keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Toukokuun luetut

Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha 31.5. Tästä kasvihuoneesta tulee aina
mieleen postapokalyptinen maailma, jossa luonto valtaa ihmisen rakentamat tilat.
  
Kuukausi vaihtui taas, tällä kertaa hyvin helteisissä tunnelmissa. On siis aika jälleen koostaa blogiin lukukokemukset, kirjahankinnat ja yleiset kuulumiset.
  
Olemme olleet mieheni kanssa nyt naimisissa kolme ja puoli viikkoa. Vielä ei olo tunnu rouvamaiselta, mitä sellainen nyt sitten tarkoittaakaan. Toisaalta, ehdimme asua yhdessä jo kuusi vuotta, mitäs lähes koko ajan kihloissa, niin ehkä silloin ei tulekaan niin vahvaa muutosta. 
  
Siivouspäivästä bongasin miehen kanssa muutaman teoksen, ja nyt jo valmiiksi pursuileviin kirjahyllyihimme liittyi mukaan Douglas Adamsin viisiosainen The Hitchhiker's Guide to the Galaxy-"trilogia" yksissä kovissa kansissa. Samalta myyjältä löytyi myös Adamsin The Salmon of Doubt, jossa on ilmeisesti kirjailijan kuoleman jälkeen koottuja, aikaisemmin julkaisemattomia novelleja, Omiin löytöihini kuuluvat Arkadi & Boris Strugatskin kovakantinen Stalker ja Sara Gruenin Vettä elefanteille -pokkari. Muuta ei sitten löydettykään ja ostokset olivat yhteensä vain 4,50€.
  
Kesäkuussa on tulossa jo toisen kerran pidettävä Kummacon, joka nyt on kaksipäiväinen tapahtuma (17.-18.6.) historia-teemalla. Tapahtumaa järkkäämässä on paljon tuttuja kirjallisuuden opiskelijoita. Jos olet siis liikkeellä Oulussa tai haluat tehdä pienen kesäretken, suosittelen tulemaan tuonne. Kirjailijavieraana on tänä vuonna Jenny Kangasvuo ja ohjelmassa on mm. paneelikeskusteluja, cosplay-kisaa ja -deittiä kuin Final Fantasy Fightia. Mieheni osti minulle yllätyshäälahjaksi steampunk Totoro-paidan, jonka laitan sitten coniin päälle. 
  
Kesä! Ouluun tuli ihan yllättäen paahtavat helteet. Minä ja mieheni ollaan tosi huonosti kuumaan säähän sopeutuvia ja vaikka tykkäänkin paljon kesän vihreydestä ja valosta, kuumuus ja hyttyset ovat tämän nautinnon varjopuolena. Kävimme eilen Oulun kasvitieteellisessä puutarhassa (sieltä tuo ensimmäinen kuvakin) ja saimme peräämme runsaan ihailijalauman. Tätä bloggausta kirjoittaessa huomaan myös saaneeni eilen jo vähän rusketusta käsivarsiini. Harvinaisesti en ole enää kalkkilaivan kapteeni jo tässä vaiheessa kesää.
  
Ja sitten kirjallisempiin aiheisiin. TTT eli Top Ten Tuesday teki paluun lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Toukokuussa ilmestyikin peräti kolme uutta postausta tuon tagin alla. Aiheina olivat oman kirjahyllyn must read teoksetuudelleen luettavat käännökset ja kesän lukulistaBlogi täytti 5 vuotta ja juhlin merkkipaalua kirja-arvonnalla.
  
Tällä hetkellä vaivaa pieni lukujumi ja hienoja lukukokemuksia alkaa olla jo ikävä. Monet viime aikoina lukemani teokset ovat olleet pettymyksiä, tasapaksuja, kliseisiä tai jopa tylsiä. Mikä olisikaan se kirja, jolla tämän kierteen katkaisisi? Ehkäpä kesäkuun lukupiirikirja, kuudennella luokalla ensimmäisen kerran lukemani ja vahvan vaikutuksen jättänyt Salainen puutarha olisi sellainen.
   
Tässä kuussa on luvassa mm. paljon mangaa, värityskirjoja ja Diana Gabaldonin Sudenkorento (teosten pohjalta tehdyn tv-sarjan toinen kausi alkaa Ylellä huomenna 2.6.). Kesän lukusuunnitelmista voi lukea lisää edellisestä postauksesta
  
Toukokuun lukusaldoon kertyi 9 kirjaa ja 1787 sivua (Gabaldonista kertyvät huimat 763 sivua menevät tämän kuun puolelle). Kuukauden parhaat lukuhetket tarjosivat Mummo-sarjakuvat, Pidin myös Planetesista ja lainasinkin heti perään loput kolme osaa. Ada Gootin kirjalliset ja kulttuurilliset viittaukset naurattivat, muutoin ei luetuista paljoa jäänyt käsiin. 
   

10 kommenttia:

 1. tuttu maisema ylimmässä kuvassa, siellä on hikoiltu ja jankattu sanoja ja nimiä päähän. Ja onnitteluni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Me asutaan ihan tuon kasvititeellisen naapurustossa, mutta ei sinne tule silti lähdettyä kovin montaa kertaa kesässä.

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut! :)

  Lukujumi tuntuu nyt vaivaavan useampaa bloggaajaa. Minulle lukujumia ei ole ehtinyt pahemmin kehittymään, kun ei ole aikaa lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Onpas jännää, en ole nimittäin huomannut tuota. Johtuisikohan noista keleistäkin? Toisaalta aurinkoinen keli houkuttaa ulos, toisaalta (ainakin itselläni) lämmin saa aivot sulamaan ja lukeminen ei tunnut mielekkäältä jos olo on heikko.

   Poista
 3. Oikein paljon onnea! :) On muuten ihana paita ♥ Minulla ei lukujumi vaivaa, vaan enemmänkin ajan ja energian puute tenttistressin vuoksi. Tekisi mieli lukea vaikka mitä, mutta tenttejä on edessä vielä niin monta ettei ole energiaa miettiä yhtään mitään muuta kuin seuraavaa tenttiä. Onneksi 10. päivä heitän fuksivuodelle hyvästit ja aloitan loman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Tämä on minun toinen Qwerteestä tilattu Totoro-paita. Jokin siinä hahmossa on vaan ihanaa. :) Tsemppiä tentteihin!

   Poista
 4. Blogissani on sinulle palkintohaaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katriina! Menenpäs heti kurkkimaan. :)

   Poista
 5. Onnittelut :) Ja kieltämättä tuo paita on kyllä aivan ihana. Minulla oli ihan hyvä lukukuu, monta mahtavaa kirjaa perätysten. Nyt vaan pelkään että seuraavat tulevat sitten olemaan pettymyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Totorossa on jotain sympaattista. Ostin juuri kasan Totoro-kirjanmerkkejäkin, en vain muistanut laittaa blogiin niistä kuvaa.

   Poista