torstai 25. kesäkuuta 2015

Kirjabloggaajien viides lukumaraton 26.6.

     
Se on täällä taas! Kirjabloggaaien yhteinen lukumaraton alkaa siis huomenna, jo viidettä kertaa. Lisätietoja osallistumisesta ja muista ohjeista löytyy Hyllytontun höpinöistä
  
Tässä minun maraton-pinooni kasaamiani teoksia, joista osa on tuttuja jo edellisen maratonin pinosta: 
      
 • Paulo Coelho: Piedrajoen rannalla istuin ja itkin (200 s.)
 • Siiri Enoranta: Gisellen kuolema (151 s.)
 • F. Scott Fitzgerald: Kultahattu (220 s.)
 • John Galsworthy: Omenapuu (112 s.)
 • toim. Marko Hautala: Valkoiset varpaat (novellikokoelma) (175 s.)
 • toim. Saara Henrikson & Erkka Leppänen: Huomenna tuulet voimistuvat (novellikokoelma) (207 s.)
 • Kerstin Johansson I backe: Näkymätön Elina (124 s.)
 • Alexis Kouros: Gondwanan lapset (114 s.)
 • Leena Krohn: Erehdys (155 s.)
 • Leena Krohn: Viimeinen kesävieras (86 s.)
 • Kirsi Kuronen: Paha puuska (75 s.)
 • Petri Laine & Anne Leinonen: Kuulen laulun kaukaisen (novellikokoelma) (187 s.)
 • Leena Lander: Syyspastoraali (224 s.)
 • Anne Leinonen: Pienen rasian jumala (novellikokoelma) (228 s.)
 • Astrid Lindgren: Veljeni leijonamieli (231 s.)
 • Ian McEwan: Sementtipuutarha (134 s.)
 • J.L. Runeberg: Vänrikki Stoolin tarinat (156 s.)
 • Johazn Csitoph von Schmidt: Genoveeva - Brabantin kreivitär (135 s.)
 • William Shakespeare: Erehdysten komedia (115 s.)
     

17 kommenttia:

 1. Paljon lyhyitä kirjoja! Minäkin mietin, että jatkanko huomenna niistä, mitkä ovat kesken, vai otanko hyllystä lyhyitä lukemattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kesken myös pari kirjaa, Dickin Palkkionmetsästäjä (52/199), Bradleyn Piiraan maku makea (302/389) ja Doerrin Kaikki se valo joa emme näe (355/543). Mietin, että voisin aloitella noillakin. :) Tuo pino muodoistui lähinnä oman hyllyn kirjoista ja muutamasta kirjastosta jo valmiiksi aikaisemmin lainatusta.

   Poista
 2. Valinnanvaraa tuntuu ainakin sinulla löytyvän ;) Näkymätön Elina ja Veljeni Leijonamieli ainakin ovat lukemisen arvoisia sekä eiköhän myös Shakespeare. Löytyypä sieltä myös muutama puistattavan kaamea kirja, mutta parempi kun itse muodostat mielipiteen vasta lukemisen jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemasi kirjat ovat korkealla lukujärjestyksessä. Kamalia huonoina (Coelho) vai kamalia aiheensa puolesta (Enoranta, Kuronen, Hautala, McEwan)?

   Poista
  2. Kamalan huonoja :D Coelhopa hyvinkin, eikä Gondwanan lapset tai Sementtipuutarhakaan mitään järin kiinnostavia olleet.

   Poista
  3. Coelholta olen lukiossa lukenut Alkemistin, joka silloin teki vaikutuksen. enempää en herran tuotantoon ole tutustunut. Tuonkin listatun teoksen olen saanut siskoltani lahjaksi jo useampia vuosia sitten. Coelhosta kyllä kuulee paljon läppää. :D

   Gonwanan lapset ei nuorempana kiinnostanut, vaikka usein katsoinkin kirjastossa. Kirjailija on myöhemmin tainnut kehittyä, sillä hänen uudemmat teoksensa ovat ilmeisesti hyvinkin luettavia? Sementtipuutarhan löysin kirpparilta 50 sentillä ja olin tuolloin vasta lukenut kehuva arvostelun jossakin blogissa, niin poimin sen mukaan. Teos on ollut aikaisemminkin maraton pinossa, mutta ei vielä ole kiinnostanut riittävästi.

   Poista
 3. Onpa hyvän tuntuisia kirjoja! :) Minun maratonini alkoi jo tänään, kun kirjapino houkutteli niin kovasti etten malttanut odottaa huomiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin Instassa, että olit aloittanut jo mm. Kahelilla sakilla. Mitä tykkäsit?

   Poista
 4. Kiinnostava valikoima lyhyitä kirjoja, joista osa on tuttuja (ja lukemistani mikään ei ole täysin kaamea vaikkei pari olekaan ihan niin hyviä kuin väittävät...) Onnea maratonille, itse aloittelen myös huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan aloittaa huomenna klo 12. Ensimmäiseksi teokseksi olen miettinyt joko Valkoisia varpaita tai Erehdysten komediaa ja jatkaa Omenapuulla, muutoin vielä auki mihin suuntaan pinoa kallistun. Ei mitään liian raskasta kuitenkaan alkuun. Saas nähdä mitä kaikkea ehdinkään lukemaan. Vaikka tämä onkin kestävyyslaji, en usko kovinkaan montaa sataa sivua kerääväni saldooni lukujumin jälkeen, muutenkin varsin hitaalla 50 sivua tunnissa lukuvauhdillani. Jos nyt pääsisi edes 300 sivun pidemmälle puollelle, niin olisin hyvin tyytyväinen. :)

   Poista
 5. Hyvän kokoinen valikoima ainakin! Kovasti tsemppiä maratoniin, minäkin aloittelen huomenna joskus iltapäivästä, kunhan ehtii ensin hakea hieman evästä kaupasta. :) Minullakin on maratonlistalla muuten Leinosen yksi novellikokoelma, Valkeita lankoja. Saa nähdä ehdinkö ottaa sitä lukuun, se toisi ainakin vaihtelua muihin kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin varustautua kunnolla niin voi mielialan mukaan valita seuraavan teoksen. Ei ainakaan jää kiinni siitä, että olisi rajoittanut lukemistaan liikaa. :) Minä hain maratoonievästä (mm.Doris-keksejä) jo tänään. Novellit tulivat listalle, kun viime kuussa oli Nettilukutoukissa (Facebook-ryhmä) novelli lukuteemakuu ja en sitten ehtinytkään lukea niitä. Otan sitten nyt tavoitteeksi lukea enemmän niitä.

   Poista
 6. Hieno kirjapino! Toivottavasti Krohn saa lukuaikaa! Tsemppiä matkaan!

  Minä luin ekassa lukumaratonissani sekä Krohnia että tuon Omenapuun ja molemmat olivat hirmuisen hyviä. Tunnelma on vieläkin muistissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyllyssä olisi ollut vielä Oofirin kultaa ja Ihmisen vaatteissa, mutta ne varmaan ansaitsevat omat lukuaikansa. Krohn on kyllä yksi lempikirjailijoistani, vaikka olenkin lukeut häneltä vasta Tainaronin, Hotel Sapiensin ja Daturan.

   Poista
 7. Hauskaa maratonia! Paljon hyviä vaihtoehtoja olet valinnut. Ajattelin lukea joku päivä tuon Omenapuun, kun Forsyten taru oli niin upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Kun ostin tuon Omenapuun parisen vuotta sitten kirpparilta, ei siitä löytynyt bloggauksia ollenkaan. Nyt sitten vähälle aikaa noussut esille monessa seuraamassanikin blogissa. Teos oli edellisessäkin lukumaratonissa mukana, mutta silloin ei tullut tartuttua siihen, joten nyt otettava viimein luettavaksi. Forsyten tarua on kehuttu paljon, joten jos Omenapuu on niin hyvä kuin siitä on sanottu, niin taidanpa tietää mitä lisätä lukulistalle. :)

   Poista
  2. Toivottavasti pidät! Forsytein taru on tosiaan sukusaaga, niin siinä on paljon muutakin kuin rakkausteemaa, eli kannattaa aina vilkaista vaikka Omenapuu ei nappaisikaan :)

   Poista