maanantai 14. helmikuuta 2022

Ystävänpäivän lukumaratonin kooste

    
Kirjabloggaajien perinteisen ystävänpäivän lukumaratonin veti tänä vuonna Kirjan jos toisenkin -blogin Jane.
  
Aloitin lukumaratonin lauantaina 12.2. klo 21 lukemalla Kirjojen ystävät kerhon helmikuun lukupiirikirjana olevaa E. Lockhartin Me olimme valehtelijoita sivulta 88 sivulle 131, eli teoksen puoliväliin (tästä ja kahdesta muusta lukupiirikirjasta oli sunnuntaina puolivälikeskustelu).
  
  
Seuraavaksi tartuin Kaisa Paaston kirjoittamaan ja Mari Ahokoivun kuvittamaan lastenkirjaan Anni kaverinkesyttäjä punaisella matolla. Annin opettaja näyttää luokalle uutispätkän Brasiliasta, missä hirmumyrsky on tuhonnut koteja. Sen innoittamana Anni haluaa tehdä jotain auttaakseen ihmisiä. Kaveririntamalla on vähän ryppyjä, mutta lopulta ongelmat ratkaistaan.
  
      
Pinkillä linjalla jatkuu, eli seuraavat kaksi teosta olivat Harriet Muncasterin Isadora Kuu -sarjan osat 5 ja 6, eli Isadora Kuu joutuu vaikeuksiin ja Isadora Kuu menee luokkaretkelle. Isadoran serkku Mirabella tulee kylään ja pikkuisen vanhempi noita-keiju saa välillä villejä ideoita. Esimerkiksi hän taikoo Isadoralle lohikäärmeen koulun lemmikkipäivään vietäväksi. Ongelmiahan siitä syntyy. Luokkaretkellä mennään linnamuseoon, josta Isadoran luokkakaverit ovat varmoja, että siellä kummittelee. Näissä on lempeitä opetuksia oman puolen pitämisestä, valehtelun lyhyistä askelista ja siitä, ettei ketään kannata arvostella ulkomuodon perusteella.  
      
   
Sunnuntai alkoi selkokirjan parissa. Satu Leiskon Avaruuden rajalla on ollut odottamassa lukuvuoroaan kirjastopinossa jo ihan liian pitkään. Tämä oli vasta toinen lukemani selkokirja ja hyvä osoitus siitä, kuinka scifi taipuu selkokielellekin. Visa pääsee isänsä mukana avaruuden rajalle, Telakalle, missä tutkitaan vieraita aluksia, mutta tällä kertaa kaikki ei ole sitä mille aluksi näyttää. Teemoina ystävyys, ennakkoluulottomuus, heikomman puolustaminen ja perheen läheisyys.
   
  
Viimeiseksi maratonkirjaksi valitsin Riina ja Sami Kaarlan Pet Agents -sarjan kuudennen kirjan Lumen saartamat, jossa tubettaja Paqpa tekee cameoroolin ja tekijätiimiin liittyy mukaan Anders Vacklin. Oli huvittaa lukea joulun seutuun sijoittuvaa kirjaa ystävänpäivän aikaan, mutta lunta löytyy ulkoa yhtä paljon kuin kirjastakin. Ystävykset nimittäin päätyvät tällä kertaa Lappiin. Ti-bot katoaa, taas, mutta lopussa tuohon toistuvaan ongelmaan saadaan ehkä viimein ratkaisu. Taide ei harmikseni ollut aivan yhtä onnistunutta kuin sarjan alkupuolella. 

  
Ystävyys oli kantavana teema kaikissa lukemissani kirjoissa, muodossa tai toisessa. Yhteensä maratonilla luin siis viisi kirjaa kokonaan, sivuja kertyi 669.
      
  
♥ Ihanaa ystävänpäivää kaikille! ♥

4 kommenttia:

  1. Me olimme valehtelijoita on mullakin kuuntelulistalla. Noissa Isadora-kirjoissa on niin ihanat kannet 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOV on todella koukuttava kirja, suosittelen kyllä! Toinen näistä Isadorista oli "nude" eli muovittamaton. Oulussa on nyt aloitettu säästämään muovia. Tykkään ekologisista perusteluista, vaikka luulenkin isomman syyn olevan rahallisen säästön, mutta pelkään ettei kestä käytössä.

      Poista
    2. Mielenkiintoista nähdä miten kestävät kierrossa. Ehkä niihin suosituimpiin ja varatuimpiin tyyliin Mustonen ja Seppo Jokinen laittaisin muovit edelleen, nehän on muuten hetkessä repaleina. En ole kuullut että Pirkanmaan kirjastoissa olisi ryhdytty samaan.

      Poista
    3. Etenkin lasten aineiston muovittaisin edelleen, kaikki kun eivät kohtele kirjoja lempeästi ja esimerkiksi repussa saattaa hankautua. Samoin pokkarit pitäisin muovitettuina. Mielenkiintoista nähdä jääkö tämä kokeilu pysyväksi.

      Poista