Helmikuu on yksi lempikuukausiani vuodesta, koska se on niin lyhyt (ja no, ystävänpäivänä on myös minun ja mieheni kihlapäivä, tänä vuonna jo seitsemättä kertaa). Talvikuukaudet voisivat muutoinkin olla lyhyempiä, jookos? Sain kuitenkin luettua näiden varsin lumisten neljän viikon aikana peräti 12 teosta, joista viisi oli mangaa. Uudelleen luettua -haasteeseen sain taas yhden rastin, sillä palasin Houkutuksen maailmaan. Se on tähän mennessä ainoa haastetta varten uudelleen luettu, johon tarttumista hieman kadun. Olisi pitänyt jo aikaisemmin lukea toistamiseen.
Kuukauden hienommat hetket tarjosivat Atwoodin Orjattaresi ja Barberyn Haltiaelämää. Ensin mainittu sävähdytti terävällä yhteiskuntakritiikillään, joka sopii vähän liiankin hyvin nykyaikaan. Jälkimmäinen puolestaan lumosi maagisella realismillaan, kauniilla kielellään (vaikka joskus kirjailia innostuikin kirjoittamaan hieman liiankin lennokkaita kielikuvia). Silti jotain mahdottoman hienoa on tuon lyhyehkön romaanin kansien väliin vangittu. Olen hämmästynyt ja ihastunut samaan aikaan. Tulee mieleen L.M. Montgomeryn kirjat Annasta ja Emiliasta.
Suurimmat pettymykset puolestaan aiheuttivat Rothin Viillot ja Boynen Poika raidallisessa pyjamassa. Rothilta aiemmin lukemani Outolintu-sarja koukutti maailmallaan, vaikka tarina hieman floppasikin päätösosassa, Viillot ei oikein vienyt mukanaan missään vaiheessa (vaikka ihan sujuvasti luettava ok teos onkin), sillä tarina oli liian ennalta-arvattava ja muistutti liikaa tammikuussa lukemaani Victoria Aveyardin Punaista kuningatarta. Boynen holokaustutarina oli sekin liian yllätyksetön ja päähenkilö aivan liian naiivi herättääkseen kiinnostusta hahmoon tai luodakseen sympatiaa.
Helmikuussa innostuin selamaan Instagramin kirjakuvia ja inspiroiduin ottamaan itsekin perässä kauniita ja silti yksinkertaisia kuvia. Tilini löytyy täältä. Haluaisin myös ostaa kuvauksia varten kaikkea rekvisiittaa, jota voisin hyödyntää myös sisutuksessa, eli mm. erilaisia Pop!-hahmoja (mm. David Tennantin esittämä kymmenes tohtori Doctor Whosta, Diana Gabaldonin Matkantekijä-teosten pohjalta tehdyn Outlander-tv-sarjan miespäähenkilö Jamie ja sarjakuvaan perustuvan The Walking Deadin Daryl Dixon ovat hankintalistalla), kauniita tyynynpäällisiä, joissa lukemiseen liittyviä lauseita, valkoinen pörröhuopa, kuivakukkia...
Hyllynlämmittäjä-haasteen keksinyt Sivumennen-podcast heitti ilmoille uuden haasteen. 8.3. on kansainvälinen naistenpäivä ja tuolloin myös luetaan päivään sopien #lukunaistenpäivä tägillä. Haasteen tarkoitus on ilahduttaa naisia kirjallisella viestillä. Aloitin uudelleen luettavien pinosta poimitun Patricia C. Wreden Lohikäärmeen prinsessa, jonka päähahmo on ihastuttavan itsenäinen persoona. Cimorene on hieman erilainen prinsessa, joka kulkee Meridan ja Mulanin kaltaisten hahmojen kaltaisesti omia polkujaan.
Maaliskuun 19. on Minna Canthin päivä ja olen taas perinteisesti lukemassa hänen tuotantoaan liputuspäiväksi - tällä kertaa lukupinoon päätyi Työmiehen vaimo. Mukaan saa osallistua. Edellisinä vuosina olen lukenut Anna-Liisan ja Köyhää kansaa. Tämä minihaaste ei vaadi muuta kuin jonkin Canthin teoksen lukemisen ja siitä juhlapäivänä bloggaamisen. Ylläolevaa kuvaa saa käyttää postauksissa.
Helmikuun luetut: 12 kirjaa, 3134 sivua
- Margaret Atwood: Orjattaresi
- James Dashner: Maze Runner - Labyrintti (bloggaus tulossa)
- Konami Kanata: Chi's Sweet Home 10-12
- Veronica Roth: Viillot (bloggaus tulossa)
- Stephenie Meyer: Houkutus (bloggaus tulossa)
- Chris Riddell: Ottilia ja keltainen kissa
- John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa
- Kore Yamazaki: Velhon morsian 1 & 2
- Muriel Barbery: Haltiaelämää (bloggaus tulossa)
En tiedä tarvitsiko ilmoittaa erikseen mutta itse osallistun. Kuulostaa mielenkiintoiselle :)
VastaaPoista