sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

JJ Nääs: Mourukatit

"Oi voi mikä söpö pieni kissanpötkäle!"
   
   
Twitterissä on listattu 100 suomalaista sarjakuvaa ja yhtenä vinkkinä osui silmiini tämä JJ Nääsin Mourukatit. Kissojen ja kissasarjakuvan ystävänä pitikin siis heti laittaa teoksesta varausta kirjastoon ja sainkin nopealukuisen, oranssin ja harmaan sävyissä väritetyn sarjakuvakirjan pian käpäliini. 
  
  
Teos lupaa, että jokainen sen strippi kertoo aidosta arjesta kissojen kanssa ja hyvin uskottavaltahan tuo näytti. Kissat on kuvattu luonnollisssa tilanteissa, ne eivät puhu tai kävele kahdella tassulla vaan tekevät sitä mitä parhaiten osaavat: elävät parasta kissanelämäänsä.
    
  
Mourukatit on humoristinen sarjakuva-albumi, joka kokoaa neliruutuiset tilanteet alle 80 sivuiseen teokseen. Sitä on helppo verrata Ninni Aallon ja Tuuli Hypénin Kas, kissa -sarjakuvaan, johon myös suosittelen tutustumaan. 
   
   
Arvosana:
   
Takakannesta:
Ihmiset ovat sivuroolissa kun Hobby, Milky ja Kitkat käyttävät hyväkseen kissojen ylivaltaa. Jokainen Mourukatit-kirjan sarja perustuu sensuroimattomiin tositapahtumiin.
  
80 sivua. Arktinen Banaani 2013
    
Mourukatit on luettu myös täällä: Kirjavinkit

4 kommenttia:

 1. Näin kissan omistajana (palvelijana) tämä kuulostaa hauskalta ja helposti samastuttavalta sarjakuvalta. Varsinkin tuo kaapinovien raapiminen... Se on tärkeää aina välillä päästä sinne. Tai vaihtoehtoisesti pahvilaatikkoon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli kissa ennen kuin tapasin mieheni ja piti antaa Rontti uuteen kotiin hänen allergiansa takia (yksi vaikeimpia valintoja elämässäni). Ronttikin tykkäsi mennä kaappeihin. Ja se puski aina niin kovaa, että tuntui, että sain mustelmia otsaani. :D

   Poista
 2. Pitää lukea tämäkin! Mukaan liittämäsi esimerkit ovat kyllä kaikki sellaisia, joihin voin samastua - paitsi tuo ensimmäisen stripin viimeinen ruutu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan lukea. Tykkäsin tosi paljon, kun oli niin samaistuttavaa. :) Minulla on muuten kuva siskoni kolmesta kissasta (oranssiraidallinen, valkoinen ja musta kissa) tuijottamassa seinällä olevaa kärpästä. Oli aika huikea löytää tuo strippi kirjasta, kun oli niin samanlainen tilanne.

   Poista