perjantai 24. kesäkuuta 2016

Esittelyssä: Kerby Rosanes: Imagimorphia & Maped Color'Peps-värikynät

 
Arvostelukappale
  
Juhannuksena voi rentoutua vaikkapa värityskirjojen parissa. Kerby Rosanesin värityskirjoista on Suomessakin aikaisemmin julkaistu Animorphia. Imagimorphia on Rosanesin uusi värityskirja ja molemmissa on taiteilijalle tyypillisistä doodle-hahmoja ja mielenkiintoisia, yksityiskohtaisia kuvia. 
 
Vasemmalla: Ensimmäinen Imagimorphiasta värittämäni kuva (faarao)
Oikealla: Viimeisin työn alla oleva kuva (ananas)

Teoksessa on muutamia yhden sivun kuvia, mutta suurin osa on koko aukeaman kuvia, joiden värittämisessä saa ajan kulumaan ihan huomaamattaan. Pidän edelleen suuresti aiemmin esittelemästäni Hanna Karlzonin Kesäyö-värityskirjasta, mutta Imagimorphia nousi nyt uudeksi suosikikseni. Kuvien aiheet vaihtelevat eläimistä steampunkiin ja omalaatuisia pikkuolentoja löytyy kurkkimasta jokaisesta kuvasta. Pidin kirjan paperilaadusta, ja ehkäistäkseni värien siirtymistä kuvasta toiseen, laitoin väritetyille aukeamille puhtaan A4-arkin. 

Rosanesin meriaiheisissa kuvissa on usein kauniita kaloja ja lonkeroita (valas ja ankkuri)

Yhdellä sanalla kuvattuna Rosanesin luoma mielikuvitusmaailma on whimsical, englanninkielinen sana, jolle ei löydy suomenkielestä aivan täydellistä vastinetta. Taianomainen, erikoinen ja leikkisä lienevät lähimmät kuvailevat sanat, jotka sopivat mielestäni kuvailemaan tätä värityskokemusta. 

Rosanesin kuvat rönsyilevät kasvejä, hyönteisiä ja mielikuvituksellisia olentoja (käkikello ja kompassi)
 
Ennen kun sain kappaleeni Imagimorphiasta, näin toinen toistaan kauniimmin väritettyjä sivuja teoksesta niin Instagrammissa kuin Facebookin väritysryhmissä. Kuvien selaaminen inspiroi ja sen lisäksi ryhmissä vaihdetaan vinkkejä niin värittämisen kuin ostopaikkojen suhteen. Tässä siis muutama vinkki väritysyhteisöihin somessa:
  
Tiesitkö: Rosanes on 25-vuotias filippiiniläinen mies, joka lopetti päivätyönsä päästäkseen toteuttamaan taiteellisia unelmiaan.
 
Esimerkki koko aukeaman kuvasta (work in progress)  
  
Ostin vähän aikaa sitten uudet värikynät, joihin olen täysin ihastunut. Mapedin Color'Peps kynät ovat vahvapigmenttiset, kolmion muotoiset puuvärikynät. Väri levittyy pehmeästi ja terä ei katkeile (etenkin jos käyttää tätä näppärää teroitusniksiä). Olen kuullut kalliimpia kyniä käyttäneiltä, että Color'Pepsit pärjäävät hyvin kilpailussa. 36 kynän paketti oli Prismassa vain 7€, eli hintaansa nähden saa todella hyvät kynät. Kaikissa tässä postauksessa väritetyissä kuvissä on käytetty Color'Pepsejä. Kynät tulevat myös näppärästi kahdella tarjottimella, 
  

  
Julkaisija: Orage
Alkuperäisteos: Imagimorphia (2016)
  
Aikaisemmat värityskirjaesittelyt:

4 kommenttia:

 1. Onpa upeita kuvia, todella mielikuvitulsen juhlaa! Minun ei pitäisi hommata enää yhtään värityskirjaa, sillä entisissäkin on niin paljon puuhaa vielä - mutta houkutus tämän hankkimiseen on suuri :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt yhteensä 10 värityskirjaa, ja pakko myöntää, että aina kun kokoelmaan tulee uusi, en muista värittää vanhoista keskeneräisiä tai uusia kuvia. paitsi jos näkee jossain Facebookin väritysyhteisöissä upeasti väritetyn kuvan jostain tutusta teoksesta. Imagimorphia erottuu värityskijojen joukosta olemalla todella persoonallinen ja tämän tulen varmaan värittämään kokonaan.

   Poista
 2. Vau, onpa hienoja kuvia! :O En ole vielä hurahtanut värityskirjoihin, mutta tämän melkein voisi hankkiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kesti hetken aikaa lämmetä tälle hypetetylle harrastukselle. Kiitos tällaisten ihastuttavien teosten innostus sitten syntyi, vaikka olin jo väritellyt siskonlasten kanssa vuosia myös aikuisiällä.

   Poista