torstai 10. toukokuuta 2012

Tänään kirjastossa 2/2012

Minun piti hakea vain varaukseni (Pimeä), mutta mukaan tarttuikin pari ns. "herätelainaa" (vrt. heräteostos).
   
Angie Sage: Pimeä (Septimus Heap 6)
Olin tosiaankin varannut tämän kirjan jo jokin aika sitten. Hakiessani varausta kirjastotäti kaiveli hyllystä heidän oman kappaleensa kirjaa ja luuli että ne ovat kaksi eri teosta, osa 5 olisi se, jonka varasin ja 6 olisi se uusin, joka heidän hyllyssään on, eikä voinut ymmärtää minun päätöstäni jättää kirjaa hyllyyn - koska se oli sama kirja! Toisinaan ihmetyttää noiden lähikirjaston tätien ja kirjastosedän sopivuus ammattiinsa. Taidan lukea Pimeän ennen kuin saan Tuomiopäivän kirjan loppuun, tästä on varauksia ja edelliset Heapit ovat lukeneet itsesnsä parissa päivässä. 
 
   
Sitten niitä vähemmän suunnitelmallisesti hyllystä kerättyjä teoksia. Nämä ovat sellaisia rajatapauksia, tulevatko luetuiksi.
     
Daniëlle Hermans: Tulppaanimurhat
Kaunis kansi houkutteli ottamaan kirjan uutushyllystä. Takakansi lumosi - murhamysteeri, joka kantaa juuria halki vuosisatojen! Tämä on kerrankin kirja, joka ei ole tullut vastaan blogeissa, joita luen, mutta esim. Nenä kirjassa on lukenut tämän.

Katja Kaukonen: Odelma
Tämänkin poimin uutuskirja hyllystä, vaikka on ilmestynyt jo keväällä 2011. En muista lukeneeni tästä mitään, mutta esim. Kirjamielellä blogista löytyy tästä kirjasta enemmän. Jokin vain kutsui ottamaan tämän kirjan kainaloon.
   
Douglas Preston: Isku
Yksi TBR-listan kirjoista. Huomasin Prestonin ja Lincoln Childin uusimman Pendegrast-kirjan (jota en kuitenkaan lainannut, sillä en ole lukenut velä edellisiä osia), kävin kuitenkin katsomassa, olisiko jomman kumman kirjoja hyllyssä ja Isku oli paikalla.

Raili Mikkanen: Hopearenkaan taika ja Maijaliisa Dieckmann: Luostarin Piritta
Kävin vilkaisemassa myös lasten puolen hyllyt ja nämä kaksi tyttökirjoiksikin laskettavaa teosta oli nostettu siellä esille. Yllätyin huomatessani Hopearenkaan taian olevan vain pari vuotta vanha. Vaikuttivat molemmat mielenkiintoisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti