perjantai 3. toukokuuta 2013

Kevät toi, kevät toi kirjasiepon

Piti käydä taas hoitamassa asioita kaupungilla ja samalla pystyi myös suoritamaan pienen kirpparikierroksen. Mukaan tarttui kympillä mm. oranssi tunika/mekko, musta pitkähihainen paita ja pinkki-musta raitainen velour-takki. (Vähän piristystä harmaaseen kevääseen väriterapialla. Eilenkin tuli vuoroin vettä, räntää ja lunta. Että sellainen alku toukokuulle.) Enkä onnistunut nytkään lähtemään ilman kirjoja. (Ruotsinkielinen Fifty shades jäi tosin "jostain syystä" ostamatta.)
 
Vladimir Nabokov: Lolita (vuoden 1959 painos), 2,50€
- Teos, johon törmäsin ensimmäistä kertaa blogatessani Thoman Mannin Kuolema Venetsiassa-novellista. Klassikko ja vieläpä vanhaa painosta. (Mietin ostaessani Oonan postausta, ja yritin perustella itselleni, miksi minun pitäisi ostaa tämä teos. En pystynyt, mutta ostin tämän kuitenkn.)
 
Philip Roth: Ihmisen tahra, 3€ (Todella hyväkuntoinen, tuskin luettu kappale.)
- Tällä hetkellä kesken lukemisen (n. puolivälissä). Teos, jonka voi hankkia hyvällä omalla tunnolla omaankin hyllyyn. Ja voin nyt palauttaa kirjaston kappaleen pois.
 
Charlaine Harris: Verenjanoa Dallasissa ja Kylmäveristen klubi, 1€/kpl (Kontaktimuovitetut.)
- Mies bongasi nämä minulle. Vaikka en välttämättä pitäisikään sarjasta  (vaikea sanoa lukematta ensimmäistäkään osaa - joka muuten löytyy hyllystä), ajattelin kotiuttaa nämä, ei olleet hinnalla pilatut. Voin vaikka antaa/myydä eteenpäin, jos en pidä.

5 kommenttia:

 1. Erityisesti silmään osui tuo Lolita, on kiinnostanut jo pitkään mutta jostain syystä ei ole ikinä tarttunut kirjastosta mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lolita on osunut silmään muutamissa seuraamissani blogeissa ja kun ostin tämän, niin kävin lukemassa useita muitakin kirjoituksia teoksesta. Se on ilmeisesti taidokkaasti (joskin runollisesti) kirjoitettu teos, joka jakaa mielipiteitä sen suhteen, saako siitä pitää (leimaantumatta itse pedofilian kannattajaksi). Teosta itse vielä lukematta uskaltanen silti suositella tutustumaan tähän. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista kuulla, mitä pidät Harrisin Sookie-kirjoista kunhan ehdit sarjaan tutustua. Minä olen fani ja aivan koukussa, mutta tiedän kyllä ettei sarja ole kaikkien mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tv-sarjaa olen seurannut kaikki kaudet ja senhän kerrotaan olevan ihan erilainen kuin kirja-sarjan. Osa sanoo kirjojen olevan True Bloodia paremman ja osa taas on päinvastaista mieltä. Oli eka kirja tarkoitus lukea jo viime kuussa, mutta sitten en opiskeluiltani ehtinyt (tai no, tarkoitus oli lukea se yhdelle kurssille, mutta muut lukemiset, jotka nekin pääasiassa opintojen parissa pyörivät veivät ajan ja jouduin valitsemaan toisen teoksen).

   Poista
 3. Tässähän on kohta itsekin pakko lähteä kirpparikierrokselle kirjoja haalimaan. :) Lolitan olisin minäkin ostanut. Niin ja Sookie-kirjat ovat minun mielestäni ehdottomasti parempia kuin tv-sarja. Noista suomennoksista en tosin osaa sanoa mitään, koska olen lukenut kaikki englanniksi.

  VastaaPoista