tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuun luetut

Maaliskuu oli hyvin aktiivinen. Luin peräti 14 kirjaa = 2116 sivua. Pari tämän ja viime kuukauden luettujen postaustauksista odottelee edelleen jonossa, nämä ovat siis ensin Risingshadow'lla ilmestyviä arvosteluja. 
    
Paksua kirjapinoa selittää osittain se, että kahdeksan lukemistani teoksista on lastenkirjoja (sivumäärästä noin puolet, 1102 sivua). Blogissani alkoi nimittäin uusi, ainakin näin aluksi viikottainen juttusarja Lastenkirjalauantai, jossa olen jo esitellyt kaksi lastenkirjasarjaa: Sängynaluskansa on n.3-6-vuotiaille ja Anna ja Elvis n. 7-10-vuotiaille. Molemmat sarjat ovat saaneet uusimman osansa nyt alkuvuodesta. 
   
Luin myös lastenkirjaklassikoita, lukupiirikirjana Pienen runotytön sekä vielä blogissa käsittelemättömät Muumipeikko ja pyrstötähti, Alice Peilintakamaassa ja Muumit ja suuri tuhotulva, joista lisää tulevina lauantaina. 
   
En kuitenkaan lukenut pelkästään lastenkirjoja, sillä mahtui mukaan myös niin näytelmää (Anna Liisa) kuin runojakin (modernimpi kokoelma Uneni ovat sammakoiden valtatiellä ja klassikko runoilijan Uuno kailaksen Paljain jaloin), unohtamatta nuorten dystopiaa (Ihon alaiset ja Unwind). 
    
Tutustuin myös Blogistanian Kuopus 2014 -voittajaan, Lautturiin, joka on saanut kaksoiluokituksen myötä hyllypaikan myös aikuisten osastolta. Lautturin ansiosta varasin kirjastosta myös edellä mainitun Kailaan runokokoleman lisäksi Edith Södergrania (jälkimmäistä en vielä ole saanut käsiini). 
   
Luin kuukauden aikana myös kahta haasteteosta (Diana Gabaldon: Muukalainen ja Terry Pratchett & Stephen Baxter: Pitkä maa), yhteensä n. 450 sivua. Molemmat ovat siis vielä kesken. Huomenna 1.4. avautuu Nettilukutoukkiin toinen keskustelualue Gabaldonin teoksesta. Käsittelyssä ovat luvut 12-22 eli sivulle 408 saakka. Molempiin kimppalukuhaasteisiin ehtii edelleen ilmoittautua mukaan täällä
   
Lukujonon kärjestä löytyy maananaina postiluukusta kolahtanut James Dashnerin Maze Runner - Labyrintti, ja kirjastosta varaamani (sekä pyynnöstäni sinne hankittu) Claudia Greyn A Thousand Pieces of You, jonka bongasin alunperin Lukevan peikon blogista. Tätä siis luvassa ensikuussa:  
       
    
      
Summa summarum:
  • Sivuja: 2116
  • Kirjoja: 14, joista:
  • Lapsille: 8
  • Nuorille: 3
  • Runoja ja näytelmiä: 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti