keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Esittelyssä: Värityskirja Unihiekkaa 2

    
Arvostelukappale
   
Kolmiokirjan Unihiekkaa 2 on kuva-aiheiltaan hyvin ensimmäisen Unihiekkaa-värityskirjan kaltainen. Mukana on paljon eläinaiheita, pienistä kuvista koostuvia pintoja ja mandaloita. Suosikkini on ehdottomasti tuo ensimäisessä kuvassa oleva susi. Aloitin värittämään sitä kettuna ja pidin yläosan valmiiksi saatuani pari päivää taukoa. Kun palasin kuvaan uudelleen, näin sen silloin sutena. Onneksi olin ottanut mustan ja harmaan värivalikoimaan jo alussa ja pystyin värittämään alaosan vähän hillitymmin. Ei se kuitenkaan näytä pahalle omaan silmään. 
  
Susi ja kettu
   
Tällä kertaa värikyninä olivat sekalaisen puuvärien sijaan Mapedin Color'Pepsit ja ne toimivat tälle paperilaadulle erittäin hyvin. Väri levittyi kevyesti eikä tahrannut tai siirtynyt toiselle sivulle. Unihiekkaa-värityskirjojen ehdottomana vahvuutena on kuvien sijoittelu vain yhdelle puolelle sivua. Kannessa sanotaan "Väritä ja kehystä", eli sivut pitäisi pystyä irrottamaan helposti, mutta en kokeillut sitä vielä itse. 
 
 
Perhosmandala

Tämä perhosmandala on tähän mennessä kokoelmiini kertyneistä kymmenestä värityskirjasta löytyneistä mandaloista kaunein. Tässä ei ollut ärsyttävän pieniä, vaikeasti väritettäviä yksityiskohtia, niin kuin mandaloissa usein on, etenkin jos sivun koko on pieni. Pidänkin suuresti Unihiekkaa-värityskirjojen noin A4-kokoluokkaa olevista sivuista. 

Merihirviö syvyyksistä
   
Molemmissa Unihiekkaa -värityskirjoissa on ollut myös yllättäviä kuvia, niin kuin tällä kertaa tämä merihirviö, jonka värittämisestä nautin suuresti. Pari kuvaa oli tuttuja muista värityskirjoista, mutta suurin osa valituista kuvista oli minulle aivan uusia. Mukana oli myös söpö pöllö-kuva (siitä iso plussa) ja leijona, jotka ovatkin seuraavaksi väritetävinä. 

Sneak Peak: Nämäkin houkuttelevat kuvat löytyvät Unihiekkaa 2 -värityskirjasta
   
Unihiekkaa 2 on ilmestynyt 1.6. ja sitä saa hyvinvarustelluista lehtipisteistä tai tilaamalla suoraan Kolmiokirjalta
   
Julkaisija: Kolmiokirja, 2016

Aikaisemmat värityskirjaesittelyt:

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Hypistelin (taas) tänään värityskirjoja kaupassa, mutta onnistuin vastustamaan kiusausta. Koetan saada kesken olevia kirjoja ensin edes vähän eteenpäin :D. Mandala-aiheita dn olekaan vielä kokeillut värittää... ne voisivat olla kivaa vaihtelua luontokuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä kirjaa hypistelit? :) Mandalat ovat kivoja fillereitä värityskirjoissa, mutta yleensä ne ovat liian täyten tupattuja ja muotoina on vain geneerisiä kaaria ja palloja, tässä oli noita perhoshahmoja, mikä teki tästä kiinnostavamman. Mandaloista on saatavana kokonaisia värityskirjoja, mm. Moniulotteiset mandalat (kukka-aiheita) ja erilaisia kelttisolmuja.

   Poista
 2. On kyllä todella tyylikkäitä kuvia, jotka suorastaan heräävät eloon, kun saavat väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässä oli tosiaankin monta kivaa kuvaa. Hieman harmittaa tuo kettu, kun värimaailma ei toiminut ihan niin kuin olin mielessäni kuvitellut.

   Poista
 3. Mun kyllä tekisi mieli hankkia tuo sama värityskirja, mutta en voi, kun en ole värittänyt edellisiäkään loppuun ja olen kuluttanut aikaa enempi niitten pisteiden yhdistely -kirjojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole värittänyt yhtään kirjaa kokonaan loppuun. Ensimmäisestä, Valentina Harperin Creative Coloring - Animals -värityskirjasta olen tosin värittänyt muutamaa kuvaa vaille kaikki. Seuraavaksi eniten kahdesta ykkössuosikistani Hanna Karlzonin Kesäyöstä ja Kerby Rosanesin Imagimorphiasta - näitä kahta suosittelen hankkimaan, aivan mahdottoman hyvälaatuinen paperi ja kauniit kuvat. Värityskirjaryhmien perusteella koskaan ei voi olla liikaa värityskirjoja, monella alkaa nimittäin olla jo kolminumeroinen määrä kirjoja kokoelmassaan. :D

   Poista