lauantai 1. helmikuuta 2020

Tammikuun luetut

   
Uusi vuosikymmen on korkattu! Tammikuu kului kuitenkin pitkälti viime vuoden rästipostausten parissa, kun julkaisin joka kolmas päivä kirjapostauksen. Ehdin kuitenkin kirjoittamaan myös tämänkin vuoden puolella luetuista. Rästipostauksia riittää vielä helmikuun puolellekin, joskin nyt käsiteltävänä ovat vuoden viimeisten kuukaisien aikana luetut sekä muualle arvostellut eli siis juttua on tulossa ainakin osasta Tähtivaeltajaan ja Nörttityttöihin kirjoittamistani teoksista. 
  
Tammikuussa luin kahdeksan kirjaa (1700 sivua) ja vaikka alensin vuoden lukutavoitettani Goodreadsissa 150 kirjasta 125 kirjaan, olin liki koko kuukauden usean kirjan jäljessä tahdista. En kuitenkaan stressaa siitä, sillä enköhän tule taas lukumaratoneilla ja muutenkin, esimerkiksi sarjakuvia lukemalla, ottamaan sen kiinni jossain vaiheessa. Eniten lukemista ovat jarruttaneet paitsi viime vuonna luetuista kirjoista kirjoittamani muistiinpanot kuin myös hitaasti luettu klassikkohaasteen teos, sillä siihen upposi kokonainen viikko, vaikka yleensä luen vastaavan mittaisen teoksen parissa päivässä.
    
Kuukauden parhaat lukukokemukset tarjosivat hengästyttävä Kiepaus, söpön minilohikäärmeen esitellyt Suomea lohikäärmeille ja huumoripitoinen Gregin kirous. Vuoden tähän mennessä isoin pettymys on ollut Eleanor & Park, joka oli aivan toisenlainen kuin odotin ja toivoin. Koska luin joulukuussa useamman teoksen, joille annoin neljästä neljään ja puoleen kissaa (monta, jotka nostin vuoden parhaiksi kirjoiksi), on tammikuun lukukokemuksien kahdesta ja puolesta kolmeen ja puoleen kissaan "pisteyttämäni" teokset olleet hieman, noh, pettymyksiä - onneksi Kiepaus tarjosi sitäkin paremman lukuelämyksen kuin laastariksi. Ja uskon, että helmikuun lukupinossa on sen verran hyviä kirjoja, että ei pääse vuoden keskiarvo painumaan liian alas. 
  
Tammikuussa luetut:
 • Chris Rylander: Gregin kirous
 • Rainbow Rowell: Eleanor & Park
 • Octavia E. Butler: Aamunkoitto
 • Briitta Hepo-Oja: Suomea lohikäärmeille (postaus tulossa)
 • Taru Kumara-Moisio: Ihmisversoja (postaus tulossa)
 • Jemina Kuisma: Terra Antiqua (postaus tulossa)
 • Santa Montefiore & Simon Sebag-Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit (postaus tulossa)
 • Vuokko Hurme: Kiepaus (postaus tulossa)
     
  
Helmikuun lukupinossa:
 • Kerstin Gier: Pilvilinna
 • Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija
 • Judith Kerr: Kun Hitler varasti vaaleanpunaisen kanin
 • Anniina Mikama: Huijarin oppipoika
 • Julie Murphy: Dumplin
 • Jennifer Niven: Yksi täydellinen päivä
 • Sita Salminen: Lupa
 • Stuart Turton: Evelynin seitsemän kuolemaa

4 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut hyvä lukukuukausi. Yhteisiä kirjoja on vain tuo kuninkaalliset kanit -kirja. Helmikuun kirjoistasi on lukenut Hoganin kirjan. Positiivinen yllätys. Mukavaa helmikuun alkua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa helmikuuta sinullekin, Anneli! Hoganin säästelin helmikuulle, vaikka kampanjointi suklaalevyn kanssa (nyt enää jäljellä kääreestä tekemäni kirjanmerkki) saikin mielenkiintoni heräämään jo ennen vuoden vaihdetta.

   Poista
 2. Minullakin on Goodreadsissa lukutavoite (itse asiassa vasta toista kertaa, viime vuonna kokeilin sitä ekan kerran), mutten kyllä kovin tarkkaan vahdi sen toteumista eikä suhtaudu siihen kauhean vakavasti. Mutta huomasin viime vuonna, että lukutavoitteen kautta näkee näppärästi kaikki ko. vuonna luetut kirjat - sitä listaa on joskus kiva selailla ilman mitään sen kummempaa syytä (huvinsa kullakin...). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut lukutavoite Goodreadsissa jo hmm... 2013 alkaen näköjään. Pari vuotta pidempään kuin muistelin. Se ei ole koskaan ollut sitova, enemmänkin kiinnostava tilastointityökalu.

   Ja joskus minäkin katselen niitä luettuja etenkin esteettisestä näkökulmasta, kuten vaikkapa tällaisena skenaariona: "Kas, olenpas tuossa kohtaa lukenut monta sinistä kirjaa perätysten".

   Minusta on myös kivaa käydä klikkaamassa kirjojen lukuprosessien edistyminen Goodreadsiin (yleensä n. 50 sivun välein, vaikka en todellakaan joka päivä muista päivittää) ja etenkin marraskuisen 30 sivua päivässä -lukuhaasteen aikaan todella näppärä.

   Poista