perjantai 7. syyskuuta 2012

Syksyn kirjauutuuksia

Tälle syksylle ilmestyykin useampia kiinnostavia teoksia. Mm. nämä ovat lukulistalla:


Kannon ja Rannelan sarjalle ajattelin antaa uuden mahdollisuuden, vaikka ensimmäinen osa, Tähystäjäneito ei lumonnutkaan. Kaksikon luoma maailma oli kuitenkin kiehtova hahmoista ja kirjoutustyylistä löytyvistä makuseikoista huolimatta. 

Simukan keväällä ilmestynyt teos, Jäljellä jäi kiehtovasti kesken ja nyt syksyllä ilmestyvä Toisaalla on luvannut kertoa vastauksia. Jos kirjailijan blogissaan väläyttämä teksti paljastaa mitään, olin ehkä lukiessani oikeilla jäljillä erään teoriani kanssa. Ehdottomasti mielenkiintoista nähdä, mitä teos pitää sisällään. Odotan yllätyksiä!

Ahernin teokset vaikuttivat aluksi liian kevytkenkäiseltä chick litiltä minun makuuni (kiitos kansikuvienkin), mutta luettuani häneltä Mitä huominen tuo tullessaan ja Tyttö peilissä, sain huomata olevani täysin väärässä. Onneksi niin. Hän kirjoittaa hyvin mielenkiintoisesti, jopa runollisesti. P.S. Rakastan sinua, josta kirjailija on tunnettu, odottaa vielä hyllyssä lukijaansa, mutta elokuvan perusteella teos on hyvinkin koskettava. Odotan tältä filosistiselta kuullostavalta kirjalta paljon.

Paolinin sarjan loppuhuipennusta on saanutkin odotella, kun alkuperäisestä trilogiapituudesta lipsuttiin. Välillä kerronta on ollut varsin laahaavaa, josta voinee syyttää Paolinin suurta esikuvaa, Tolkienia. Tämä on kuitenkin fantasian nälkäiselle must read-teos, jolta odotan suuria taisteluita!

Taylorin kirja on täydellinen arvoitus, verrattuna edellisiin teoksiin. En osaa asettaa mitään ennakkokäsityksiä tähän teokseen, mutta noin ennakkotietojen perusteella, se vaikuttaa varsin kiehtovalta.

3 kommenttia:

 1. Oletko harkinnut sellaisen kirjan lukemista kuin Kvanttivaras? Kirjailija on Hannu Rajaniemi. Itse pidin kirjasta kovasti, mutta tiedän, että kovin moni ei välttämättä sen maailmasta innostu. Minuun kolahti erityisesti se ettei sitä oltu kirjoitettu liian vakavalla otteella ja mielenkiintoinen spefimaailma (ja se ettei lukijaa pidetä liikaa kädestä).

  "Mikä tahansa tehtävä, johon kapteenisi minua tarvitsee, on varmasti parempaa ajanvietettä kuin se, että joutuu tunnin välein ampumaan itseään päähän"
  - Jean le Flambeur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Armas pj:mmehän luki ko. teoksen aikoinaan fuksina ja pääsi yliopiston julkaisuun Aktuumiin sen kanssa. Minua kirja ei paljoa ole kiinnostanut juurikin olettamani tieteellisyyden vuoksi. Kirjailijahan on entinen oululainen, ja ollut mm. Cryossa, ehkä jopa pj:nä.

   Poista
  2. Se ei juurikaan käsittele perinteisiä tieteitä. Pikemminkin maailma muistuttaa sitä, kuin todellisuus olisi muuttunut internetin kaltaiseksi. Siellä on tosin melko paljon tiedettä - joka nojaa kirjan sisäisen maailman logiikkaan.

   Poista