lauantai 20. huhtikuuta 2013

Syksyn 2013 uutuuskirjoja

Jokohan näistä saa puhua? Kustantamot ovat syksyn katalogeja jo jonkin aikaa esitelleet ja kirjablogaajia on kovasti puhuttanut tulevan syksyn uutuudet (kuten PIJ:n uutuusteos, jonka kirjailijan tuotantoon tutustumattomanakin olen pitänyt kiinnolla merkille).
  
Tein listan niistä teoksista, jotka eniten houkuttavat minua. Yksi kirja, jonka katalogista huomatessani kiljahtelin ääneen, on Justin Croninin Linnake. Hänen kyseisen sarjan aloittanut teos Ensimmäinen siirtokunta, kun oli kirjablogissani ensimmäisenä esitelty teos. Myös Lauren Oliverin dystopia-trilogia saa odotetun päätöksensä.
   
Eniten kuitenkin odotan Gummeruksen J.D. Robb-pokkareita. Olin nuorempana (siis lukiossa) aivan koukussa futuristisen New Yorkin poliisin, Eve Dallasin tutkimuksiin. Irlantilainen paha poika Roarke hurmasi myös. Erotiikkaakaan näistä ei jää puuttumaan. Kirjathan on siis kirjoittanut salanimen takana Nora Roberts. Näitä on saanut odottaa vuosia. Katalogissa muuten luki, että suomennoksia on jatkettu yleisön pyynnöstä!

Päivitetty 26.5.2013
  
Atena-kustannus:
  
Gummerus:
  
Karisto:
  
Minerva:
 
Otava:
  
WSOY:

 Ïhana kirjasyksy siis tulossa. Mutta nautitaanhan kesästä ensin!

8 kommenttia:

 1. Minäkin odotan Essi Tammimaan kirjaa. Myös Supisen kirjan ajattelin lukaista, jos se sattuu käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsis, olin kirjoittanut kirjailijan nimen Tamminen, vaikka hänhän on Tammimaa. Mikähän oikosulku tullut aivoissa.

   Supisen teoksessa tuo arkeologia-näkökulma kiinnostaa, noin niin kuin alaa opiskelleena.

   Poista
  2. Minulle käy noin jatkuvasti - nimet sekoituvat. Kai se on joku diangnoosi silläkin, olen miettinyt. Tärkeintä on se, että tiedetään, mistä puhutaan. :)

   Leppoisaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Muutama listasi kirja on ehdottomasti lukulistallani, kuten Tammimaa, Lähteenmäki ja Fielding. En välttämättä niitä tuoreeltaan ehdi lukea, mutta jossain vaiheessa kuitenkin. Pitäisi varmaan vilkaista noita syksyn uutuusluetteloita paremmalla ajalla. Ehkä olisi parempi olla selaamatta, sillä kirjoja on lukulistoilla ihan riittävästi jo ennen uutuuksiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Siis, että luettavaa riittää ilman syksyn uutuuslistojen selaamistakin. Mutta pari teosta on kyllä niin must read-osastoa, vaikka en tiennyt niistä ennen katalogien selaamista, että se kannatti.

   Poista
 3. Muutama kirja listaltasi kiinnostaa minuakin: uusi Gabaldon (vaikka suurin osa aiemmin ilmestyneistäkin on vielä lukematta), Tammimaan uutukainen ja Bridget Jones kolmonen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Gabaldon lienee niiden Lordi John kirjojen tyylinen taustoittava täydennys. Matkantekijä-sarjasta kaksi viimeisintä vielä lukematta.

   Poista
 4. Mulla myös ehdottomasti Supinen ja Fielding, ihan eri syistä. Lisäksi Otavalta Laura Paloheimon OMG, koska esikoinen jätti niin hyvän jälkimaun.

  VastaaPoista