lauantai 14. toukokuuta 2011

Hyllyssä odottavia kirjoja

Sain Ensimmäisen siirtokunnan luettua loppuun eilen, mitähän lukisi seuraavaksi? Nämä kirjastosta lainatut odottavat hyllyssä:
 
Eilen pohdin myös Ensimmäisen siirtokunnan tyylisiä kirjoja, joita en ole lukenut, tällaisen listan sain post-apokalyptisiin maailman kuvauksiin:
  • Guillermo del Toro & Chuck Hogan: Vitsaus (2010) ja Lankeemus (2011)
  • Jeff Long: Vuosi nolla (2002, tässä on myös jotain samaa tyyliä kuin Risto Isomäen teoksessa Sarasvatin hiekkaa, 2005, maailman loppu tulossa, vähän eri tavoin vain. Sekin luettavien listalla pidemmän aikaa keikkunut.)
  • Richard MathesonOlen legenda (2007, alkuteos tosin ilmestyi jo 1954, jota olen englanniksi vähän lukenutkin, lainassa yhdeltä kaverilta.)
  • Philip Reeve: Kävelevät koneet (2004, listauksen ainoa nuorten kirja, joka on minulla jopa ollut lainassa joskus pääsykokeisiin lukemisen aikaan, suosia sitten. Syy siihen miksi jäi avaamatta. Erilainen kuin edeltävät, mutta silti kovin samanlainen asetelma.)
 
Lisäksi  Ally Condien Tarkoitettu on kiinnostava uutuus. Saman tyylisiä "kielletyn rakkauden" Romeo & Julia tarinoita on kymmenen tusinassa (mm. Houkutus, Väristys jne.) mutta tässä on jotain omaa taas. Tosin tulee mieleen ainakin leffa Æon Flux sekä jo edellä mainittu Veden alla ja Monica Hughesin Uniensieppaaja, joissa myös on omat käänteensä.. Pitäisi lukea joskus sarjan ensimmäinenkin kirja, nuorempana se jäi lukematta kehnon kannen hankalasti luettavan fontin takia. Tosin jatko-osan kahteenkin kertaan lukeneena voin sanoa, että paljoa ei haittaa ettei Tietokoneen vankeja ole lukenut.
 
Odotan myös innokkaana Anu Holopaisen uutta Syysmaa-sarjan kirjaa, joka ilmestyy syksyllä (tarkalleen ottaen kaksi päivää allekirjoitaneen synttäreiden jälkeen). Kansikuvakin on jo tiedossa.
 

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti