torstai 12. toukokuuta 2016

Esittelyssä: Hanna Karlzon: Kesäyö - Unelmien värityskirja

   
Arvostelukappale
  
Hanna Karlzonin upeita kuvia on ilmestynyt jo useammankin värityskirjan verran. Readme.fi on julkaissut viime vuonna Mielenhallinta - Unelmien värityskirjan (Dagdrömmar) sekä Talviunelmia -värityskortit (Vinterdrömmar). Itse löysin hänen teoksensa vasta huomattuani, että Readme.fi on julkaisemassa hänen tuoreen värityskirjansa Sommarnatt suomenkielisenä versiona, Kesäyö - Unelmien värityskirja. Tästä tuli heti ensisilmäyksellä uusi suosikkini värityskirjojeni joukosta. Teosta onkin väritetty runsaasti ja ihailin mm. Instagrammissa ihmisten luovuutta Karlzonin kuvien äärellä.
    
Tätä kuvaa värittelin vappuna.
Karlzonin kuvien aiheet liittyvät vahvasti luontoon, mutta mukana on myös paljon naishahmoja. En ollut aikaisemmin värittänyt ihmisiä, mutta tykästyin heti näihin persoonallisiin hahmoihin, joilla on tatuointeja, lävistyksiä ja näyttäviä koruja. Kuvissa yhdistyvät luonnollisuus ja sadun maailma. Monissa kuvissa on esimerkiksi lintuja ja hyönteisiä, jotka näyttävät koruilta ja huomasinkin metallinhohtoisten kynieni kuluvan nopeasti näitä kuviä värittäessäni.  
 
Steampunk-kissanainen ja scarabee
Paperilaatu on ihana paksua, sileää ja kestävää. Käytin osassa kuvia puuvärien (ostin kirjaa varten Maped Color'Peps 36 kynän pakkauksen) lisäksi glitter geelikyniä, Stabilon ja Faber-Castellin tusseja, eikä muste näyttänyt imeytyvän paperin läpi ollenkaan. Kuvia teoksessa on molemmin puolin aukeamaa, minkä vuoksi laitoin väritettyjen kuvien päälle valkoisen paperiarkin estämään värin siirtymistä kuvasta toiseen. 

Pari keskeneräistä sinivihreää. Luonto on Karlzonin teoksissa suomalaiselle kovin tutun näköistä ja kaunista. 
Tässäkin värityskirjassa osa yksityiskohdista on niin pieniä, että niihin oli minun pakko käyttää tusseja puuvärien kanssa, jotta ne sain väritettyä siististi. Huomasin aloittaneeni värittämään montaa kuvaa yhtäaikaa, sillä Kesäyössä on niin ihania kuvia, että ei malta värittää yhtä kuvaa kokonaan ennen seuraavaan siirtymistä, Nopealla päässälaskulla väittäisin, että tässä on eniten minun silmääni miellyttäviä kuvia suhteessa sivujen määrään kuin missään aikaisemmassa värityskirjassani. Vaikka osa kuva-aiheista (etenkin kukat ja timantit) toistuvat teoksessa hieman eri tavoin piirrettynä, se ei haittaa, sillä sen verran kivaa näitä on värittää. En malta odottaa Karlzonin seuraavaa värityskirjaa Magisk gryning
 
  
Kiitos Hanna Karlzon kauniista kirjasta ja kiitos Readme.fi esittelykappaleesta!
  
Julkaisija: Readme.fi
  
Alkuperäisteos: Sommarnatt målarbok (2016)
  
Aikaisemmat värityskirjaesittelyt:

6 kommenttia:

 1. Ei vitsi kuin hienoja kuvia! Itsellä hyytyi väritysinnostus viime kesän värityskirjabloggausten jälkeen, eikä millään meinaa löytyä muka aikaa väritykselle. Pitäis hommata varmaan joku tällainen inspiroiva kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt etsiä kivaa fandom-värityskirjaa. Näitähän löytyy useammasta Potter-aiheisesta Outlanderiin, Supernaturalista Docto Whohun, aina Game of Thronesiin jne.

   Hyvää steampunk-värityskirjaakaan en ole vielä bongannut. Olen kylläkin katsellut Kerby Rosanesin Imagimorphiaa ja Bennett Kleinin Colour My Sketchbookia sillä silmällä.

   Tykkään eniten näistä yhden piirtäjän värityskirjoista, en sellaisista sillisalaateista, joissa on Googlella etsittyjä ilmaisia tai iStock Photon kuvia.

   Karlzonilla on viehättävä tyyli, joka houkuttaa värittämään vähän joka ilta. Pitäisi melkein etsiä käsiinsä tuo aikaisempi kirja.

   Ostin kirjan takia uudet värikynätkin, nuo mainitsemani Maped Color´Pepsit. Suosittele! 36 kynää (siis kulta, hopea ja 3 neon kynää, oranssi, pinkki ja keltainen), 6-8€ riippuen mistä ostaa. Löytyy mm. Kärkkäiseltä ja Psimasta.

   Poista
 2. Ajattelin tässä vinkata Facebookin Aikuisten värityskirjaporukka-ryhmästä, jos ei ole ennestään tuttu. :) Inspiraatioksi, neuvonantajaksi tai muuten vaan aiheesta kiinnostuneille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuulunkin jo siihen ja pariin muuhunkin suomalaiseen ja kansainväliseen Facebookin värittelyporukkaan. :) Niissä todellakin saa inspiraatiota ja vertaistukea - eli suosittelen liittymään.

   Poista
 3. Noista fandom kirjoista, minun suosikkini on Poldark kirja, sarjahan tulee Yle 1:ltä syksyllä.

  VastaaPoista
 4. Perustin myös Suomalaisen Hanna Karlzonin Ystävät ryhmän FB:n. https://m.facebook.com/groups/1075791345819225/?ref=bookmarks

  VastaaPoista