sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Toukokuun luetut

Toukokuu oli hiljainen. Sain luettua vain kaksi ohutta teosta (yht. 263 sivua), eli Molièren klassikkonäytelmän Saituri, lukupiirikirjana, sekä Tove Janssonin viidennen Muumi-kirjan: Vaarallinen juhannus, josta bloggauksen ajastan vasta juhannukseksi. Loppuvuonna haluaisin tutustua muihinkin Muumi-kirjoihin, etenkin näihin kahteen: Muumipeikko ja pystötähti ja Taikatalvi
   
Koskelan kirjasto, Oulu. © Niina Tolonen
   
Kesäkuu menee sukulaisten luona, huonolla nettiyhteydellä, eli hiljainen eläminen jatkunee heinäkuulle saakka. Bloggaamatta on vielä huhti/toukokuun vaihteessa loppuun lukemani Justin Croninin Linnake, jonka yritän saada valmiiksi ja ajastetuksi ennen kuin lähden.
  
Lukupiirini jatkaa toimintaansa kesällä. Kesäkuun kirjana on David Safierin Huono karma. Heinäkuussa tutkimme murhia Mma Ramotswen kanssa, sillä tuolloin luettavana on Alexander McCall Smithin Häähuumaa lauantaina. Elokuussa luemme runoja: Risto Rasan Metsän seinä on vain vihreä ovi ja Jenni Haukion Siellä minne kuuluisi vihreä ja maat.
 
Lukupinossa on nyt päälimmäisenä (graduteosten lisäksi) Kass Morganin The 100, johon samanniminen tv-sarja perustuu. Ajattelin haastaa itseni lukemaan ensimmäistä kertaa vapaaehtoisesti englanniksi, tähän asti ei-suomeksi lukemani teokset ovat aina liittyneet opintoihin. Tein teoksesta hankintapyynnön kirjastolle ja heti kun teos oli ilmestynyt tietokantaan varasin sen ja kirja saapui alle viikon päästä varaamisesta.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä Oulussa kirjasto toimii nopeasti. Mulla on yks sarjakuva täällä jo monta kuukautta hankinnassa ja varauksessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma ottavat käytännössä kaikki englanninkieliset teokset, mitä pyydetään. :) Tuli tosiaan nopeasti. Hämmästyin!

      Poista