maanantai 2. marraskuuta 2015

Lokakuun luetut

Kirjamessujen saalis + kirpparilöytöinä Romeo ja Julia sekä Naurujen maa.
Taas on tullut aika katsoa taaksepäin, eli mitä sitä onkaan tullut luettua viime kuussa. Lokakuussa oli myös kaksi kirjallista tapahtumaa, Kirjalitta, lastenkirjallisuuden ja sanataiteen pop-up -festivaali 16.-18.10. sekä kirjavuoden kohokohta, Helsingin Kirjamessut 22.-25.10. Messukoosteet täällä: 1. osa, 2. osa, 3. osa ja 4. osa.
    
Marraskuussa alkaa jälleen Karo Hämäläisen Lukuhaaste. Tarkoituksena on lukea marraskuun jokaisena päivä vähintään 30 sivua. Alla lainaus tapahtuman Facebook-sivuilta:
   
" Lukuhaasteessa luetaan vähintään kolmekymmentä sivua päivässä.   Joka päivä luetaan. Seuraavan päivän annosta ei voi lukea ennalta, eikä seuraavana päivänä paikata edellistä. Luettavan on oltava kaunokirjallisuutta tai kertovaa tietokirjallisuutta - opaskirjat, töihin liittyvät raportit ja oppikirjat on luettava lukuhaasteen sivumäärän päälle.   Sivut saa lukea useassa erässä. Enemmän saa lukea ja muutakin saa lukea, kunhan kolmekymmentä sivua kirjallisuutta päivässä tulee täyteen. Himolukijat voivat tehdä haasteesta progressiivisen: sivujen määrää lisätään kymmenellä päivittäin, jolloin marraskuun viimeisenä päivänä päiväannos on reilut kolmesataa sivua.    On suositeltavaa lukea kirjaa tai erityistä lukulaitetta. Painetun kirjan lukeminen on tutkitusti erilaista kuin vaikkapa tietokoneen ruudulta lukeminen. Painettua kirjaa luetaan, ei selailla. Kun lukee laitetta, jossa ei ole nettiyhteyttä, lukemisesta tulee yhtäjaksoista sen sijaan, että välillä pomppisi tarkistamaan meilejä ja kurkkaamaan Facebookista uusimmat huumorivideot." 
   
Tässä vielä tilastotietoa lokakuun luetuista: Saldoon napsahti 20 kirjaa eli 2296 sivua (kiitos Kirjalittaan lukemieni kuvakirjojen). Parista teoksesta on bloggaus vielä tulossa. Kuukauden mieleenjäävimpinä lukukokemuksina mainittakoon vuoden oudoin kirja, VannderMeerin Hävitys, mukaansatempaava klassikko eli Leen Kuin surmaisi satakielen ja ihastuttava, pseudotieteellinen Savchenkon Salainen sienikirja
   
 • Hugh Howey: Kohtalo
 • Kerstin Gier: Vala - Unien toinen kirja
 • Jeff VanderMeer: Hävitys
 • Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen (bloggaus tulossa) 
 • Erkka Mykkänen: Kolme maailmaloppua (bloggaus tulossa) 
 • Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme (bloggaus tulossa) 
   
Lastenkirjallisuus

8 kommenttia:

 1. Tunnistan kuvan kirjoista vain Pedot sekä R & J:n. Pidin Sajaniemen kirjasta tosi paljon, pidän sitä tärkeänä kirjana, joka antaa äänen tärkeille asioille.
  Tosin ei sano mitään Hämäläinenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muut kirjat ovatkin kaikki vähän erikoisempia tapauksia. :) Mykkäsen ehdin jo lukemaan, siitä juttua lähipäivinä.

   Poista
 2. Mahtava lista lastenkirjoja. :) Ja ison tuntuinen sivumäärä. Minua kiinnostaa todella nähdä, paljonko minulle kertyy sivuja nyt marraskuussa. En yleensä laske niitä, mutta kahden päivän jälkeen on jo noin 150 kasassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surojeginien ja Savchenkon teoksia lukuunottamatta, sain kaikki mainitut lastenkirjat vinkkinä kirjastotädiltä, jonka luokse menin kysymään apua syksy/talvi aiheisten kirjoista. Näistä tulikin yhtensä jo lähes 400 sivua.

   Tänään en ehtinyt lukemaan kuin 38 sivua, kun meni päivä kaupungilla talvitakkia metsästäen (ei löytynyt), sekä Yksin Marsissa -leffassa.

   Poista
 3. Katselin tuota Staaloa juuri tänään kirjastossa, mutta ei tarttunut mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulun kaupungin kirjaston lukuopas -palvelun kirjastotäti suositteli Staaloa. Löysin sen kirjamessujen 2€ pöydistä, niin ei onneksi paljoa rokottanut kukkaroa. :) Jonkinverran olen kuullut seuraamissani blogeissa kehuja kirjasta.

   Poista
 4. Huh, ensiksi olin ihan kade, että 20 kirjaa kuukaudessa, mutta kuvakirjat selittävätkin asiaa. Silti huima saavutus. :)

  Minäkin osallistun 30 sivun haasteeseen. Ihan hyvin tähän mennessä mennyt. Joinain päivinä en ole ehtinyt lukea juuri lainkaan, mutta silloin kun olen ehtinyt, on yli 30 sivua joka kerta mennyt rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, 20 kirjaa kuukaudessa olisi tosiaankin melko hikinen urakka. :D

   Tähän mennessä minun lukusaldossani on jo 605 sivua, vain yhtenä päivänä jäänyt alle 30.

   Poista