maanantai 20. elokuuta 2012

Syksy hiipii yöpöydän kulmalle

Mieheke siivosi eilen, sai syksyisen inspiraation ja ojensi naistakin laittamaan askartelutarvikkeita kuriin ja ojennukseen. Noh, päädyin lähinnä olemaan suunnannäyttäjä, että mitä tavaraa saa laittaa minnekin. En ole mikään kotitaloushengetär. Tavaravuorien alta löytyi sohva ja olohuoneen pöytä. Tänään piti sitten suorittaa sohvan uudelleen valloitus, lukijan muodossa. Kaivoin kaapin perukoilta Slanketin, otin hyvän asennon meneillään olevan kirjan (Magdalena Hai: Kerjäläisprinsessa) kanssa ja nautin mausteisesta Yogi Tean Sweet Chai-teestä. 
  
Niin, jos joku ei tiedä vielä mikä Slanket on, niin tässä linkki. Slanket on siis sleeved blanket - hihallinen huopa. Oikein oivallinen syysiltoihin kaikille lukutoukille. Käden voi vetää hihojen sisälle niin ei palella. Minun Slankettini ei ihan aitoa merkkitavaraa taida olla, vaan jonkin kilpailevan firman tuotos. Ostin sen viime keväänä Helsingin reissulta Emmaus kirpparilta. Hinta taisi olla jotain 2,50 euron luokkaa, aidolla hintaa kymmenkertaisesti. Ihan hyvästi tuokin lämmittää, vaikka sähkönsininen onkin. Mutta ei se väri Slanketia pahenna.
  
Kuva täältä
 
Toinen lämmittävä asia on limen vihreä kolmiohuivi, jonka sain äskettäin valmiiksi. Nyt kelpaa aloittaa syksy kietomalla tämä ihanuus kaulaan tai harteille lämmittämään. Tykkään itse ainakin tosi paljon tästä. Tein myös olohuoneen uuden ilmeen kunniaksi origamikurkioksan. (Kuvassa näkyy vain osa, sillä tällä hetkellä kurkia on kymmenen ja lisää teen jossain vaiheessa.)
   

11 kommenttia:

  1. Slanket on ollut omalla hankintalistalla jo jonkin aikaa. Kaveri sai sellaisen poikaystävältään lahjaksi ja se vaikutti kyllä hyvin kätevältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slanketin sivuilla on myöa pari-Slanketteja (Siamese-malli), joka minusta tuntuu vähän epäkäytännölliseltä. Tuo sinkkuversio on kyllä nyt ensi käyttökerralla todettu vallan loistavaksi lukijan lämmittimeksi. Minulla palelee niin herkästi käsiä ja tuossa ne saa suurten fleece hihojen sisään piiloon, samalla kirjaa kuitenkin pidellen. Nerokasta!

      Poista
  2. Itselläni on Slanket (ei tosin aito, mutta periaatteessa täysin samanlainen) ja olen tainnut käyttää sitä vain kerran! Paksu aamutakki vai mikä tällainen fleeceversio onkaan ajaa asian mielestäni ehkä kuitenkin paremmin kera lämpösukkien!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en tätä aikaisemmin ole käyttänyt. Yleensä luen kirjaa sängyssä ja siellä voi käyttää peittoa. Nyt kuitenkin kokeilin sohvalukemista ja siihen feikki-Slanket sopi hienosti. :) Onhan tämä vähän turhake, mutta eipä maksanut paljoa.

      Poista
  3. Toi Slankethan näyttää tosi kätevältä! :D Lukiessa ei käsivarret oikein pysy peiton alla, ja jos taas käyttää aamutakkia tms. niin mulla ainakin löhötessä se kaulus jää väkisin vähän myttyyn, ja sitten alkaa painaa niskaa ikävästi.

    Hmm, ehkä pitää lähteä kirppareita kiertelemään. Vaikka vois tuollaisen ehkä viritellä itsekin jostain vanhasta viltistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illalla luin Matkalaisia peiton alla ja koko ajan oli kirjaa pitelevä käsi jäätymässä. Ei ollut samaa ongelmaa sohvalla Slanketin kanssa. Pitää varmaan kohta lukea sen kanssa sängyssäkin. (On muuten ollut tosi mielenkiintoinen kirja tähän mennessä, hurjaa menoa. 100 sivua vielä, ennen kuin uskalla sanoa, onko kenties paras kirja sarjassa. Nyt pitäisi lukea sarjan alku uudelleen.)

      Poista
  4. Tuo slanket on vähän samaa sarjaa kuin ne onepiecet, näyttävät vähemmän kauniilta mutta ovat varmasti ihanan lämpimiä <3 Jommankumman saattaisin hankkia itsellenikin, vilukissa kun olen :) Muistelen nähneeni läheisessä kaupassa ruskean (ei sellainen hienon ruskea vaan enemmän semmoinen hohhoijaa -sävy) slanketin todella halvalla. Täytynee lähteä ostoksille...

    Huivi ja origami-oksa näyttävät hienoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vähän Googlailla OnePieceä, mutta sitten hoksasin että ainakin Nellysin sivuilla oli niitä - siis kokovartalo haalareita oleiluun. Niitä tarkoittanet? Slanket on kyllä hyvä ostos, ei ole ollenkaan viluinen olo. Itsekään kun en yhtään pidä kylmästä tai vedosta.

      Kiitos! Huivi onkin ollut heti ahkerassa käytössä ja tänään taittelin pari punaista kurkea lisää oksaan.

      Poista
    2. Ajattelin vain käydä huikkaamassa, että tuo kokohaalari on hankittu! Ja voi maailma, että se on ihanan rento ja lämmin asuste :D Juuri oivallinen syysiltoihin ja lukemiseen sohvan nurkassa <3

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä! Itse olen vilukissa, mutta minulle tulee myös helposti kuuma ja haalari ei sopisi minulle ollenkaan, kun sen heittäminen pois päältä vie liian pitkään (vrt. esim. peittoon/slankettiin). Oloasuna tuollainen toimii varmasti loistavasti pyjaman sijaan.

      Poista