sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Marraskuun luetut + katsaus menneeseen vuoteen

Joulukuu on jo ovella. On siis aika koostaa marraskuu ja silmäillä kulunutta kirjavuotta.
     
Marraskuussa luin neljä teosta eli 1187 sivua. Luettavanani on parhaillaan Magdalena Hain Susikuningatar, joskin jäljellä on enää alle sata sivua. Täytyy siis valmistautua jättämään haikeat jäähyväiset tuolle ihmeelliselle maailmalle. Bloggaus tulee vasta ensi kuun puolella. Muita bloggaamattomia yritän ottaa myös kiinni, kuten kesän lukupiirissä käsitellyt runoteokset (Rasa & Haukio). 
    
Joulukuulle luettavien pinoon on kertynyt muutamia teoksia, joiden joukossa mm. Tove Janssonin Taikatalvi, Robert Kirkmanin The Walking Dead-sarjakuvaa ja dystopiaa "toisella kotimaisella" eli Beth Revisin Shades of Earth, Across the Universe-trilogian suomentamaton päätösosa. Joulukuu pitää sisällään myös esimerkiksi kuukauden lukupiirikirjan, Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän sekä kirjabloggareiden joulukalenteriluukku.
   
Vuonna 2014 olen lukenut 15 767 sivua, joka hahmottuu helpommin, jos lukua ajattelee 52 kirjana, yksi/viikko. Tavoitteekseni asetin 10 000 sivua, 50 kirjaa, eli ylitin itseni. Joukossa tosin on useampia sarjakuvia, seitsemän itseasiassa, niin suomalaista (Tunnel Ground, Mummo) kuin myös japanilaista (Neiti Koume, tiikerinraita). Eikä tässä ynnäyksessä tosiaan ole vielä joulukuuta mukana! Toivottavasti lomalla ehdin lukemaan muutaman kirjan. 
  
Alla kuukausikohtainen jakauma:
    
Tammikuu: (4 kirjaa, 1263 sivua)
 
Helmikuu:
(9 kirjaa, 2970 sivua)
   
Maaliskuu: (9 kirjaa, 2436 sivua)
 
Huhtikuu: (9 kirjaa, 3530 sivua)
 
Toukokuu: (2 kirjaa, 263 sivua)
 
Kesäkuu: (4 kirjaa, 788 sivua)
 • Risto Rasa; Metsän seinä on vain vihreä ovi
 • Jenni Haukio: Siellä minne kuuluisi vihreää ja maata
 • David Safier: Huono karma
 • Kass Morgan: The 100
 
Heinäkuu: (3 kirjaa, 1102 sivua)
 
Elokuu:
(2 kirja, 816 sivua)
 
Syyskuu:
(2 kirjaa, 442 sivua)
 • Natsumi Hoshino: Neiti Koume, tiikeriraita 4 ja 5

Lokakuu: (4 kirjaa, 900 sivua)

Marraskuu: (5 kirjaa, 1673 sivua)
 • Kurt Vonnegut: Teurastamo 5
 • Hugh Howey: Siirros
 • Siri Kolu: IP - Ihmisen puolella
 • Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
 • Magdalena Hai: Susikuningatar

2 kommenttia:

 1. On sulla ollut reipas lukuvuosi! Bongasin tuosta listasta parikin kirjaa, joiden arvioita pitää vielä vilkaista lähemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuosi on tosiaan ollut mukavan tuhti. :) Kerrankin ei tarvinnut jännittää, ehdinkö saada 50 kirjan rajan rikki ennen vuoden loppua. Ja niin monta hyvää teosta odottelee vielä lukupinossakin...

   Poista