tiistai 8. marraskuuta 2011

NaNoWriMo

Marraskuuta on takana viikko ja NaNoWriMo-kuukausihan tämä tunnetusti on. Niin myös minun blogini hiljenee tässä kuussa kun keskityn lukemisen sijaan kirjoittamiseen. Kirjoja en silti unohda, vaan luettavana on tällä hetkellä Philip Reeven Pimenevä maa. 

NaNossahan tarkoitus on kirjoittaa romaani 30:ssä päivässä, eli marraskuun aikana. Sanoja 50 000. Näin ollen päivittäin pitäisi sellaiset pari tuhatta sanaa kirjoittaa. Noh, minulla on vähän hitaasti lähtenyt käyntiin ja kasassa vasta vajaat 4000 sanaa 14 000 sijaan. 

Työstän vuonna 2006 aloittamaani ja hyvän ystäväni E:n kanssa kirjoittamaani romaani-käsikirjoitusta, jossa on vajaa parisen sataa A4 arkillista tekstiä (fonttia en muista, saattaa olla papyrus tms. koko ehkä 12 - pientä ja tiheää tekstiä joka tapauksessa). Paljon saa kyllä muokata, heh. Mutta välillä huomaa, että onpas tämä hyvin kirjoitettu. E oli vielä yläasteella kun aloitimme kirjoittamisen, nyt hänkin on ehtinyt jo yliopistoon - niin se aika rientää. Ja koska kirjoittajat ovat muuttuneet, niin myös hahmot ovat kokeneet jonkin verran hienosäätöä. Osa nimistäkin (suurin osa itseasiassa) menee vaihtoon, vain muutama vanha jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti