sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Huhtikuun luetut

Oulun kirjabloggaajien huhtikuun miitti
   
Huhtikuu oli kirjallisuuden ystävän kuukausi, sillä Lukuviikko ja Kirjan ja ruusun päivä toivat paljon positiivista pörinää kirjojen ympärille. Kirjoittelin Lukuviikon sloganin Monta tietä tarinaa innoittamana dystopioista ja kuinka pidän niistä eri mediumeissa (kirjat, elokuvat, tv-sarjat, pelit, musiikki, pukeutuminen). Kirjan ja ruusun päivänä oli myös toinen merkittävä tapahtuma, kun Shakespearen kuolemasta tuli kuluneeksi 400 vuotta (ensi viikolla tulee bloggaukseni Erehdysten komediasta). 
   
Esittelin myös eniten kiinnostavia kesän ja syksyn tulevia kirjoja, sekä kaksi aikuisten värityskirjaa (Unihiekkaa, Pohjolan myytit). Ensi kuulle jäi vielä yhden värityskirjan esittely, nimittäin uusi suosikkini Hanna Karlzonin Kesäyö - Unelmien värityskirja. Jos haluat ostaa vain yhden värityskirjan suosittelen tuota viimeiseksi mainittua, sen verran ihania kuvia siinä on. Nyt viikonloppuna on myös Vappulukuhaaste, josta koostan myöhemmin kokemuksia. 
    
   
Voitin kuukauden aikana kaksi kirjaa blogiarvonnoista, Kirjasähkökäyrässä onnetar potkaisi ja sain Tove Janssonin Näkymätön lapsen (joka muuten mainittiin sattumalta Maria Kuutin Anna ja Elvis -sarjan uutuudessa neljännessä osassa, Verraton vaari). Pääsen siis jatkamaan muumikirjojen lukemista. Lukupinossa odottelee myös Taikurinhattu, se kylläkin on kirjastosta. Toinen voitto napsahti Kirjakko ruispellossa -blogista. Siellä arvottiin Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin. Teoksen blogiarvosteluja olen katsellut ja se on kirjoitettu hyvin tärkeästä aiheesta ja vaikuttaa siis kiinnostavalta.
    
Kuukauden lukusaldoon napsahti 14 kirjaa eli neljä sarjakuvaa, seitsemän lastenkirjaa, yksi klassikko ja kaksi uutuusromaania. Sivuja teoksista kertyi 2182. Parhaat lukuhetket tarjosi Kevätuhrit (josta kirjoittamani postaus tulee blogiin Risingshadow-kritiikin ilmestyttyä) ja The Walking Dead -albumit 11 ja 12. Nämä viimeisimmät kaksi TWD:tä ovat olleet aivan huikeita. Selviytyjien maailmaan esiteltiin uusi mielenkiintoinen pahis, The Whisperers. Suosittelen tutustumaan, jos pidät tv-sarjasta, ovat sarjakuvat must read (seitsemäs kirja on viimeisin suomennettu). 
    

4 kommenttia:

 1. Huh, oletpa ehtinyt taas lukea! :)
  Tuo Kevätuhrit on kyllä todella hyvä! Olen jossain puolivälin paikkeilla tällä hetkellä. Iltaisin en meinaa malttaa käydä nukkumaan kun kirja on niin koukuttavan jännittävä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätuhrien maailma on todella kiehtova ja ajatuksia herättävä.

   Sarjakuvat ja lastenkirjat ovat yhden istahduksen lukumatkoja, eli niiden kanssa ei nokka kauan tuhise. :)

   Poista
 2. Vau, mikä sivumäärä! Ku itsekin pääsis noihin lukuihin. En vaan ole nopee lukija :D Keskeneräisiä on edelleen paljon maratonista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvilla ja lastenkirjoilla kerryttää nopeasti sivumäärää. :) Jos pitäisi laskea vain nuorten ja aikuisten romaanien sivumäärät, niin tälle kuulle niistä olisi kertynyt vain 650 sivua. En ole nopea lukija minäkään. Keskeneräisiä jäi täälläkin kevytranteisen maratonin jälkeen.

   Poista