perjantai 8. maaliskuuta 2019

Joka päivä on naistenpäivä -haasteen kooste

  
Mitä luimme kerran -blogin Hannan ja Miran (@ireadlikephoeberunsJoka päivä on naistenpäivä -klassikkohaaste päättyy. En lukenut yhtään kirjaa erityisesti tähän haasteeseen, vaan poimin muihin haasteisiin ja muutoin lukemieni joukosta tähän haasteeseen sopivat teokset. Niitä kertyi lopulta peräti kahdeksan. Kiitos vetäjille kivasta haasteesta!
  
    
Luetut kirjat (suluissa alkuperäinen ilmestymisvuosi):

4 kommenttia:

 1. Olitpas lukenutkin paljon klassikoita. Itse sain vain neljä koottua tämän teeman alle, enkä ole sarjakuvateoksistani aivan varma...

  Harry Potterit ovat jo klassikoita, se on selvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kertyikin ihan huomaamatta näin paljon. Harry Pottereista on ollut nyt parin vuoden ajan puhetta, voiko jo puhua klassikosta. Olen lukenut yhden klassikon määritelmän joka meni suunnilleen näin: kun kysyt keneltä tahansa kadulla vastaantulevalta ja jos he tietävät kirjan, se on jo klassikko. Lisäksi jos kirjan erityissanasto on käytössä yleiskielessä, se on klassikko. Pottereiden suosio myös puhuu omaa kieltään. Yksi ja kohta kaksikin sukupolvea on lukenut näitä. Ainakin kolme ekaa voisi klassikoida, kun ovat 90-luvulla ilmestyneitä. Ja kuinka muutoinkaan saadaan uusia klassikoita, jos ei aleta puhumaan tittelin ansaitsevista teoksista klassikoina.

   Poista
 2. Hienoja klassikoita olet lukenut! :) Kureniemen Annelit ja Onnelit ovat aivan ihania, pitäisi päästä takaisin töihin niin saisin hyvän tekosyyn itsekin ne lukea jälleen yhdelle luokalle ääneen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikoita kyllä riittää luettavaksi (siksi tällaiset haasteet ovatkin ihania) ja useimmat niistä ovat mahdottoman hyviä ja ajattomia, vaikka kaikki eivät olekaan saaneet yhtä näkyvää asemaa. Seuraavalla kierroksella täytyy lukea tarkoituksenmukaisemmin, ainakin muutama kirja ihan vaan tätä haastetta varten. Lukupinosta kun löytyy mm. Octavia E. Butleria ja muita klassikkokirjailijoita tai ainakin klassikoksi nostettavissa olevia, jos eivät ole vielä saanet virallista leimaa.

   Poista