perjantai 9. maaliskuuta 2012

Vela ja ylpeä siitä

Huolimatta kandin kirjoituskiireistä nopeasti tännekin linkkaan haastattelustani, joka tänään ilmestyi Ylen Olotilassa. Minulta kysyttiin vapaaehtoisesta lapsettomuudesta, josta olen kirjoittanut artikkelin myös ainejärjestöni nettisivuille.

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvä artikkeli, asiallinen ja kiihkoton :) Jotkut kommentiraidan aivopieruista taas ovat ihan jotain muuta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Epäasiallisuuksilla ei koskaan saa välitettyä sitä mitä tahtoo. Luin kommentteja ja hyvin erilaisella pohjalla oli lähdetty joko tukemaan tai ihmettelemään valintaani. Oli hienoa päästä mukaan kertomaan näinkin tabuoidusta asiasta.

   Poista
 2. Erittäin hyvä juttu! Usein kyllä niin on, että ne kiihkomielisimmät kommentit kuulee niiltä, jotka tinkaavat "velan" olevan väärällä tiellä.
  Onneksi on vara valita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ei vielä ole säädetty lakia, jolla pakotettaisiin kaikki hankkimaan lapsia ja rangastaisiin lapsettomuudesta. Saksassa vasta vähän aikaa sitten pohdittiin pitäisikö ottaa vanhan piian ja -pojan vero käyttöön. Noissa kommenteissa joku myös pohti kenen vastuulla on maksaa sinun eläkettä, ja lapsen osaksi sen jääminen on aika todennäköistä. Siksi lapsettomuutta pidetään itsekkäänä. On se vaan kummallinen maailma.

   Poista
 3. Todella hyvä artikkeli! Vaikka minulla itselläni on lapsia, ymmärrän täysin jos joku ei lapsia halua. Mielestäni jokaisella tulisi olla oikeus päättää haluaako vai eikö halua lapsia - ilman sen kummempia selittelyjä.

  VastaaPoista