sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen lukumaraton (päättynyt)

    
Pääsiäisen lukumaraton alkaa omalta osaltani sunnuntaina 22.4. klo 19:30. Oli tarkoitus aloittaa jo eilen, mutta kävin puolison kanssa katsomassa ensimmäistä kertaa pääsiäskokkoa. Perinne, joka meille kummallekin on jäänyt aiemmin vieraaksi, vaikka Oulussa kokkoa on poltettu jo 40 vuotta putkeen!
   
   
Lukupinossa on tarjolla sarjakuvaa, kuvakirjoja, novellikokoelmia ja runoja. Kuvan ottamisen jälkeen kävin hakemassa kirjastosta vielä pari varausta, enkä halunnut ottaa uutta kuvaa, joten ne jäävät tässä vaiheessa mysteeriksi. Katsotaan, tuleeko luetuksi niistäkin jotain. Ensimmäisenä luettavana Reetta Laitisen toimittama sarjakuvakokoelma Sisaret 1918.
  

Luin ennen ensimmäistä varsinaista lukumaratonteosta loppuun kuukauden lukupiirikirjan Frederik Pohlin ja C.M. Kornbluthin Avaruuden kauppamiehet viimeiset 15 sivua. Mielenkiintoista lukea tämä sarjakuva Laura Lähteenmäen Yhden kevään perään, paljon samaa näissä. Ei ole paljoa aiempaa tietoa Suomen sisällisodasta ja näissä oli valittu kiinnostava punaisten naisten näkökulma (Sisaret 1918 sisältää myös pari valkoisten puolella olleiden naisten muistelmia). Klo 22:30 luettu 127 sivua, seuraavaksi tartun Pasi Pitkäsen lastenkirjaan Hirviöturnajaiset.

 
Pitkäsen kuvitus oli taas hurmaavaa ja takakannen lupaus pokemonimaisuudesta piti paikkansa. Luulen, että tämä sopisi tosi hyvin sellaisiin ääneenlukuhetkiin, joissa vanhempi on itse lapsena harrastanut Pokémoneja ja haluaa siirtää innostuksen seuraavalle sukupolvelle. Klo 23:30 166 sivua luettu, seuraavaksi Nagata Kabin manga My Lesbian Experience with Loneliness.

 
Klo 2:00 sivuja luettu tähän mennessä 309. Olipas siinä surullinen, samaistuttava ja masentuneen ihmisen saappaisiin asettava teos. Onneksi koko manga ei ollut pelkkää synkkyyttä, sillä muutoin lukukukomuksesta olisi saattanut tulla liian ahdistava. Niinpä vastapainoksi Riina ja Sami Kaarlan Pet Angent's -sarjan aloittava Täältä tullaan, lemmikit! 


Olipas tämä ihana uusi lastenkirjasarja! Tykkään tosi paljon kuvituksesta, hahmoista ja tarinasta. Kati-e on nörttityttö, joka pitää koodaamisesta ja lemmikeistä. Hän on rakentanut Ti-Bot robotin avukseen ja mukana seikkailee myös koko joukko eläimiä ja eläinten ystäviä. Ja tätä on tulossa lisää jo syksyllä. Klo 3:00 sivuja luettu 419, vielä ennen nukkumaan menoa aloitin Rino Mizuhon Maaginen suklaapuoti -mangasarjan osan 12.
 

Klo 14:00 maraton jatkuu vielä hetken, seuraavaksi luettavana Maaginen suklaapuoti 13. Sivuja luettu jo 611.


Maraton päättyy klo 19:30. Luettuani Maagisen suklaapuodin 13. osan söin päivällistä ja jälkiruoaksi nautin Naoki Serizawan Resident Evil - Marhawa Desire -mangasarjan osat 3 ja 4. Sivuja kertyi tällä maratonilla yhteensä 1155!


2 kommenttia:

  1. Sinullahan on lähtenyt maraton kivasti käyntiin! Minulla iski flunssa tuossa viikonloppuna ja jätin maratonin tällä kertaa väliin. Tsemppiä sinulle maratonin loppuosalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan. Sitä on kyllä nyt liikkeellä, joku Instassakin maratonille osallistuvista kommentoi sairastumistaan. Ota rennosti loman loppu.

      Poista