torstai 10. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjat -haaste

Sain Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja -blogin Katalta Älyttömät joululahjat -haasteen. Ideana on listata 3-5 älytöntä joululahjatoivetta, jotka eivät nyt tai ehkä koskaan ole toteutettavissa. Lopuksi mukaan haastetaan kolme bloggaajaa. 
  
Toive 1) Kirjoittaa ja julkaista kirja. Olen pöytälaatikkoon rustaillut muutamia novelleja ja kaksi romaanimittaa lähentelevää teosta. Ensimmäinen kirjaidea syntyi ollessani lukiossa, joskus vuonna 2002. Tarina kertoi kivikaudella eläneestä tytöstä. Toinen, pidempi käsikirjoitukseni on tolkienistista fantasiaa (kirjoitettu vuosina 2006-2010) ja viimeisin, viime vuoden NaNoWriMossa kirjoittamani käsis dystopiaa. Huomasin muuten jossain vaiheessa, että kirjoitan päähenkilöt aina nuoriksi naisiksi.
  
Toive 2) Tasa-arvoisuus riippumatta sukupuolesta, ihonväristä, uskontokunnasta tai seksuaalisesta suuntautuneisuudesta Suomessa ja koko maailmassa. Hieman missikisa-vastaus, mutta minusta ihmisarvoiseen elämään kuuluu hyväksytyksi tuleminen. Nämä asiat kun joillekin ihmisille antavat syyn syrjiä toisia ja minä en voi ymmärtää viimeaikaisia keskusteluja, joissa rasismi kukoistaa. Kunpa ihmiset vain oppisivat kunnioitamaan toisiaan, niin kaikilla olisi helpompaa. 
  
Toive 3) Valkoinen joulu. Ilmatieteen pitkäaikaisten lumitilastojen mukaan Oulussa pitäisi olla lähes jokaisena jouluna lunta. Tosin parin viime vuoden ajan täällä pohjoisessa ei ole tullut kunnolla lunta, vaan koko talven lumikertymä on ollut n. 20cm luokkaa. Tälläkin hetkellä maa on valkoinen, mutta pari päivää kestäneen lauhtumisen aikana suuri osa lumesta on sulanut ja jäätynyt vaaralliseksi peilipinnaksi. Siksipä valkoinen joulu onkin toivomuksen arvoinen. 
 
Haastan mukaan seuraavat blogit:


6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :) Vastasin siihen kuitenkin jo eilen :) http://unelmienaika.blogspot.fi/2015/12/joulukalenteri-9luukku.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsis! Yritin katsella, ettei tulisi uudelleen. Laitoin tämän postauksen ajastettuna, niin jäi huomaamatta tuo. :)

   Poista
 2. Ja olethan huomannut että Maailmanlopun jälkeen -lukuhaaste on päättynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitikin poistaa tuo linkki sivupalkista, mutta kiireiden takia jäi. Kiitos muistutuksesta ja haasteesta, vaikka en ehtinytkään kuin yhden kirjan siihen lukemaan. Lukupinossa odottelee kuitenkin monta teemaan sopivaa kirjaa edelleen.

   Poista
 3. Valkoinen joulu olisi kyllä ihana, mutta täällä etelämpänä saadaan luultavasti tyytyä perinteiseen harmaaseen jouluun :D Ykköstoiveen toteutuminen olisi myöskin huikeaa! Ja mitä tuohon kakkostoiveeseen tulee, niin harmittaa kyllä viime aikojen negatiivisuus. Ihmiset ovat hirveän jakautuneita kahteen porukkaan ja meno on kuin jenkkien politiikassa konsanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on pysynyt lumet nyt noin viikon maassa, vaikka välissä meinasivatkin jo kokonaan sulaa pois. Helsinkiin muuton jälkeen täytyy tottua uudenlaiseen talven malliin - taas. Kuopiossa syntyneenä oli Oulunkin talvi ihan uudenlainen kokemus.

   Olen luvannut itselleni, että kun olen valmistunut yliopistosta saan ottaa käsikset taas työn alle ja tarjota niitä eteenpäin. Olisi ihan mahtavaa (ja ehkä vähän pelottavaakin) nähdä omaa tekstiään painettuna.

   Viime aikoina on ollut todella vaikeaa kommentoida mihinkään ajankohtaiseen aiheeseen leimaantumatta kumpaakaan vastakkain asettautuneista leireistä. Mieluummin leimaannun kyllä suvakiksi kuin rasistiksi (jota en ole), mutta en tykkää nimittelyistä kumpaankaan suuntaan. Aikuisten tulisi osata keskustella asiallisesti vaikeistakin aiheista, mutta tässä tulehtuneessa tilanteessa poliitikotkin muuttuvat päiväkotilapsiksi, jotka riitelevät hiekkalaatikon reunalla. Huokaus. Minun utopistisessa haavemaailmasasani ei moisia ongelmia edes syntyisi.

   Poista