perjantai 12. lokakuuta 2012

Lukudiplomi-haaste

Flashmobin jälkipuinti synnytti idean haastaa itsemme ja toisemme lukemaan jonkin kouluasteen lukudiplomin. Haasteessa voi lukea kirjat "normaalisti" eli postata tavallinen blogiartikkeli tai vastata diplomin kysymyksiin - parhaassa tapauksessa molemmat. Aikaa suorittamiseen on 25.5.2013 asti. Hyönteisdokumentti-blogissa lisää tietoa asiasta. Valitsin itselleni Sinuhen yhdeksäsluokkalaisille. Harmi kun omana kouluaikanani ei tällaisia ollut, nyt on kuitenkin aika ottaa "vahinko" takaisin.

Kuvassa miehekkeeni.
Listani:

- Dan Brown: Kadonnut symboli
- L.M. Montgomery: Pieni runotyttö
- Connie Willis: Tuomiopäivän kirja Luettu 21.12.2012
- Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi Luettu 10.11.2012
- Jane Austen: Emma
- David Almod: Naakkakesä
- Richard Bach: Lokki Joonatan Luettu 23.6.2013
- Italo Calvino: Paroni puussa
- István Örkény: Minuuttinovelleja
- Tuomas Anhava: Oikukas tuuli Luettu 20.6.2013


4 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä uskaltautunut perehtyä lukudiplomiin tarkemmin, vaikka kieltämättä houkuttelisi osallistua...

  Ennen päivänlaskua ei voi on hieno kirja :)

  VastaaPoista
 2. Innostuin myös tästä Lukudiplomista! Minun lukulistallani on sama Austenin Emma. Anhavan Oikukas tuuli on hieno valinta ja tietenkin Montgomeryn Pieni runotyttö, jota lämpimästi suosittelen!

  VastaaPoista
 3. Päätin myös itse osallistua tähän lukudiplomiin. :) Listaltasi olen lukenut vain Kadonneen symbolin, joka oli ihan menettelevä - ei tosin yltänyt mielestäni aiempien Brownin kirjojen tasalle. Pitkään oli tarkoituksena lukea myös Ennen päivänlaskua ei voi, mutta sitten löysin siitä liikaa negatiivista kommenttia, enkä ole ainakaan tähän päivään mennessä siihen sitten tarttunut.. No, aika näyttää, jos vaikka tältä suunnalta tulisi positiivista kommenttia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin listaani sellaisia tepksia, jotka löytyivät omasta hyllystäni (mutten ollut lukenut niitä vielä) ja teoksia, jotka kuuluivat aiempaan lukusuunnitelmaani. Mm. Sinisalo on yksi kirjallisuuden praktikumin teoksista ja Emma kuuluu Lukupiiri-haasteeseen.

   Poista