lauantai 1. elokuuta 2015

Heinäkuun luetut

 
Heinäkuussa luin seitsemän kirjaa, 1883 sivua. Kuukauteen mahtui monta tempausta ja teemahaastetta, Naisteviikko, Klassikkohaaste ja Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta. Kuukauden parhaat hetket tarjosi Ann Aguirren Horde, dystopiatrilogia Razorlandin päätösosa, mutta nautin suuresti myös ensimmäisestä elämäkerrastani eli Jennifer Worthin muistemista Hakekaa kätilö!

Ann Aguirre: Horde
Jennifer Worth: Hakekaa kätilö! 
William Golding: Kärpästen herra
Selja Ahava: Taivaalta tipuvat asiat

Lastenkirjalauantait:

Roald Dahl: Kuka pelkää noitia
Marja-Leena Mikkola: Anni Manninen
Katherine Paterson: Silta salaiseen maahan

Ostin myös kasoittain uusia kirjoja (kuvissa) ja muuttosiivosin kirjahyllystä vähintään samanverran pois. Parhaimpina löytöinä mainittava L.M. Montgomeryt, joita löysin parilta eri kirpparilta. 
  
    
Kesken:
 • Philip K. Dick: Palkkionmetsästäjä (s. 52/169)
 • Mary Norton: Kätkijät (s. 14/149)
 • Anu Kaipainen: Arkkienkeli Oulussa (s. 132/240) - Uusista kirpparilöydöistä junaluettavana (7½ tuntia kului kevyesti tämän kanssa)
 • Kirsti Kuronen: Paha puuska (s. 22/75)
 • John Green: Arvoitus nimeltä Margo (s. 47/399) - Siskojeni ja heidän tyttärensä kanssa yhteisenä kesäkirjana
  
Kävin kesälomareissulla Helsingissä ja piipahdimme myös Kalajoen hiekkasärkillä ja Hangossa. Liitän tähän loppuun lomatunnelmia, eli pari kuvaa Instgrammista. 
   
Kalajoen hiekkasärkillä
Vihdoin näin Mad Max - Fury Roadin (2D).
Finnkinon 7€ Superpäivät!
Kirpparilöytönä Battle Royale!
Lomakissa Väiski
Linnanmäen maailmanpyörä

5 kommenttia:

 1. Oi kisu <3

  Hyvältä näyttävät kirjaostosi. Itsekin ostin heinäkuussa useamman kirja ja tänään aloitin elokuun rempseästi löytämällä kirpparilta pari kirjaa lisää. Mutta en voinut vastustaa Katukatti Bobia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki ovat kirppareiden ja hyväntekeväisyysjärjestöjen myymälöiden hyllyiltä pomittuja, 0,50-3€/kpl. Kalleimpia taisivat olla Ihmissatama ja kuvista pois jäänyt Stephenie Meyerin Vieras (jonka olen halunnut joskus lukea uudelleen), mutta ne ovat myöskin kasan paksuimmat teokset. Minulla on Bobista kertova toinen kirja englanniksi, kun helmikuussa löysin sen kirjaston poistona.

   Poista
 2. Näyttää kyllä tosi kivalta sun heinäkuun lukemiset ja kirjaostot!
  Itse en ole uskaltanut ostaa kauheesti mitään, nyt hiljattain ostin kyllä Tuija Lehtisen Enkeleiden salaisuudet & Pikku prinssin mut siinä taitaa ollakin mun kirjaostoni heinäkuulta. Lukenutkaan en paljon ole, heinäkuussa meni ehkä joku 3-4 kirjaa jos sitäkään (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskitän kirjahankintani aina näin kesälomalle (arvostelukappaleita ei lasketa samalla tavalla). Joskus mennään listan kanssa etsimään kirpareilta, joskus mennään fiilispohjalla. Tällä kertaa poimin vastaantulevat, vastustamattomat löydöt. Yhteensä koko kirjakasa maksoi n.30€, eli yhden uuden kirjan verran.

   Joskus on hiljaisia kuukausia, joskus lukee kevyesti 10+ kirjaa. On niin fiiliksestä, kelistä ja muista hommista kiinni jaksaminen ja kiinnostaminen. Kerran koko bloggaamiseni aikana (alkaen siis toukokuusta 2011) on ollut kuukausi, jolloin luin vain yhden kirjan. En muista luinko ja jätinkö kesken muita teoksia, mutta silloin oli aika paha lukujumi jonkin edellisessä kuussa lukemani huonon kirjan vuoksi. Tänä vuonna on tullut luettua paljon normaalia enemmän, kun otin tavakseni lukea enemmän lastenkirjoja.

   Poista
  2. Lastenkirjat on kyllä ihania (:

   Poista