tiistai 31. toukokuuta 2016

TTT: Kesän lukulistan 10 odotetuinta

Ennen toukokuun lukukokemusten yhteenvetoa ajattelin kirjoittaa lyhyesti kesän lukusuunnitelmista myös blogini lukijoiden nähtäväksi. Joukkoon mahtuu niin klassikoita, uutuuksia kuin dekkarikin, unohtamatta suosikkigenreäni dystopiaa. Millaisia suunnitelmia teillä on kesän kirjojen suhteen?
  
 1. Alan Bennett: Epätavallinen lukija - Luettu 15.7.
 2. Enid Blyton: Viisikko aarresaarella 
 3. Alan Bradley: Kuolema ei ole lasten leikkiä - Luettu 19.6.
 4. Kiera Cass: Valinta 
 5. Philip K. Dick: Palkkionmetsästäjä
 6. Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki  
 7. George Orwell: Vuonna 1984 (klassikkohaaste 31.7.) - Luettu 31.7.
 8. Elina Pitkäkangas: Kuura 
 9. Veronica Roth: Neljä
 10. Jennifer Worth: Hakekaa kätilö 2 - Tehtaan varjossa - Luettu 20.7.
Lisäksi nämä lukupiirikirjat kuuluvat kesän kirjakattaukseeni:

Kesäkuu: F. H. Burnett: Salainen puutarha  - Luettu 25.6.
Heinäkuu: J.D Sallinger: Sieppari Ruispellossa - Luettu 5.8.
Elokuu: David Eagleman: Tarinoita tuonpuoleisista - Luettu 6.9.

8 kommenttia:

 1. Monipuolinen kattaus, sanoisin. Olen lukenut noista vain kaksi: Viisikon joskus nuorena tyttelinä ja Siepparin ruispellossa pakkopullana yläasteella. Luin tosin Siepparin myöhemmin aikuisiällä enkä lämmennyt. Kiinnostaa kuulla sinun mielipiteesi siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisikkoja en ole aikaisemmin lukenut, mutta juhlavuoden kunniaksi ajattelin ottaa uuden painoksen luettavaksi. Sieppari tosiaan on näitä klassikoita, jotka kuuluvat usein äidinkielen oppimäärään, omalle kohdalle ei vain ollut sattunut aikaisemmin. Hyvä, että nyt lukupiirissä tulee tämäkin luettua. paljon olen kuullut ristiriitaisia mitteitä teoksesta. Monelle se on ihan hirveä muisto kouluajoilta, aikuislukijat taas kokevat, että olisivat pitäneet nuorempana enemmän. Uudelleen lukijoista osa kertoo, että ymmärryksen kasvamisen myötä teoksen viesti avautuu paremmin. Kiinnostavaa nähdä millainen lukukokemus näistä tulee. :)

   Poista
 2. Sieppari ja Salainen puutarha ovat hyvää kesälukemista. :) Olen tykännyt tosi paljon molemmista, Puutarha-kirjaan ihastuin jo lapsena ja Sieppariin tykästyin blogiaikana.

  Kuura keikkuu minunkin kesäpinossani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaisen puutarhan luin ensimmäisen kerran kuudennella luokalla ja ehdotin sitä kesälukupiiriin. Ihanaa päästä lukemaan se uudelleen. Kuura on nököttänyt lukupinossa jo jonkin aikaa. Jospa nyt kesällä sen saisin viimein luettua. Olen kuullut lähinnä positiivista siitä, vaikka muutama hajaääni toki mukaan on mahtunutkin.

   Poista
 3. Ihana kasa. Olen lukenut noista Puutarhan, Siepparin, Epätavallisen lukijan, Itärannan, Bradleyn ja Eaglemanin ja Orwellin. Aikas monta. Yhdestäkään en luopuisi eli ovat saaneet paikan hyllyistäni. Oih sanon Salaiselle puutarhalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas lukenut paljon samoja. :) Kivaa kuulla, että ovat olleet sinulle hyviä lukukokemuksia. Salainen puutarha on tosiaankin ihana! ♥

   Poista
 4. Paljon mielenkiintoisia kirjoja ja muutama omakin suosikki on näköjään mahtunut mukaan (Bradley, Orwell, Burnett)<3 Kesän lukemisia on hauska etukäteen suunnitella, vaikka niistä ei kaikki toteutuisikaan:) Minä taidan ottaa tästä kopin, jos sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota pois vaan. :) Joo, suunnittelu on kivaa, vaikka sitten lukisin ihan eri kirjat. Hyvä kuitenkin hahmotella vähän suuntia, matkojenkin suhteen. Lukupiirikirjat sentään varmaan luen, ja toivon mukaan mahdollisimman monta muutakin listalta. Oli vallan haastavaa valita vain 10 teosta tähän, kun mm. arvostelukappalepinossa on tässä näkyvien lisäksi varmaan toiset 10 kirjaa odottamassa. :D

   Poista