perjantai 18. huhtikuuta 2014

TV:ssä: The 100

   
Jos minulta kysytään, mikä on mielestäni tämän kevään uusista TV-sarjoista kiinnostavin, onnistunein ja koukuttavin, voin nimetä yksiselitteisesti ja subjektiivisesti vain yhden nimen: The 100
  
The 100 on amerikkalinen draamasarja, joka sijoittuu 97 vuotta suuren, kaiken elämän maanpäältä tappaneen ydinsodan jälkeen. Ihmiskunnan rippeet, Maata kiertävät avaruusasemat, yhdistävät voimansa ja perustavat Arkin. Jatko-aika on kuitenkin loppumassa, kun aseman tekniikka pettää. Kaikkien resurssien riittäminen on tarkoin laskelmoitua, jopa lisääntymistä kontrolloidaan. Käytössä on yhden lapsen politiikka ja pienilläkin rikkeillä saa tietoihinsa rikollisen leiman ja kaikki yli 18-vuotiaat tuomitaan kuolemaan. Sarjan alussa 100 vangittua teiniä palautetaan Maahan testinä: voiko Maassa jo elää, vai onko se edelleen radioaktiivinen. Voiko ihmiskunta koskaan palata kotiin?
    
Ensimmäisessä jaksossa (19.3.2014) esiintyvä Imagine Dragons bändin Radioactive tuntuu hieman laskelmoivalta, mutta kappale on niin hyvä ja luo tunnelmaa kyseiseen kohtaan, että en menisi ottamaan sitä poiskaan. Sarjassa on nyt ilmestynyt yhteensä viisi jaksoa ja minusta tuntuu, että jokainen jakso on ollut parempi kuin edellinen. Välillä on vaikeaa istua vain paikoillaan. En muista pitkään aikaan nähneeni mitään sarjaa, joka olisi saanut aikaiseksi samaa. Vaikka jakson pituun on vain 40 minuuttin, on jakso välillä laittaa pauselle ja hengittää, sillä sarja on niin intensiivinen.
  
PS. Sarja perustuu Kass Morganin samannimiseen kirjasarjaan. Onko kukaan sattunut lukemaan? Ensimmäinen osa on ilmestynyt syyskuussa 2013.
      
The 100 IMDb:ssä ja Wikipediassa

8 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Täytyykin katsastaa, millainen sarja on kyseessä.

  Katsoitko muuten silloin joskus useampi vuosi sitten Flashforwardia? Se on sarja, jonka jääminen yhteen kauteen on harmittanut minua eniten. Tykkäsin siitä todella. Nyt huomasin, että sekin pohjautuu kirjaan, joten täytyykin hankkia kirja luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin Flashforwardin kokonaisuudessaan muistakseni viime syksynä. Ihan mielenkiintoinen idea, toteutuksesta en ole aivan niin vakuuttunut. En tiennyt muuten, että sekin perustuu kirjaan!

   Toivottavasti tykkään The 100:sta. Ainakin viiden jakson perusteella todella lupaavaa!

   Poista
 2. Ihan positiivista kai, että se perustuu kirjaan, koska se tarkoittaa, että sarjalla on edes joku suunta! Olen katsonut liian monta sarjaa, jotka alkavat lupaavasti, mutta sitten sarjan tekijöiltä loppuu joko aika, idea tai kiinnostus ja juoni alkaa mennä aiva ihmeelliseen suuntaan (Mielipiteeni esim Lostista, Prison Breakista ja Once Upon a Timesta, tosin Ouat on edelleen ihan katsottava)

  Tosin olen kuullut vähän ristiriitaista palautetta Under the Domesta, jota siis itse jaksoin katsoa noin pari jaksoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on ihan hyvä olla pohjustajana. Joskus tosin tuottajat heivaavat kirjan metsään, ottavat tyyliin settingin ja hahmojen nimet vain siitä ja vievät juonta johonkin mielivaltaiseen suuntaan.

   Lostista olen nähnyt vain ekan kauden ja se oli siinä vaiheessa aika sekavaa. Prison Break olisi pitänyt lopettaa ekaan kauteen, etenkin kolmas kausi (todella tökeröine loppuineen) oli surullista katsottavaa.

   Once Upon a Time on myös lähtenyt tuuliajolle. Onneksi siinä on koukku, muuten en jaksaisi enää katsoa. Wonderland spinoff ei oikein lähtenyt missään vaiheessa kulkemaan, enkä ole viimeisimpiä jaksoja katsonutkaan enää.

   Katsoin Under the Domen käsittääkseni kokonaan. Aluksi idea oli todella hauska, uusi ja mielenkiintoinen, mutta sitten homma alkoi karata käsistä. Jokin juonen eteenpin viemisessä ei vain enää jaksanut kiinnostaa (tuottajaa tai katsojaakaan). Se on ilmeisen eroava kirjastaan (joka on sellainen tiiliskivi, johon ei tahdo tutustua vain vertailun vuoksi).

   Poista
  2. Yritin lukea Under the Domea, mutta se oli jotenkin epämiellyttävä kirja, joka tuntui tosi katkonaiselta.

   Poista
  3. Minä en ole lukenut yhtään Kingin kirjaa, jotenkin ei ole ollut minun juttuni. Vanhin siskoni oli lukio ja yliopisto aikoinaan lukenut kaiken Kingin siihenastisesta tuotannosta, mutta ei nykyisin voi lukea/katsoa kauhua ollenkaan. Vaikka eipä kai kaikki Kingin kirjallisessa tuotannossa tai niistä tehdyissä elokuvissa/sarjoissa ole kauhua vaan enemminkin jännitystä.

   Muistan muutaman vuosi taaksepäin erään joulun, kun siskoni mies oli ostanut tälle joululahjaksi Kingin uusimman ja siskoni oli a) ilahtunut, kun sai ensimmäisen kerran mieheltään kirjan lahjaksi, mutta myös b) pettynyt, kun ei ollut ihan enää maku sama kuin nuorena. Mies oli yrittänyt muistella kirjakaupassa jotain mitä siskoni oli lukenut ja myyjän suositteluista King oli ollut tuttu nimi.

   Poista
 3. Miltäs kanavalta tämä siis tulee? Sarja on mennyt ihan ohi kun en tv:tä hirveästi muista katsoa, mutta tämä vaikuttaa kiinnostavalta. Samoin kirja. Kiitos siis vinkistä!

  Sinun ja Retan keskusteluun kommentoiden olen samaa mieltä siitä, että Prison Breakin olisi tosiaan voinut jättää ekaan kauteen. Koska se oli hyvä. Ja sitten meni vähän höpsöksi. Hmph.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjaa ei suomalaisilla kanavilla vielä näy, Kaiketi, meillä kun ei perinteistä tv:tä ole. Itse katson nettitv.ssä tätä. Amerikkalainen kanava, jolla tämä näkyy on The CW.

   Poista