sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Alison Bechdel: Lepakkoelämää

  
Lukuhaasteissa: Prideviikko 26.6.-2.7.
  
Helsinki-Priden kanssa samaan aikaan kirjablogeissa luetaan ja postataan sateenkaarikirjoista. Emännöin tätä teemaviikkoa, johon osallistui 25 bloggaajaa. Tämä on viimeinen teemaviikolla esittelemäni teos. 
  
En osannut yhdistää Alison Bechdeliä Bechdelin testiin, ennen kuin luin Reader, why did I marry him? -blogin Ompun postauksen toisesta Lepakkoelämää albumista. Sarjis kertoo tv-sarja L-koodin tapaan lesboystävysten elämästä ylä- ja alamäkineen. Käydään Pride-kulkueella, riidellään, sovitaan ja tehdään vauva. Viimeksi mainittu on tämän kahdesta albumista kootun kokonaisuuden loppupuolen pääteemana. Albumin kannessakin on kuvattu vauvantulojuhlia. 

Teoksen kuvaus lesbouden moninaisuudesta, rakkaudesta, ystävyydestä ja ajankuvasta tuntuu uskottavalta. Teos on rehellinen, ronski ja paikoin vilahtelee paljasta pintaakin. 
      
  
Takakannesta:
Amerikkalaisen lesbosarjakuvan ykkösnimeä vihdoinkin suomeksi! Tapaa sinäkin kulttimaineeseen nousseet Mo, Harriet, Lois, Sparrow, Ginger, Toni ja Clarice. Ota selvää miten tältä lesbosakilta käy naimisiinmano, yhteenmuutto ja synnytys!
         
Suomentanut: Stina Grönroos, 159 sivua, Kääntöpiiri 2000
   
Kirjasta on kirjoitettu myös täällä: Todella vaiheessa

Bechdelin testistä Nörttityttöjen blogissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti