torstai 2. heinäkuuta 2015

Kesäkuun luetut

   
On jälleen aika katsoa taaksepäin, että mitäs kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä, eli kuukauden luetut ja katsaus vuoden 2015 alkupuoleen. Kesäkuussa luin vain viisi kirjaa, 1409 sivua, sillä pienoinen lukujumin poikanen tuli vieraakseni. Aloitin monta kirjaa joista pari on vielä keskeneräisten pinossa, Kuun loppua kohden lukuinto palautui ja sain luettua loppuun pari seisonutta lukuprojektia. Lukumaratonia kiitän tästä. Nyt pitäisi sitten ottaa kiinni blogattavien jonoa, siellä kun löytyy paljon keväälläkin luettuja bloggaamatta.
   
Luetut:
- David Walliams: Poika ja mekko
- Alan Bradley: Piiraan maku makea
- Mervi Heikkilä & Jussi Matilainen: Kummajaisten kylän kuuma kesä
- John Galsworthy: Omenapuu
- Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
  
Puolivuosikatsaus näyttää seuraavalta: 
- luettu: 13 135 sivua, 68 kirjaa 
- vuositavoite: 20 000 sivua, 100 kirjaa
   
Kesken:
- Emily St. John Mandel: Station Eleven
- Mary Norton: Kätkijät
- Philip K. Dick: Palkkionmetsästäjä
- Ann Aguirre: Horde
   
Kuukauden aikana oli myös eräs mielenkiintoinen sattumus, josta lisää blogin Facebook-sivulta kaappammassani kuvassa:
     
      
Loppuun vielä kuvallisia kuulumisia kuukauden muista kirjallisista tapahtumista: 
    
Kirjabloggaaja Juhani (Lue ihminen!) antoi pois tarpeettomia tavaroitaan. Sain häneltä mm. vanhat hevosen länget ja mukana tulivat kuvassa näkyvät teokset:
    
   
Kirjaston vaihtohylystä puolestaan pelastin tämän:
   
   
Voitin Kikan sammakko-blogista teeman mukaiset nenäliinat ja kirjanmerkin.
   
   
Ostin myös ison kansan kirjanmerkkejä 0,20-0,40€ kpl-hintaan. Kuvassa minulle jäävät merkit. Loput menevät lahjaksi sukulaisille ja ystäville. Ihania! 
   

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihania kirjanmerkkejä! Ja kieltämättä aika hassua kyllä tuo episodi tuon kirjan kansien kanssa, outoa ettei sitä ole kukaan huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo pitkään halunut täydentää kirjanmerkkikokoelmaani, sillä minusta on hauskaa, jos kirjanmerkki sopii luettavaan teokseen jollain tavoin. Nämä kun näin, olin myyty. Ostin about 15 näitä, erilaisia, sillä hinta oli varsin kohdillaan.

   Sitäpä lähikirjastoni kirjastonhoitajallekin ihmetelin, että kuinka tuollainen on voinut tapahtua, että ei ole tarkastettu paperien ja sisällön vastaavuutta. Mystinen tapaus. Onneksi kuitenkin sain parin päivän sisällä tuon kirjastoomme hankitun uuden yksilön.

   Poista
 2. Ooh, mistä ostit kirjanmerkit? :D Kokoelmaani ilmestyi juuri nuiden kaltaisten merkkien mentävä aukko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli laaja valikoima, osaa tosin vain yhdet kappaleet myynnissä Huuto.netissä. Vielä näyttäisi olevan useampaa tarjolla. Tällä myyjällä: https://www.huuto.net/kayttaja/2117385 Ymmärrän hyvin, miksi tuollainen aukko syntyi. :D

   Poista
 3. Ihania kirjanmerkkejä! Täytyy itekin kattoa jos ostaisin muutaman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisella myyjällä oli ihania Jetoy-kissa-kirjanmerkkejä, joihin laitoin myös huudon vetämään. Täytyy katsoa jos sattuisi kokoelma täydentymään niilläkin. :)

   Poista