maanantai 3. heinäkuuta 2017

Pride-teemaviikon kooste

    
Mukana Prideviikon lukutempauksessa oli 25 blogia. Ihan mahtavaa! Kiitos kaikille osallistuneille, että olitte mukana nostamassa HLBTIQ-kirjallisuutta esille blogeissanne ja sosiaalisessa mediassa. Jokainen ääni on tärkeä, sillä ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, eivät vain enemmistölle.
 
Oma panokseni viikkoon oli seitsemän teosta, joiden postaukset löytyvät alla olevasta listauksesta:
 
Osallistuneissa blogeissa listattiin niin omia teemaltaan sopivia suosikkiteoksia kuin luettiin itselle ihan uusiakin kirjoja. Mukana on tietoteoksia, nuortenkirjoja ja kauden uusimpia teoksia laidasta laitaan, vinkkejä esimerkiksi seuraavalle prideviikolle tai ihan vaikka heti luettavaksi. Linkit näihin postauksiin löytyvät alta. Jos huomaat postauksesi puuttuvat, jätäthän kommenttiosaan linkin postaukseen. 
  
Vinkkilistoja:

Teokset:

12 kommenttia:

 1. Kiitos koosteesta! Tuo Minä, Simon... alkoi kiinnostaa :). Minä ja Kirja hyllyssä -blogin Kaisa luimme myös Marja Björkin teoksen Poika, eli sen voisi lisätä koosteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simon on huipputapaus. Kiitos lisäyksestä. :)

   Poista
 2. Sinä ehdit lukea ja kirjoittaa hienon määrän kirjoja! Tämä on tärkeä aihe, kiitos tempauksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna täytyy katsoa, jos panostaisin laatuun määrän sijaan. En löytänyt näuistä lukemistani uusia suosikkeja. Tämä on tosiaan tärkeä aihe, jota täytyy ainakin vielä nostaa somessa esille. Ihanteena olisi, että sateenkaarevuus ei olisi mitenkään iso juttu enemmistölle, vaan normina tulisi oletus, että kaikki eivät ole heteroita/valkoisia/miehiä ja se olisi ihan ok, koska kaikki ovat samanarvoisia.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta ja koosteesta. Luin myös Pirkko Saision näytelmän Homo!. Linkki siihen on tässä: http://klassikkojenlumoissa.blogspot.fi/2017/07/oisko-taalla-se-maa-missa-voi-rakastaa.html

  Kokosin myös vinkkilistan, joka löytyy samasta postauksesta Maria Björklundin kanssa. Tosiaan minulla oli niin paljon sisältöä, että yhdistelin ne samoihin postauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä ja mahtavaa, kun osallistuit teemaviikolle. Lisään listalle.

   Poista
 4. Olinkos minä ollenkaan muistanut ilmoittautua prideviikkoon?

  Luin Jeanette Wintersonin Why be happy when you could be normal sekä Alison Bechdelin Lepakkoelämää II.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissa en muista, että olisit ilmoittautunut, mutta saattaa olla, että Facebookin tai Twitterin puolella huikkasit (ja jälkimmäisessä huomasin, että olit lukenut viikolle teemaan sopivia teoksia), mutta ei se mitään, sinunkin luetut napattu mukaan. :)

   Poista
 5. Kiitos koosteesta, Niina! Lista on hyvä pitää tallessa, siitä voi olla myöhemmin sekä iloa että hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun osallistuit teemaviikolle. Nämä haastekoosteet antavat aina paljon lukuvinkkejä. :)

   Poista
 6. Hieno koonti ja kiitos tärkeästä haasteesta!
  Minulla on vähän sama juttu, lemppareita ei löytynyt (paitsi tietty se josta en ehtinyt postata:D), joten ensi kerralla yritän valita paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun olit mukana teemaviikolla. ♥

   Poista