Lämpötila +26, kello vähän vaille yhdeksän. Täydellinen hetki lähteä kirpparikierrokselle. Mukavasti päivn aikana kassiin kertyikin Oranssista planeetasta, Kierrätyskeskukselta (Kyläsaaresta), Mustan kanin kolosta ja Interfennicasta (Hakaniemestä) 13 kirjaa 16 eurolla. Ainoa miinus tuli pissalta haisevasta Helsingistä.
1. Margit Sandemo: Lumottu (1e)
- Sandemon toista sarjaa (Noitamestari) minulla on kolme ensimmäistä osaa. Tämä oli hyväkuntoinen, tuon laajemman sarjan aloittava teos, joita en paljoa ole liikkeellä nähnyt. (Näistä ensimmäisitä osista on varmaan helppoa päästä eroon, jos en tykkää.)
2. Joanne Harris: Pieni suklaapuoti (1e)
- Leffakannellinen Seven-pokkari. Leffan olen joitakin vuosia sitten katsonut ja siskoni on suositellut tämän lukemista kirjana.
3. Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu (1e)
- Löysin tämän ensin pokkarina, mutta huomatessani kovakantisen hyllyssä, vaihdoin. Mielenkiintoisen kuuloinen tarina, joka houkutti.
4. Jane Austen: Kasvattitytön tarina (1e)
- Euron tarjouskorista, leffakannella. Minulla on aikaisemmin hankittuna Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo (leffakannella tämäkin), jota en ole ehtinyt lukemaan. (Austen fanit, mistä teoksesta kannattaa aloittaa?) Tämä on minulle aikaisemmin tuntematon teos, mutta tarina vaikutti lupaavalta.
5. Alistair MacLeod: Cape Bretonin laulu (2e)
- Skotit. Voinko muuta sanoa syyksi tämän kirjan osatmiselle?
6. Murray Bail: Eukalyptus (3e)
- Tämän kannessa oli jotain samaa kuin Jennifer Vanderbesin Pääsiäissaaressa. Myös takakaknnessa kerrottu isän tyttärensä kättä tavoitteleville kosijoille asettama haaste (tunnistaa tontilla kasvavat euklyptuslajit) oli riittävän mielenkiintoinen taatakseen ostopäätöksen.
7. Jonathan Swift: Gulliverin matkat (1e)
- Katsoin vasta äskettäin Jack Blackin tähdittämän melko tuoreen version tästä klassikkoteoksesta. Vuoden 1957 painoksessa oli jotain sympaattista, joten tämäkin kirja päätyi omistukseeni.
8. Alan Garner: Huuhkajalaakso (ilmainen)
- Saa ottaa hyllystä poimin tämän ilmestymisvuonnaan 1967 Englannin parhaaksi nuortenkirjaksi palkitun teoksen. Esipuhe kuvailee Garneria aikansa anglosaksisen maailman fantasiakirjallisuuden mestariksi. Garnerin ansioksi kerrotaan myös se, että ilman hänen teoksiaan ne aikuiset, jotka eivät voineet kuvitella tarttuvasa nuortenkirjaan, ovat niitä ryhtyneet lukemaan. Taustalla on vanha walesilainen myytti. Aika vakuuttavaa tekstiä.
9. Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea (2e)
- Teos ilmestyi viime vuonna ja olen parissakin blogissa nähnyt tämän. En muista mitä tästä sanottiin, mutta kansikuva ja nimi jäivät pääähän. En lukenut edes takakantta (ennen kuin vasta kotona), ja kyllä ainakin perusjuonen pitäisi olla nautinnollinen.
10. Rebecca James: Ystävä hyvä (1e)
- Tämä minulla oli kerran lainassakin, mutta piti palauttaa muistaakseni ennen yhtä pidempää matkaa pois (minulla on huono karma lainakirjojen suhteen lomaillessani: niistä tulee joko varaus tai jokin muu yllättävä palautuksen tarve, ja teosta ei pysty uusimaan - eli olen saanut parikin kertaa sakkoja näin.) Se vähä, mitä ehdin kirjasta edellisellä kerralla saada irti oli kuitenkin positiivista ja kirja siis ansainnee paikkansa hyllyssäni.
11. Nedjma: Manteli (1e)
- Euron hyllystä poimittu tämäkin. Elämäkerraksi luokiteltu arabinaisen aistillinen tarina. Kaunis kansi kosketti. (Ehkä tällä teoksella saan murrettua elämäkertaneitsyyteni, niitä kun ei ole tullut luettua, ellei sitten vahingossa.)
12. Anu Holopainen: Ilmeetön mies (1e)
- Ainoa Holopaisen teos, jota en omistanut tai jota en ole aikaisemmin lukenut. Tämä tilanne täytyy korjata.
13. Rebecca Stott: Korallivaras (1e)
- Muistaakseni siskoni on tämän lukenut ja minullekin suositellut. Sangen siistikuntoinen pokkari edulliseen hintaan. Takakansi maalaili varsin mielenkiintoisia kuvia verkkokalvojeni takaiseen maailmaan.
Huuhkajalaakso on loistava (tai ainakin alkukielinen oli, uskallan toivoa että suomennoskin toimii), erinomainen löytö.
VastaaPoistaAusteneista Ylpeys ja ennakkoluulo ja Järki ja tunteet ovat hyviä aloituskirjoja, tuo Kasvattitytön tarina ja Emma jakavat vähän mielipiteitä hyvin paljon riippuen siitä mitä pitää päähenkilöistä. Kasvattitytön tarinan Fanny suurelta osin ärsytti minua joten tuo on minusta heikoin kirjansa (mutta jos pitää niistä muista niin toki tuokin on lukemisen arvoinen).
Joskus nuorempana olen saattanut Huuhkajaaaksoa kirjastosa katsoa, mutta uskon, että tämän ikäienä osaan varmaan paremmin arvostaa kirjan ansioita. Oli tosiaankin mainio löytö Oranssin planeetan ilmaishyllystä.
PoistaIhan hyvä siis, että aikoinaan ostin sen vastaan tuleen kappaleen Ylepys ja ennakkoluuloa. Täytyy toivoa, että ei ole liian ärsyttävä hahmo. Se vaikuttaa niin paljon lukukokemukseen.
Harris on varmasti kivaa luettavaa (ts. itse pidän).
VastaaPoistaJa seuraavan kerran paremmille kujille, että pääset haistamaan auringon ja asfaltin ♥ ilman sivutuoksahduksia..
Meidän piti Sörnäisistä ottaa bussi, niin siksi satuttiin auringossa höyrystyvän pissapilven keskelle. :(
PoistaHarrisia on kyllä paljon blogeissa luettu ja ilmeisesti ihan taitava kirjoittajakin kyseessä.
Ihanan kuuloisia kirjoja löysit! Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea on yksi suosikkikirjoistani, ihastuttava! Ja Rebecca Stottin Korallivaras jätti myös hyvän maun suuhun. :)
VastaaPoistaAloitin lukemaan tuota Tilastollista todennäköisyytta kohdata se ainoa oikea on heti samantien. :) Samaan aikaan luettavana oleva PIJ:n Taivaalta pudonnut eläintarha on hyvä siitä, että koostuu novelleista, ei siis edes jää kesken, vaikka välissä lukisi muutakin.
PoistaOnneksi täällä päin kirjojen kirpparihinnat pyörii siinä 2-3 euron paikkeilla. Säästän pihiyttäni monta roposta (ja tilaa kirjahyllyssä) :D
VastaaPoistaHyviä kirjoja oot löytänyt mitättömään hintaan! :)
No, en minäkään tällaisia kasoja osta kuin kahdesti tai kolmesti vuodessa, eli aina kun olen Helsingissä. Nyt kesällä on kirpparimyyjät selkeästi kaivelleet kaappejaan, sillä sangen ruhtinaallisesti on kirjoja näkynyt liikkeellä verrattuna joulunseutuun tai helmikuuhun. :D
Poista