keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kirjablogaajan kotona

Tänän se saapui. Lukutuoli. Tuli aikuismainen olo huonekaluostoksilla, vaikka tämä vähän kravattikangasta muistuttavalla kuosilla varustettu lukupesä olikin vain 35 euroa käytettynä SPR Kontista. Saatiin kotiinkuljetus ilmaiseksi opiskelijakortilla. Ostin Kontista myös kaksi kirjaa, 1,50e/kpl. Walter Moersin Kapteeni Sinikarhun 13½ elämää ja Gavriil Trojepolskin Bim mustakorva.
   

 
Koko projektihan alkoi ensin virkkaamalla tuo mummoruutu-peitto luku/torkkupeitoksi. Sitä seurasi huonekalujen paikkojen vaihto (jännä miten noinkin pienellä asialla voi saada samoista neliöistä enemmän irti), mattojen tamppaus ja lattioiden pesu.
  
Myös kasvirintamalla kämpässä on uutuuksia: vähän aikaa sitten tuli ostettua kaksi murattia 1e/kpl Tokmannin "riippukukka"-alennuksesta. Mies sai äidiltään apache-chillin (joka taisi saada kylmää kun tiputtelee lehtiään). Kesäkukista vain pari krassia nousi, ne ovat nyt siirtyneet sisälle - pelkään pian alkavien yöpakkasten kylmettävän ne. 
 
Lisäksi juurtumista vesilasissa odottelevat rönsyliljan ja juorun pistokkaat. Juorusta iso kiitos ihanille ihmisille, jotka toivat sen kotiovelle. ♥ Vielä kun saisi pahanpojan (eli nukkatyrakin) siemeniä ja aaroninparran, niin olisi kaikki hortonomiset toiveet täytetty. :)

15 kommenttia:

 1. Mä haluan tuollaisen viltin myös! Enää pitäisi opetella isoäidin neliöitä virkkaamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en koskaan peruskoulussa oppinut virkkaamaan, opettelin itse kolme vuotta sitten netin ihmemaailmasta löytyvillä kuva kuvalta etenevillä ohjeilla virkkaamaan. Ekana mummoruutu. :)

   Poista
 2. Wäääääh, Bim mustakorva on maailman surullisin kirja! Se traumatisoi mut kun olin lapsi :´-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun olin n. 6-vuotias ja kyselin siskoltani tästä koiruuskirjasta. En saanut lupaa lukea, koska se tosiaan on (perustietojeni mukaan) aika itketyttävä. Minun on myös aika vaikeaa näitä eläintarinoita lukea. esim. samaiselta siskolta lahjaksi saamani Mikael Niemen karvaisia kohtaloita oli minulle erittäin traumaattinen.

   http://kirjakissa.blogspot.fi/2011/06/day-06-book-that-makes-you-sad.html

   Poista
 3. Kyllä tuossa kelpaa lueksia! Ja torkkupeitto on ihan ehdoton, kun illat alkavat hämärtyä ja hiljalleen viiletä (täällä ei tosin vielä). :)

  Anun tapaan olen minäkin lukenut Bimin nuorena ja väänsin itkua monessa kohdin. Myöhemmällä iällä ostin kirjan itselleni, mutten koskaan ehtinyt lukea sitä (ennen kuin tuli muutto ja kirjat jäivät Suomeen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värillä ei ollut väliä, kun sovittelin itseäni erinäisiin tuoleihin, joita second handina oli tarjolla. Tässä oli sellainen "voisin vaikka nukkua tässä"-tunnelma, joka pesämäisyyteen kuuluu. Onneksi mummoruudut tuovat vähän värikkyyttä tähän. :) Harva varmaan aloittaa tuolihankinnan peitosta. :D

   Poista
 4. Näyttää ihanalta lukupesältä. Sellaisen tarvitsisin itsellenikin, kun tulee luettua miten kuten asennoissa selällään sängyssä, eikä se ole ollenkaan paras lukuasento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta tarpeesta lähti tämäkin idea poikimaan. Pian testaamaan kirjan kanssa tuota. :)

   Poista
 5. Minäkin haluan oman lukutuolin! (Sohva ja sänky ja keittiön tuolit eivät tietenkään riitä....) Kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukutuolissa on sitä jotain erityistä. :) Se on kokonaan minun oma ja vain tähän tarkoitukseen (ja todennäköisesti satunnaisiin virkkausintohimoihin) tarkoitettu. Todennäköisesti kyläilevä ihminen pääsee myös tähän laisnkanlinnasta valtaistuimeksi nimettyyn huonekallun istahtamaan.

   Poista
 6. Näyttää hyvältä! Ja Kapteeni Sinikarhu on hyvä löytö myös. :)
  Minua vaivaa tällä hetkellä virkkaushimo, mutta siihen ei oikein ole mahdollisuutta pienehkön vauvan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen edelleenkin lukenut Moersilta vain teoksen Hurja matka halki yön (ihastuin tyyliin) ja olisi tarkoituksena lukea hänen muutakin tuotantoaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

   Lapsilla on tapana aiheuttaa aikatauluihin ja harrastuksiin tuollainen omankokoisensa täyte - mutta kyllä sitä jossain vaiheessa taas jää aikaa käsitöille (siskoillani on yhteensä 5 lasta ja aikaa on kolmenkin lapsen äidillä jäänyt omiin käsityö- ja lukuharrastuksiin. Ihmeellinen supernainen tuo siskoni, aina menossa vaikka minulla olisi samassa tohinassa käynyt heikosti.) :)

   Poista
 7. Ihana tuoli, minäkin voisin ottaa tuollaisen! Ja torkkupeitto on hyvin kaunis, kelpaa lueskella kirjoja sen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tuuria oli löytää ensimmäisellä yrittämällä se oiikea. :) Kiitos! Peittoa oli ihanaa tehdä, nyt on sitten sekin päässyt käyttöön.

   Tänään hankin vielä sellaisen vintage-tyylisen seinäkellon tuohon tuoli ylle. Oikein virallisen näköinen kaksikko. :)

   Poista
 8. Ihanan näköinen lukunurkkaus :) Minä olen suunnitellut ties kuinka kauan isoäidinneliöiden virkkauksen opettelua, mutta jotenkin käsityöt jäävät kirjojen jalkoihin ;) Villasukkarintamallakin pitäisi laittaa puikot heilumaan kun esikoinen on kasvaa hurauttanut niin paljon, että villaiset todennäköisesti täytyy antaa eteenpäin kuopuksen käyttöön.

  VastaaPoista