keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Ketä Kalevalan henkilöä muistutat?

Otavan sivuilla pääset testaamaan kuka eeppinen Kalevalan hahmo sinä olet. Minä olin Väinämöinen.
 
 
"Muistutat Väinämöistä.
 
Sinussa on jotain samaa kuin Kalevalan Väinämöisessä, tuossa viisaassa, karismaattisessa, henkisessä ja voimakkaassa vastuunkantajassa. Väinämöistyyppi harkitsee ja pohdiskelee eikä syöksy suin päin kaiken maailman kotkotuksiin. Väinämöistä muistuttavat ihmiset ovat vakuuttavia, perusteellisia ja syvällisiä. Kalevalassa Väinämöinen on sotasankari ja johtaja. Hän lumoaa kanteleellaan, teettää sammon ja suojelee kansaansa Pohjolan hyökkäyksiltä. Hän on myös valitettavan epäonninen naisten kanssa."

4 kommenttia:

 1. Piti heti kokeilla - mäkin olen Väinämöinen! Ei muuta kuin kannelta soittelemaan.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverit teki tätä Facebookissa ja kaikki sai vaan Väinämöistä, hetken epäillytti, että onko tässä mahdollista saadakaan mitään muuta vaihtoehtoa. Testasin sen vastaamalla täysin päinvastoin kuin ajattelin ja sain aikaiseksi Lemminkäisen.

   Meillä ala-asteella soitettiin paljon kannelta, osa jopa ammattilaistasolle nosivat ja soittavat edelleen. Yhden äitienpäivänäytelmän jätin väliin (yleensä näyttelin aina) kun pääsin soittamaan taustoja. Kannel soi kivasti, mutta sormet menee rakoille ennen kuin tottuu kieliin. :)

   Poista
 2. Hahaa, turhaan tein testin, sillä tiesin tuloksen jo etukäteen: Louhi! :)Nappiin meni:
  "Louhityyppi on joukon johtaja; hänen mielipiteitään ja näkemyksiään kuunnellaan ja kunnioitetaan. Louhi-emäntää muistuttavat ihmiset ovat ovelia ja älykkäitä. Heitä ei kannata suututtaa, sillä Louhi-ihmiset voivat olla pitkävihaisia ja kostonhimoisia."

  VastaaPoista
 3. Hauska :D Mutta totaalisen pieleen meni, sain hahmokseni Lemminkäisen:

  "Lemminkäistyyppi lähtee innokkaasti mukaan seikkailuihin ja nauttii uusien paikkojen näkemisestä, riskien ottamisesta ja ihmisten tapaamisesta. Joskus Lemminkäistä muistuttavat ihmiset voivat olla myös ajattelemattomia ja äkkipikaisia."

  Tuohon kai vaikutti lähinnä se että luen scifiä ja pelaan toimintapelejä -_-

  VastaaPoista