perjantai 2. syyskuuta 2016

Elokuun luetut

  
Syyskuu, lempikuukauteni alkoi, eli on aika listata elokuun luetut. Kuun loppua vaivasi flunssan jälkeinen lukujumi ja anopin kissan viimeinen matka vei myös voimia lukemiselta (bloggausjonoakin on ehtinyt kertymään). Nyt on kuitenkin kerätty kuluvalle kuukaudelle uutta virtaa alkavasta ruskasta ja viileistä illoista (rakastan huopaan kääriytymistä ja kuumaa teekupposta kädessä - kesällä on liian kuumaa niille). Tämä on voimakuukauteni. Ja 13.9. täytän 30 (iip!), tuolloin päättyy myös vetämäni Roald Dahl -haaste
  
Lepää rauhassa Väiski (14,5v.)
  
Elokuussa tein kesäloman Helsingin reissulla kirjaostoksia (kirppareilta) ja luin kahdeksan kirjaa (2856 sivua). Kuukauden parhaat lukuhetket vietin kahden Harry Potterin, Voro-sarjakuvan ja Kepler62-sarjan kolmannen osan parissa. Bloggasin myös kahdesta lukupiirikirjasta. 

Pakko tähän väliin kertoa, että ystäväni kanssa vetämäni lukupiirin loppuvuoden teokset ovat vallan kiinnostavia. Syyskuussa luetaan F. Scott Fitzgeraldin Kultahattu, lokakuussa Terry Pratchettin & Neil Gaimanin Hyviä enteitä, marraskuussa J.R.R. Tolkienin Hobitti (olen tämän lukenut lukiossa ollessani uudemmalla suomennoksella, mutta nyt taidan etsiä käsiini sen vanhemman suomennoksen Lohikäärmevuori Tove Janssonin kuvittamana) ja joulukuussa J.K. Rowling et.al.:in Harry Potter and the Cursed Child.   
    
  
Alla kuva kirjaostoksistani, jotka maksoivat yhdessä yhden uuden kirjan verran. Tyttökirjaklassikkojen hylly sai paljon täytettä. Paras löytö on Patricia C. Wreden Lohikäärmeen prinsessa, joka on neliosaisen sarjan ensimmäinen osa. Muut osat ovat olleet vuosia hyllyssä odottamassa uusintakierrosta (luin sarjan yläasteella tai lukiossa kirjastolainana ja hankin kaikki mahdollise osat Kirjatorin alesta sen jälkeen). Ekaa osaa on vaan ollut todella vaikeaa läytää tai jos se on tullutkin vastaan, niin todella kalliilla. 
   
Päivitin muuten Risingshadown kirjahyllyyni hankintalistaa. Siellä on mm. Anu Holopaisen Kristallien valtakunta, mitä ei löydy sitten mistään. Ajattelin myös, että voisin ensi vuonna haastaa itseni lukemaan uudelleen teoksia, joista nuorempana pidin suuresti. Minulla on kokonainen hyllymetrillinen nostalgiaa minikirjastossani.
    
 • Louisa M. Alcott: Kahdeksan serkusta - 2,50€, Tytöistä parhain - 2€
 • Frances Hodgson Burnett: Kadonnut prinssi - 0,50€
 • Maria Carole: Tulen tyttäriä - 1€
 • Cassandra Clare: Clockwork Angel - 2€
 • Suzanne Collins: Nälkäpeli - Vihan liekit - 0,80€ 
 • Charlaine Harris: Veren imussa, Verta sakeampaa, Pahan veren valtakunta, Pedon veri, Samaa verta - yht. 5€
 • E.L. Koninsburg: Vanhan rouvan salaiset paperit - 1€
 • Eija Lappalainen & Anne Leinonen: Konejumalat - 3€
 • Mary Marck: Eevan luokka, Vähän enemmän Eevasta, Yhteiskoululaisia, Hyvästi, Eeva!, Minnan syyslukukausi - yht. 9€
 • L.M. Montgomery: Anna omassa kodissaan - 2,5€
 • Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää - 2€
 • Laini Taylor: Karou, savun tytär - 2€
 • Patricia C. Wrede: Lohikäärmeen prinsessa - 2€

6 kommenttia:

 1. Oi, Lohikäärmeen prinsessa-sarja oli kyllä aivan ihana, tai ainakin muistan pitäneeni siitä tosi paljon kun yläasteella sen luin. En tiedä uskaltaisinko tosin koskaan lukea sitä uusiksi. Hyviä löytöjä muutenkin! Ja syyskuu on muuten minunkin lempikuukausiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloisesti yllättynyt, että mitä lapsuus- ja nuoruussuosikkejani olen lukenut uudelleen (osasta blogannutkin) niin ovat olleet edelleen hyviä. Mm. Garhth Nixin Sabriel, Colin Thompsonin Uusi Eeden ja Potterit kuuluvat tähän joukkoon.

   Poista
 2. Osanottoni Väiskin poismenon vuoksi.

  Hyvät kirjalöydöt olet tehnyt ja lukeakin olet ehtinyt kiitettävästi! Vaikka minulla on ollut loma, minua on vaivannut kauhea luku- ja kirjoitusjumi ja elokuun saldoksi muodostui vain neljä kirjaa.

  Minulla on Hobitti Tove Janssonin kuvittamana (tosin suomennos on uudempi, sillä siinä nimi on nykyisessä muodossaan) ja rakastan sitä kovasti - ihanaa nähdä Tolkienin maailman ja Janssonin piirrosten yhdistyvän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta. Väiski oli tärkeä osa perhettäni, sillä anoppini viettää joka vuosi helmikuun Thaimaassa ja olen mieheni kanssa ollut hoitamassa Väiskiä sen ajan.

   Lastenkirjat ja sarjakuvat ovat hyviä välipaloja ja pitävät lukurytmiä yllä hiljaisempinakin kausina. Hiljaisella tarkoitan siis vähän romaaneja sisältäviä ajanjaksoja. Potterit onneksi maistuivat.

   Luin Liisa ihmemaassa Janssonin kuvittamana ja odotan kovasti tuota Tolkienin kanssa muodostuvaa lukukokemusta. :)

   Poista
 3. Olin jo ehtinyt hetkeksi unohtaa tuon Lohikäärmevuoren, mutta nyt täytyy ottaa se tehtäväksi ja etsiä se kirjastosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Varasin eilen kirjastosta 1970-luvulla julkaistun painoksen siitä. Täytyy toivoa, että on oikeasti se hassu suomennos hoppeleineen.

   Poista