keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Minna Canth -lukuhaasteen kooste

   
Eilen 19.3. vietettiin Minna Canthin ja tasa-arvon päivää sekä kirjaston päivää, jonka aikana postattiin sosiaaliseen mediaan kuvia aihetunnisteella #tuntematonlukee. Itsehän yhdistin nämä kaksi ja pyysin puolisoani ottamaan kuvan minusta Canthin kokoelmateos kädessä remontoitavana olevan lähikirjaston edessä. Onneksi kirjasto on ollut remontin aikana auki, vaikka välillä hyllyjen paikat ovatkin muuttuneet. 
   
Koostan tähän postaukseen haasteen aikana luetut kirjat / kirjoitetut bloggaukset. Jos osallistuit Canth -haasteeseen, etkä ole vielä jättänyt linkkiäsi, niin se onnistuu tämän julkaisun kommenttilaatikossa.
 
Kiitos kaikille osallistuneille! 
    

8 kommenttia:

 1. Luettua ja maistettua -blogi kiittää haasteen emännöinnistä! Ilman sitä tuskin olisi tullut tutustuttua useampaan kuin yhteen Minna Canthiin liittyvään teokseen. Tällä hetkellä vielä kesken kuuntelussa Hanna ja luettavana hyvin mielenkiintoinen Lucina Haglundin 1906 julkaistu Minna Canthin elämäkerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olit mukana haasteessa ja mahtavaa, että Canthiin tutustuminen jatkuu edelleen. Minulla on tavoitteena lukea tämän juhlavuoden aikana lisääkin Canthia/Canthista, ainakin pienoisromaani Hanna täytyy lukea.

   Poista
 2. Luin myös Suvi Aholan Mitä Minna Canth todella sanoi? Linkkini oli siellä hännillä ja siksi vaikea huomata. Tässä uusiksi:
  https://kirjaviekoon.blogspot.com/2019/03/suvi-ahola-mita-minna-canth-todella.html

  Tosi komeasti oli bloggauksia - kiitos organisoinnista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, lisään koosteeseen. Oli kyllä ilo huomata, miten paljon Canthista on kirjoitettu blogeissa niin haasteen tiimoilta kuin muutoinkin juhlavuoden kunniaksi.

   Poista
 3. Minä luin toisena Virtanen & Pelliccionin lasten tietokirjan Canthista. Tässä linkki siihen:
  https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2019/03/minna-canthin-uskomaton-elama-ja.html

  Luulin laittaneeni kummankin lukemani samassa kommentissa 19.3. illalla, mutta ehkä vain kuvittelin tekeväni niin tai jokin meni muuten vikaan.

  Kiitos haasteesta - Canthin juhlavuosi sai siinä upeasti näkyvyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä ja mahtavaa, kun olit mukana haasteessa! Voi olla, että meni minultakin ohitse, kun näitä juttuja oli niin paljon - mikä on vain positiivinen "ongelma". :)

   Poista
 4. Kiitos koosteesta ja sen ideasta! T. Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olit mukana haasteessa! Tämä on kyllä ollut kiva vuosittainen perinne. Ensi vuonna uudelleen, vaikka ei juhlavuosi enää olekaan. Canthia ja Canthista kirjoitettua kuitenkin riittää luettavaksi vielä vuosiksi eteenpäin.

   Poista