu: Tervemenoa, Taika Taksinen! (Otava, syyskuu)
  10. Satu Mattila-Laine: Parantola (Karisto, syyskuu)
  11. Douglas Preston & Lincoln Child: Pimeyden pyörä (Gummerus, syyskuu)
  12. Terry Pratchett & Stephen Baxter: Pitkä Mars (Karisto, lokakuu)
  13. Kertin Gier: Vala - Unien toinen kirja (Gummerus, lokakuu)
  14. Lauren Kate: Langennut (WSOY, lokakuu)
  
Ennen uutuuksia, olisi luettava ensin Leen Kuin surmaisi satakielen, jolle jatkoa tuo vasta nyt julkaistava teos on. Samoin Preston ja Child kaksikon Pendergast-sarja odottaa korkkaamistaan. Onneksi Ihmeiden kabinetti löytyy omana. Kauhu näyttää olevan vahvassa nousussa ja dystopia selvästi putoamassa pois hypetyksestä. Lauren Katen Langennut piti alunperin ilmestyä huhti-toukokuussa, mutta se siirtyy näköjään syksylle. Itsehän luin teoksen jo alkuperäiskielellä tammikuussa. Fallenista tehty elokuva saa ensi-iltansa kesällä. 

#Kirja -sivustolla huomasin tällaisen maininnan! ♥

Top 5 kirjat eli ne jotka haluan ehdottomasti lukea:
  1. Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme 
  2. Hugh Howey: Kohtalo
  3. Elena Mady: Vaihdokas
  4. Satu Mattila-Laine: Parantola
  5. Chris Riddell: Ada Gootti ja hiiren haamu

10 kommenttia:

  1. Voi ei, onko Langennut tosiaan siirretty syksylle? Toivottavasti elokuva kuitenkin tulisi kesällä! Mua kiinnostaa noista ehkä eniten tuo Vaihdokas, Lupaus ja Talven hallava hevonen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Langennut tosiaan siirtyi ensin huhtikuulta toukokuulle ja nyt kokonaan syksyn julkaisuohjelmaan. Elokuvan pitäisi tulla ihan ajallaan, vaikka vielä en löytänyt sen ensi-iltatietoja Finkinosta.

      Lupaus ja Hallava hevonenkin kiinnostavat kovasti. Mm. Lupauksen tulen esittelemään Risingshadowssa.

      Poista
  2. Omalta osaltanut etenkin syksy näyttää uutuuskirjojen osalta melko ankealta. Kesään olin jo aikaisemmin tutustunut, eikä sekään näyttänyt kovin erikoiselta. Jotenkin tuntuu, että kustantamoiden katalogeista ei ole löytynyt kuin kourallinen edes vähän kiinnostavia kirjoja. Odottelen tosin vielä jospa esim. Likeltä tulisi syksyllä jotain kivaa. Esimerkiksi omaan makuuni sopivaa suomennettua YA:ta ei oikein nyt löytynyt. Tietysti on nuo Kerstin Gierin kirjat, mutta jotenkin en nyt niistäkään innostunut.

    Sinun listassasi näyttää olevan muutama, joita olen itsekin katsellut. Esim. Vaihdokas, Parantola, Ihmeellisten asioiden museo ja, kumma kyllä, Neljäs päivä, vaikka en Lotzin Kolmesta niin erityisesti pitänytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin syksyn tarjonta on aika meh. Ei esimerkiski tule muuta dystopiaa kuin Likeltä Hugh Howeyn trilogian päätös... Siksi siirryin lukemaan genreä alkuperäiskielellään. Lotzin Kolme odottelee minulle lukupinossa, joten vielä en tiedä mitä tykkään siitä.

      Poista
  3. Ai toi Claren kirja suomennetaan! Itseltäni on näemmä mennyt tuo uutinen täysin ohitse, mutta mahtavaa, että suomennetaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clarelta olen lukenut vain Luukaupungin, jonka loppuratkaisu ei ollut makuuni. Black puolestaan on tuttu Tony diTerlizzin kanssa tekemistään Spiderwick-lastenkirjoista, joiden ensimmäinen sarja oli mielenkiintoinen ja toinen puolestaan sangen huono. En tiedä tuleeko tuota uutuutta kuitenkaan luettua, mutta pistinpäs merkille kuitenkin.

      Poista
  4. Olen niin niin niin innoissani uudesta Pendergastista! Edellisestä suomennoksesta on jo kaksi vuotta ja ehdin pelätä, että kääntäminen on lopetettu kokonaan. Taitaa olla Pendergast-maratoni minulla edessä! :D Odotan kovasti myös tuota Kerstin Gierin uutta sarjaa. Oho, en edes tiennyt että The Iron Trial käännetään. Kirja ei ole herättänyt minussa hirveästi mitään kiinnostusta, mutta ehkäpä sen voisi myös vilkasta jos ja kun se kirjastosta löytyy,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen viimeisten kahden vuoden aikana hankkinut Pendergastit 1-3 omaan hyllyyni, mutta pitäisi vielä lukeakin ne jossain vaiheessa. Vaikuttaa erikoiselta ja mielenkiintoiselta sarjalta. :) Gierin sarja vaikuttaa jännältä ja sen ensimmäisen osan pääsenkin arvostelemaan Risingshadowlle. Clare & Blackin yhteistyön tuloksesta minulla ei paljoa tietoa tai odotuksia ole, mutta nuorten teoksia näyttää nyt ylipäätään olevan tulossa huonosti, ainakaan spefimpää laatua, niin tarttui silmään katalogeista tämäkin.

      Poista
  5. Minua eniten kiinnostaa tuo Kerstin Gierin kirja ja Cassandra Claren kirja. Mutta tosiaan, aika ankealta tämä vuosi on vaikuttanut minun lukumakuani katsoen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo monena vuonna aikaisemminkin katsonut pelonsekaisin tuntein kuinka vähän mitään kiinnostavia kirjoja on julkaistu ja tämä on tähän mennessä minulle se heikoin uutuuskirjavuosi.

      Poista