tiistai 5. heinäkuuta 2011

Day 22 – Favourite book you own

Minulla on aika hyvä kirjasto omastakin takaa, tosin tällä hetkellä se on "vähän" levällään: osa kirjoita on täällä opiskelupaikkakunnalla, osa äidin luona, osa kahden isosiskon luo jakaantuneena... Suosikeistani, jotka ovat vasemmassa palstassa, omistan:
Esittelen tässä vaikkapa tuon Kate Mossen Labyrintin. Muuttaessani tänne Ouluun valikoin omistamistani kirjoita mukaan vain ne jotka olivat mielestäni oikeutettuja = käsittelivät joko arkeologiaa tai esihistoriaa. Mossen kirja alkaa arkeologilta kaivauksilta ja osa tarinasta kerrotaan keskiajan näkökulmasta, tapahtumapaikkana pelistäkin tunnettu linna Carcassonne, Ranska. Juoni on samantapainen kuin Da Vinci-koodissa, Labyrintti osaa hurmata paremmin, joskin välillä olisi kaivannut enemmän toimintaa. Silti varsin viihdyttävä kirja! Hyllyssä odottaa lukemista myös Mossen toinen suomennettu kirja: Krypta.


Takakannesta:
Heinäkuussa 2005 Alice Tanner viettää kesää arkeologisilla kaivauksilla Pyreneiden vuoristossa lähellä Carcassonnen keskiaikaista kaupunkia. Sattumalta hän löytää vuorelta ikivanhan hautaluolan, jonka lattialla makaa toisiaan syleillen kaksi murenevaa luurankoa, välissään kivisormus. Outo tunne valtaa Alicen, kuin hän olisi ollut paikassa ennenkin. Tietämättään Alice tulee vapauttaneeksi voimia, joiden oli tarkoitus pysyä kätkettyinä.

Heinäkuussa 1209 Carcassonnea uhkaa kerettiläisiä vastaan suunnattu ristiretki. Nuori Alaïs saa isältään kirjan, jota hänen on suojeltava henkensä uhalla. Kirja kätkee sisäänsä Graalin salaisuuden, ja sen suojelijoiden tunnusmerkkinä on labyrinttikuvioinen sormus. Mutta Alaïs ei voi aavistaa, millaisia uhrauksia vaatii piilottaa salaisuus, joka juontaa juurensa tuhansien vuosien taakse aina muinaisen Egyptin aavikoille. 

   
Kirjasta muualla: Kirjavinkit, Plaza: Ellit, Xerxes, Luetut 2006-2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti