tiistai 8. toukokuuta 2012

Tänään kirjastossa 1/2012

Muistinpas pitkästä aikaa kirjoittaa kirjastokäynnistä ja kirjavalinnoista. Lähikirjastoni on siis Kaijonharjun kirjasto, lähellä Oulun yliopiston kampusta. Mm. Kirjaretkien sinidean on käyttänyt sitä. Palautettujen kirjojen hyllystä löysin kaksi scifiä ja nuorten osastolta uutuus fantasiaa. 
   
   
Vernor Vinge: Linnunradan ääret
Vingeltä minulla on ollut lainassa aiemmin Rauhansota, jota en opiskeluiden takia ehtiytkään lukea. Mutta jospa tälle olisi enemmän aikaa - kesä kun on joka tapauksessa tulossa. Linnunradan äärien takakansi saa kyllä odottamaan suuria kirjalta! Kiitos scifi-haasteen, tämäkin kirja sai huomioni. Sopiva kategoria voisi olla moderni scifi klassikko, julkaistu 1951-1992, tämä sopii haasteeseen vuonna 1992 ilmestyneenä myös Raijan Taikakakirjaimet blogissa linkkaaman listan mukaan.
   
Richarn Morgan: Muuntohiili
Muuntohiilen olen lainannut kerran ja kuten edellä, oli minun vapautettava se lukijamarkkinoille ja nyt scifi-haasteen innoittamana nappasin tämän mukaani. Kyberpunkia. Tämä on keikkunut lukulistoillani (vihkojen marginaalihuomiona) lukiosta eli ilmestymisestään asti.
   
J. S. Meresmaa: Mifongin perintö
Vinttikamarissa blogissa törmäsin tähän kirjaan. Vaikuttaa lupaavalta!  Meresmaan oma blogikin on kurkistamisen arvoinen. Todella usein on käynyt Yöpöydän kirjojen syntymisen jälkeen niin, että tulee lainanneeksi kirjan, joka on mainittu jossain blogissa ja ylipäätään tunnistaa kirjoja enemmän esittelyiden perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti