torstai 4. kesäkuuta 2020

Toukokuun luetut

    
Luin toukokuussa 12 teosta, 2652 sivua. Kotimaiset lanuteokset ovat olleet hienosti edustettuna top 10 lukukokemuksissa tälle vuotta, kahdeksan teosta noista kymmenestä kun on suomalaista alkuperää. Parhaat lukuhetket viime kuussa tarjosivat Armonvuosi, joka on jo toinen viiden tähden kirja tälle kevättä, raikas merirosvoseikkailu Kajo, Kuunvalo ja Kolmikolkka, kauniisti kuvitettu Edison - Kadonneen hiiriarteen arvoitus sekä hieman ahdistavan tulevaisuuskuvan maalaileva Yliaika
  
Kaikki toukokuussa lukemani:
 • Torben Kuhlmann: Edison - Kadonneen hiiriaarteen arvoitus (postaus tulossa)
 • Jussa Lehtinen: Lakkisakki - Pakkolasku (postaus tulossa)
 • Ella Brigatti: Sängynaluskansa Egyptissä
 • Zoë Tucker & Zoe Persico: Rohkea tyttö ja jättiläiset (postaus tulossa)
 • Yukito Kishiro: Gunnm 6-9
 • Brian Selznick: Wonderstruck (postaus tulossa)
 • Kim Liggett: Armonvuosi (postaus tulossa)
 • Hilkka Liitsola: Kajo, Kuunvalo ja Kolmikolkka
 • Piia Leino: Yliaika (postaus tulossa)
  
Kesäkuun lukupino:
  
Kesäkuussa vietetään niin dekkariviikkoa kuin Pride-(luku)kuukauttakin. En tiedä vielä varmaksi, mitä kaikkea teemoihin sopivaa kirjallisuutta luen. Pääsin viimein eilen hakemaan varaukseni ja ah, kuinka ihanaa oli taas käydä kirjastossa. 
  
 • Libba Bray: Kauhun ja kauneuden valtakunta
 • Elly Griffiths: Aavekentät
 • Nelli Hietala: Kielillä puhumisen taito
 • Johanna Hulkko: Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus
 • Antti Leikas: Tonttu - Matka pimeyteen
 • Camilla Sten: Kadonnut kylä
  

5 kommenttia:

 1. Paljon olet sinäkin lukenut!
  Kuunteletko ollenkaan äänikirjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole sitten lapsuuden kokeillut äänikirjoja (joskus teininä kuuntelin siskonpojan kanssa Jali ja suklaatehtaan ja ensimmäisen Harry Potterin, jossa lukijana on Vesa Vierikko, joka äänsi teoksen nimet ihan oudosti). Tykkään tehdä kirjoista tarkat muistiinpanot, mutta kuunnellusta ei sellaista voisi tehdä. Olisi kyllä kiva kuunnella niitä Storytel Originaleja, joita ei saa kuin äänikirjamuodossa.

   Poista
 2. Paljon olet lukenut toukokuussa! :) Yliaika kuulostaa todelal mielenkiintoiselta! Itse luin toukokuussa 14 teosta, mutta niistä 7 oli romaaneja - loput olivat esimerkiksi sarjakuvia sekä yksi lastenkirja ja näytelmä.

  Kesäkuu on lähtenyt vähän nihkeästi käyntiin. Varasin ja kävin hakemassa kirjastosta muutamia Pride-lukukuukauteen sopivia kirjoja. Omasta hyllystäkin löytyi muutama, joista Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian ensimmäistä osaa luen parhaillaan. Se ei ole aivan sellainen kuin kuvittelin ja lukeminen jotenkin hieman tökkii. Tuosta dekkariviikosta en edes ollut tietoinen ja se tuskin tulee omalla kohdallani tapahtumaan, kun havahduin asiaan vasta nyt :( En halua aloittaa enää yhtään uutta kirjaa, kun saisi edes nuo kolme keskeneräistä luettua... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Nuo lastenkirjat ja sarjakuvat tuli ahmaistua lukumaratonilla, mutta sitten loppukuu oli hidasta lukemista. Aloitin Sahalinin saari -kirjan ja se eteni niin hitaasti, että oli pakko lukea muuta välissä. Palaan sen pariin varmaan myöhemmin, mutta nyt menee aika dekkareiden ja sateenkaarikirjojen parissa. Minullakin on tuo Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin ja pari muuta sopivaa hyllyssä, mutta lainasin nyt muutaman kirjastosta (pitääkin hakea ne huomenna kirjastosta). Dekkariviikko on vuosittainen tempaus, itse luen siihen yleensä pari teosta, aiemmin Alan Bradleyn Flavia de Luce-sarjaa ja nyt näitä Ruth Galloway -mysteerejä, kun molempien ilmestymistahti ollut kaksi kirjaa vuodessa.

   Poista
 3. You have read more in may than i probably have in the last 10 years lol.

  https://aab-edu.net/

  VastaaPoista