torstai 26. helmikuuta 2015

Blogistania2014 - kirjapalkintojenjako tilaisuus

Kävin tänään kuuntelemassa ja katsomassa kahta kirjailijaa, yhtä kääntäjää ja moniäänistä blogistaniaa edustanutta bloggaajaa Kolmen sepän patsaan Suomalaisessa kirjakaupassa. Kyseessä oli siis kirjabloggaajien suosikkien palkitsemistilaisuus, jota juonsi Kirjasfääristä tuttu Taika.  Alla kuvia tilaisuudesta. 
  
Pakko myöntää, että haastatteluiden jälkeen jokainen kirja alkoi houkuttaa, etenkin Kuopuksen voittanut Lautturi, jonka laitoinkin samantien varaukseen kirjastoon. Teoksesta en ollut paljoa kuullut ennen palkintoasettelua. Kustantajana Robustos kun on hieman pienempi, niin usein jää huomaamatta tällaiset helmet. Onneksi blogisisaret nostavat näitäkin esille!
    
Kyseessähän  on siis kirjailijan kertomaa mukaillen suomalaisesta mytologiasta ammentava, paranormaalin romantiikan genren perinteitä kritisoiva nuorten aikuisten kasvukertomus, jonka hahmot kokevat olevansa jollain tavalla poikkeavia. Kuulostaa teokselta, johon minun on helppoa samaistua.
 
Anni Kytömäki kertoi, että uutta romaania on työstetty 200 sivua. Taika toivoi, ettei sitä jouduttaisi odottamaan seitsemää vuotta, joka Kultarinnan kirjoittamiseen meni. Teos ei kuulemma sijoitu tällä kertaa metsään vaan järvelle. Jenna Kostet kertoi myös kirjoittavansa jo uutta teosta. Aikuisempaan makuun sopiva teos ilmestyy syksyllä 2015. Kaisa Kattelus paljasti, että on suomentamassa loputkin Atkinsonin sarjassa ilmestyneet teokset.
       
Kiitos vielä minunkin puolestani niin Taikalle, järjestelyistä pitkälti huolehtineelle Kirsille, kirjailijoille ja kääntäjille, sekä Suomalaiselle kirjakaupalle, joka lähti matkaan meille kirjabloggareille tärkeäksi muodostuneeseen perinteeseen.
      
Blogistanian Finlandian voittaja Anni Kytömäki: Kultarinta.
   
Globalian voittaneen Kate Atkinsonin Elämä elämältä suomentaja Kaisa Kattelus (oikealla), vasemmalla Taika ja Kirsi.
 
Kuopuksen voittaja, Jenna Kostet: Lautturi.

Tieto-kategoriassa voittanut Minna Majala (Herkkä, hellä, hehkuvainen - Minna Canth) ei päässyt sairaustapauksen vuoksi itse paikalle, mutta yleisö sai kuitenkin viestin häneltä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä raportista! Tätä luki ilolla, kun ei itse päässyt paikalle. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :) Itse olin sattumalta maisemissa, niin tämä sopi aikatauluihini hyvin. Oli hauskaa käydä kuuntelemassa kirjailijoiden ja kääntäjän kokemuksista.

   Poista
 2. Varmasti hieno tilaisuus, lukemisen iloa tulvillaan. Jospa joskus pääsisi paikalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan oli värikäs ja leppoisa tilaisuus. :) Oli hienoa nähdä kirjailijat livenä.

   Poista
 3. Paikalla olin! Lautturi vaikuttaa kyllä todella kiinnoatavalta, pitäisi lukea se jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, hienoa! En vain tunnistanut sinua. :) Lautturi on juuri nyt luettavanani. Vielä en paljoa osaa sanoa, kuin että omanlaisensa teos on. Ei pohjaa perinteisiin vampyyri- tai maailmanloppukuviin toisin kuin hypetetyimmät kirjat tällä hetkellä tapaavat olla.

   Poista