lauantai 15. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän lukumaraton 2020 (päättynyt)

   
Ystävänpäivän lukumaraton on jo perinteeksi muodotunut tapa kirjablogistaniassa. Suunnittelin tämän vuoden haastekuvakkeen ja maratonin vetäjänä on Kirjan jos toisenkin -blogin Jane. 
  
Tällä kertaa varauduin maratonille vain kolmen kirjan voimin tavoitteenani lukea ne kaikki. Teokset ovat kaikki osia sarjasta, joten tiedän jo odottaa niiltä hyvää tarinankerrontaa. Lukupinostani löytyvät siis:
 • Max Brallier & Douglas Holgate: Maailman viimeiset tyypit - Painajaiskuningas
 • Vuokko Hurme: Kaipaus (Huimaa #2)
 • Sari Luhtanen: Isadella - Sydän murskana

   
Lukumaraton alkaa osaltani lauantaina 15.2. klo 21:30. (Tarkoitus oli aloittaa maraton jo eilen, mutta anoppi tuli yllätysvierailulle kaupunkiin ja tarjosi minulle sekä puolisolleni kihlajaispäivämme kunniaksi lounaan, menimme nimittäin kihloihin 10 vuotta sitten.) Aloitan maratonin jatkamalla Isadellan tarinaa.
 

Klo 0:30 Sydän murskana luettu, 189 sivua saldossa. Olipas jälleen ihastuttavan eläväistä kieltä ja arvaamattomia juonenkäänteitä. Isadella on vaan niin kiinnostava hahmo, vaikka välillä ei tajuakaan ihan kaikkea. Seuraavaksi ruokatauko ja hetki Painajaiskuningasta ennen nukkumaan menoa.
 
Klo 10:00 Maraton jatkuu Painajaiskuninkaan sivulta 100. Luettuja sivuja yhteensä 289.


Klo 16:45 Painajaiskuningas luettu. Ei ollut aivan yhtä koukuttavaa luettavaa kuin sarjan kaksi aiempaa osaa, mutta viihdyttävää mättöä zombien ja hirviöiden valloittamassa maailmassa. Sivuja kasassa 448. Nyt tartun lukupinon viimeisenä (mutta ei vähäisimpänä) olevaan Kaipaukseen.

Klo 21: 30. Luin Kaipausta 114 sivua, kunnes alkoi nukuttaa. Näin ollen saldokseni tulee 562 sivua.

6 kommenttia:

 1. Lukuintoa maratonille! Minullakin on tarkoitus jatkaa Hurmeen sarjan ja Maailman viimeisten tyyppien parissa, joten kiva kuulla mitä kirjoista tykkäät. Olisin kyllä itsekin kaivannut omaan lukupinooni jotain näiden kirjojen kaltaista luettavaa, näin jälkikäteen ajatellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hurmeen luoma maailma oli kyllä omaa luokkaansa (vaikka joku muukin lienee samalla idealla leikitellyt, Don Rosa ainakin sivuttaisella painovoimalla). Kiinnostavaa lukea lisää häneltä!

   Halusin tälle lukumaratonille jotain takuuvarmasti vetävää ja kun nämä sattuivat tulemaan saan aikaan kirjaston varaushyllyyn ja huomasin, että kaikilla on violetti värimaailma kannessa, tajusin, että voisinkin lukea ne maratonilla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiiots! Ja kiva kun lähdit vetämään maratonia!

   Poista
 3. Paljon iloa ja tsemppiä lukumaratonille! Itse päätin juuri oman maratonin ja kiva jälleen muistaa kuinka kivoja ne ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maratonit on kyllä mukavia, etenkin jos ei liian usein osu kohdalle. Edellisen maratonin (joulukussa) aikana olinkin reissussa, niin ei onnistunut lukeminen.

   Poista