perjantai 14. lokakuuta 2011

Tänään kirjastosta - osa 1

Kävin tänään hakemassa kirjastosta verkkokurssia varten Marco Polon matkat, samalla lähti mukaan muutama muukin kirja ja idea esitellä lainaamiani kirjoja (sekä syitä lainaamiseen) uudella postausten sarjalla - samalla on myös hyvä kertoa mistä on saanut mhdollisen vinkin kirjasta.
  
Marco Polon matkat (2002) Osa ihminen ja ympäristö-verkkokurssin lukumateriaalia. Valitsin kirjan a) koska se kiinnosti näin arkeologian opiskelijan näkökulmasta ja b) on väitetty, ettei Polo käynytkään Kiinassa.
   
Tri. Annika Dahlqvist: Karppaus - Opas & keittokirja (2010) Tämä sattui löytymään ihan sattumalta palautettuje hyllyltä. Poikaystävän kanssa ollaan säännöllisen epäsaannöllisesti syöty karpaten - hiilareita vältellen. Olo on muuten paljon parempi! Blogin ensimmäinen ruokakirjapostaus! Ainakin äkkiselailulla tosi hyvännäköistä ja omaan suuhuni hyvälle maistuvista aineksista tehtyä ruokaa.
  
Aku Ankan Taskukirja 377: Seitsemän meren kauhu (2011) Pakko myöntää - välillä täytyy lukea uusiakin Aku Ankkoja, vaikka eivät nämä uuden suuntauksen mukaiset tarinat ole ihan sitä parasta laatua. Tässä kuitenkin viehätti ajatus erään lempileffani, Disneyn Pirates of the Caribbeanin käyttäminen akkaritarinan pohjana. Olipas aikamoinen fail! Ei ollenkaan sopinut sekoittaa näitä kahta ainesta. Yleensä aikamatkustustarinat ovat ankkatarinoiden helmiä, mutta tästä puuttui idea, leffaa lainattiin hyvinkin epämääräisesti ja se jokin jäi puuttumaan.
      
  
Mari Strachan: Hiljaisuus soi h-mollissa (2010) Tästä luin parikin esittelyä ainakin Peikkoneidon blogista ja Oulun ylioppilaslehti Ylkkäristä. Luin vähän aikaa sitten Meg Rosoffin Poikkeustilan, ja lukukokemuksia netistä etsimällä päädyin sitten tänään kirjan lainaamaan, kun sen uutuus kirjojen pöydällä huomasin. Odotukset ovat korkealla tämän esikoiskirjailijan maagisen realismin suhteen!
   
Kariston uudessa Lupaus-sarjassa julkaistaan ansiokkaita ulkomaisia esikoisromaaneja – kunnon tarinankerronnan tuoreimpia, kansainvälisiä tuulahduksia. Nimiä joista toivon mukaan kuulemme vielä. Lähde: Kariston sivut
  
Maggie Stiefvater: Häivähdys (2011) Jatkoa Väristykselle. Tätä olenkin jo jonkin aikaa odottanut hyllyyn. Ei kuitenkaan ihan niin hyvä kirja, josta maksaisi paikallisen kirjaston 0,50e varausmaksun, mutta heti kun tämän nuorten uutuus hyllyssä näin, pinon päälle nostin. (Tässä vaiheessa poikaystäväni köhäisi kurkkuuan merkitsevästi, "eikö nämä jo riitä, kotonakin on kauhea määrä lukemattoima kirjoja?" Pakko oli silti saada tämäkin!)
  
Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli (2011) Vaikka luksi päätin, etten tähän kirjaan koske pitkälläkään tikulla, ajattelin kirjalle kuitenkin antaa mahdollisuuden. Siskoni luki kirjan joku aika sitten ja totesi, että saattaisi olla minun makuuni. No, antaa sen pyöriä luetavien kasassa, jos vaikka sattuisi jossain vaiheessa maistumaan. Tästä luin juttua ainakin marjiksen blogista. Nyt on kuitenkin ensin luettava käsillä oleva Tähystäjäneito ja sen jälkeen otan Sari Peltoniemen Kuulen kutsun metsänpeittoon, sekin kun arvosteltavana kappaleena postiluukusta kolahti pari päivää sitten. Marjis on myös kirjoittanut blogissaan ilmaiskirjoista ja niiden laillisista/eettisistä ongelmista Kuluttajaviraston näkemyksen mukaan.
     
Loppuun vielä tiivistelmä Facebook keskustelusta minun ja kahden isosiskoni (J ja V) välilä, liittyen viimeiseen kirjaan:

V: Tämän huomasin eilen Suomalaisessa: Langennut enkeli - Becca Fitzpatrick
Minä: Ei vaikuttanut kovin hyvältä mitä blogeista luin, perus teini kirja.
V: Sitten varmaan meikäläiselle ihan sopivaa "aivot narikkaan"-luettavaa ;D
J: Pinossani on pötkötellyt tovin, alkuperäissivustolla oli ihan ok, suom. blogeissa "peruskauraa", mutta kun tuli varattua, niin ajattelin katsastaa, jos vaikka yllättäisi positiivisesti (ja aina välillä pitää saada helppoa luettavaa "aivot narikkaan"-tyylillä!!!)
Pari kuukautta myöhemmin...

Minä: Joko J luit tämän, aika hyvää palautetta Riringissa saanut: Avg rating: 4.18, Ratings: 22, Reviews: 4
V: Minähän mainostin tätä pari kuukautta sitten, kun huomasin Suomalaisessa. Taisitte olla sitä mieltä, että perusteinikamaa... ;D
Minä: Minä en tälle edelleenkän lämpene, mutta enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta kuullut. Lukee joskus jos vastaan tulee.
V: Sama ajatus täälläkin. Varta vasten en metsästä, mutta kun/jos tilaisuus tulee...
J: Luin pari kuukautta sitten, kannattaa lukea (minähän kerroin tämän jo silloinkin täällä....)

2 kommenttia:

 1. Miten kiehtovaa päästä kurkistamaan jonkun toisen kirjastokassiin, hyvä postausaihe! Tämä myös herätti nostagisia muistoja. Lapsena kävin yleensä kirjastossa isän kanssa, ja illalla esittelimme aina kirjalöytömme äidille, joka ainakin teeskenteli kiinnostusta. Vieläkin, jos vanhempani mainitsevat käyneensä kirjastossa, kysyn heti mitä he lainasivat. Tämä on jotenkin pohjattoman kiinnostava aihe.

  Marco Polo kuulostaa mielenkiintoiselta. Itselläni on tarkoituksena piakkoin iskeä Scottin Voyage of the Discoveryn kimppuun.

  Pidin Mari Strachanin kirjasta, vaikka ei siinä kyllä paljon maagista realismia ollut.

  Odotan innolla mitä mieltä olet Langenneestä enkelistä, sillä työkaveri kehui sitä juuri tänään ja harkitsen sen lukemista vakavasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Lukutoukka!

  Minustakin on kiinnostavaa kuulla ihmisiltä, mitä he ovat lainanneet ja erityisesti miksi. Onko joku suositellut kirjaa vai onko hän kenties itse sen löytänyt. Kirjaoihin liittyy paljon muutakin kuin vain niiden lukemiseen perutuva mielikuva. Mitä ejetuksia kansikuva herättää, miksi joku kirja jää kesken, miten kirjoittaisit itse paremmin kirjan, joka ei sitten iskenytkään vaarnan tavoin sydämeen...

  VastaaPoista