Sivut

keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Mid-Year Book Freak Out Tag

        
Tein Mid-Year Book Freak Out Tagin viimeksi vuonna 2019 ja koska näin sen pitkästä aikaa BooksandLalan, neareadsnovelsin ja NuotioBeen -booktubessa, halusin itsekin vastata taas näihin lukemiseen liittyviin kysymyksiin alkuvuoden luetuista. 
   
1. Paras kirja, jonka olet tähän mennessä vuotta lukenut?
- Olen antanut tänä vuonna viisi tähteä vasta neljälle teokselle, joista kolme on sarjakuvaa ja yksi varhaisnuorten scifiä. Tällä hetkellä suosikkini näistä on ehkä Faith Erin Hicksin Hockey Girls Loves Drama Boy.
    
2. Paras jatko-osa, jonka olet lukenut vuonna 2024?
- Tähän on helppo vastata, jo edellä mainittu Oskar Källnerin ja Karl Johnssonin Imperiumin perilliset 6) Maailmansynnyttäjä.
  
3. Uutuusteos, jota et ole vielä lukenut, mutta jonka haluat lukea?
- Näitä olisi lukupinossa useampi, mutta eniten ehkä odottelen Rebecca Yarrosin Siiveniskua
  
4. Mitä syksyllä julkaistavaa kirjaa odotat eniten?
- Odotan useampaa kirjaa malttamattomasti, mutta eniten luultavasti Annukka Salaman YA:ta Asioita joista en tiennyt pitäväni.
  
  
5. Mihin kirjaan olet pettynyt eniten?
- Pettymyksiä aiheuttavia kirjoja ja sarjakuvia olen lukenut 16kpl. Näistä eniten harittamaan jäi joko N.K. Jemisinin Kaupunki joksi tulimme (siis älä oikeasti lue tätä, jos köppäinen käännös sattuu sieluusi) tai Malin Falchin Pohjantuli-sarjakuvasarjan päätösosa Porttipuu osa 2. Ei noin hienosti kuvitettua tarinaa voi taputella kasaan noin nopeasti ja epäsukottavasti. 
  
6. Mikä kirja on yllättänyt eniten?
- Kirjavuoteni 2024 on ollut todella erikoisten kirjojen värittämä ja useampi kirja on päässyt yllättämään ja monella eri tavalla. Tällaisia ovat olleet ainakin Chi Ta-wein Kalvot ja Johanna Laitilan Kanin hetkellä
  
7. Kuka on uusi lempikirjailijasi? 
- Sarjakuvapuolella The Apothecary Diariesin tekijätiimi ansaitsee kiitoksen, niin monta sarjan osaa on saanut 4,5-5 tähteä. Kirjapuolelta uusiksi suosikeiksi nousivat yhdellä kirjalla Kara McDowell (The Prince & the Apocalypse), Annie Lyons (Pommisuojan lukupiiri), Simon James Green (Heartbreak boys), Sara Norja (Kummajaisten kesä) ja Seanan McGuire (Every Heart a Doorway) ja jatkan mielelläni heidän tuotantoihiinsa tutustumista. 
  
8. Viimeisin kirjallinen ihastuksen kohteesi?
- Tämä on vaikea kysymys, mutta sanotaan vaikka Kade (Seanan McGuire: Every Heart a Doorway), josta haluan tietää lisää! 

 9. Uusin suosikkihahmosi?
- The Apothecary Diariesin Maomao on todella hyvin kirjoitettu hahmo, samoin olen pitänyt The Prince & the Apocalypsen prinssi Theosta (en malta odottaa sarjan jatko-osan ilmestymistä tässä kuussa).  
   
  
10. Mikä kirja sai sinut itkemään?
- Kaupunki joksi tulimme oli itkettävän huono, mutta eipä tule mieleen yhtään teosta, joka olisi saanut silmänurkat kostumaan. Itken niin harvoin lukiessani. 
  
11. Mistä tänä vuonna näkemästäsi kirjaan pohjaavasta elokuvasta olet pitänyt eniten?
- En ole tainnut nähdä yhtään leffaa tänä vuonna. Teemestarin kirjaan pohjaava Veden vartija pitäisi kylläkin katsoa. 
         
12. Mistä tänä vuonna kirjoittamastasi kirja-arvostelusta tai postauksesta pidät eniten?
- Onpas hankala kysymys. Kirjoitin arvostelun Kaupunki joksi tulimme -pettymyksestä Tähtivaeltajaan ja se on ehkä kriitikon urani paras teksti. 
    
13. Kaunein kirja, jonka olet ostanut tänä vuonna?
- En ole ostanut tänä vuonna kuin yhden kirjan, Becky Albertallin Minä, Simon, Homo Sapiens.
  
14. Mitkä kirjat on pakko lukea vuoden loppuun mennessä?
- Siiveniskun lisäksi ainakin Travis Baldreen Legendoja ja latteja, Catherine Doylen ja Katherine Webberin Kruunun tyttäret, Toshikazu Kawaguchin Ennen kuin kahvi jäähtyy ja Casey McQuistonin Päätepysäkki, puhumattakaan kaikista ihanista kirjakarkeista, joita ilmestyy syksyllä. 

2 kommenttia:

  1. Katoin keväällä Veden vartijan ja se sai minut jopa vähän itkemään. Tykkäsin! Aika pitkälle uskollinen kirjalle, mutta ainahan näissä poikkeuksia on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä. Ja joo, ei ole kovinkaan moni kirja-adaptaatio niin isommalla kuin pienemmälläkään valkokankaalla koskaan ollut täydellisesti kirjaa noudatteleva, osa vaan on törkeästi ottanut oman suunnan. Eragon ja Outolintu-trilogia ovat malliesimerkkejä siitä miten kirjaa ei kuulu adaptoida.

      Poista