torstai 1. joulukuuta 2016

Marraskuun luetut ja klassikkohaaste muistutus

 
Marraskuu oli tänä vuonna todella pimeä niin lumen puuttumisen kuin mm. Yhdysvaltain presidentin vaalien vuoksi, mutta onneksi Karo Hämäläisen luotsaama 30 sivua päivässä -lukuhaaste toi valoa ja hyvän lukuporkkanan. Luinkin kuukauden aikana 15 teosta, joista viisi oli mangaa. Sivuja kuukauden aikana kertyi 3348 sivua, joka jaettuna 30 päivälle tekee noin 110 päivässä. Joinakin päivinä tosin luin vain 30 sivua, parhaana lähes 340 sivua. Ja mangaa lukee nopeasti parikin sataa sivua yhdellä istumalla. 
  
Luetuista neljä oli arvostelukappaleita Risingshadowlle, joten postaan niistä, kun kritiikki on ilmestynyt ensin sivustolla. Kuukauden parhaat lukuhetket vietin Harry Potter -näytelmän, Bradleyn nuoren salapoliisin, Iston maan alla asuvien eläinten ja Lindberghin lentävien olentojen parissa. Heikoin lukukokemus oli yllättäen Peer Gynt, jolta toivoin paljon enemmän. Joulukuussa on luvassa pitkästä aikaa englanninkielistä dystopiaa, yksi jouluteos ja ainakin kissojen maailmanhistoriaa.
  
Tässä kaikki kuukauden aikana lukemani:
  
  

Klasssikkohaaste muistutus


Joululomalla (jos sellaisesta siis pääsee nauttimaan), on hyvää aikaa lukea klassikkoteos tammikuun lopussa olevaa klassikkohaasteen neljättä postauspäivää varten. Minun olisi tarkoitus tuolloin lukea James Herriotin Kaikenkarvaiset ystäväni. Tällä hetkellä haasteseen on ilmoittautunut jo 42 blogia! Ja vielä ehtii tulla mukaan. 

Kuulumisia


Olen kirjoittajana myös Nörttityttöjen blogissa ja ensimmäinen artikkelini on julkaistu 9.11. Kirjoitin arvostelun Markku Soikkelin teoksesta Tieteiselokuvan käsikirja

Päivitin blogin bannerin, niin kuin moni on varmaan huomannutkin. Kävin sitten tutkimassa blogin Picasa-verkkokansiosta bannerihistoriaa vuosilta 2011-2016 ja tein niistä tällaisen kollaasin. Jotain uutta ja jotain vanhaa tuossa viimeisimmässä bannerissani. Olin jo ehtinyt unohtamaan ensimmäisen bannerin kuvat ja sattumalta palasin kuvallisessa ilmaisussa sen suuntaan. 

Haastavinta bannerin suunnittelussa tällä kertaa oli fontin valinta. Tykkään nimittäin tuollaisista vanhahtavista fonteista, mutta nyt halusin siihen jotain tuoreutta. Mitä tykkäätte uudesta ilmeestä? Mikä on suosikkisi näistä neljästä? Oma ääneni jakaantuu kahdelle uusimmalle. Pidän edelleen vanhasta bannerista, mutta ajattelin, että välillä on hyvä tuulettaakin. 
 

6 kommenttia:

 1. Hienon määrän luit lukuhaasteeseen. Itselle tuli jossain vaiheessa pientä lukublokkia ja jätinkin kirjaamisen kesken :( Uusin banneri on suosikkini, tosin tuo aiempi sopi todella hyvin tuohon blogin mustavalkokuviolliseen taustaan.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että luki joka päivä siihen 30 sivuun asti sytytti lukukipinän ja sitten tuli luettu lisää. Luen yleensä sängyssä ennen nukkumaan menoa ja haasteen aikana tuli mentyä aikaisemmin sänkyyn, että ehtii lukea pidempään. :D

   Lukujumit on niin inhottavia! Minullakin välillä niitä, etenkin jos on lukenut todella hyvän/huonon kirjan. Molemmissa tapauksissa tulee olo, ettei tämän jälkeen voi lukea enää mitään hyvää. Onneksi tulee vain harvoin tuollainen tilanne. Ja silloin on joko odotettava, että lukuhalut palaavat tai jatkaa "pakolla" lukemista, niin pysyy tapa yllä.

   Kiitos! ♥ Edellisen bannerin suunnittelinkin sopimaan tuohon ornamentti taustaan. Yritin etsiä kivaa taustakuvaa tätä banneria varten, mutten vielä löytänyt. En ole ihan varma, mihin suuntaan vien blogin ulkoasua, pysynkö mustavalkeassa, josta olen pitkään tykännyt, vai tuonko jotain väriä tai vaaleamaa?

   Poista
 2. Uusi banneri on hieno! Ja hitsit olet ehtinyt lukea paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Minäkin tykkään siitä. Vähän valoa ja raikkautta pimeimpään aikaan vuodesta. :)

   En kuun alussa olisi uskaltanut veikata, että lukisin näin paljon. Risingshadow-arvosteltavat antoivat puhtia lukemiseen haasteen lisäksi. Joulukuussa varmaan hitaampi tahti.

   Poista
 3. Uusi banneri on tosi kiva<3 vaikka hienoja ovat olleet kaikki edellisetkin :-) Uusin on kuitenkin mun suosikki!

  VastaaPoista