tiistai 1. joulukuuta 2015

Marraskuun luetut

Sain marraskuun alussa mieheltäni ensimmäisen aikuisten väristyskirjani, Valentina Harperin Creative Coloring - Animals, josta olenkin sitten väritellyt nyt kymmenisen kuvaa. Tässä kuningaskalastaja.  
   
Niin se vuosi käy vähiin. Ei ole jouluun enää pitkä aika. Marraskuussa luin 14 kirjaa eli 2042 sivua. Karo Hämäläisen luotsaamassa lukuhaasteessa luettiin kuukauden jokaisena päivänä vähintään 30 sivua. Ihan joka päivä en päässyt tavoitteeseen, mutta vähintään puolet siitä ehdin kiireisimpinäkin päivinä lukemaan. Toisina päivinä taas luin yli satakin sivua. Kokonaissaldoksi tässä haasteessa tuli viisi kirjaa eli 1803 sivua. 
   
    
Parista kirjasta en vielä ehtinyt bloggaamaan. Kuukauden parhaat lukuhetket kuitenkin tarjosi Andy Weirin avaruusseikkailu Yksin Marsissa. Laura Lindstedtin Finladia-palkittu teos Oneiron puolestaan aiheutti jännityksen hetkiä: ehdinkö lukemaan kirjan ennen voittajan paljastusta ja pitiköhän Hector siitä? Myös Siiri Enorannan teoksen Surunhauras, lasinterävä parissa sai kevyesti vierähtämään useamman tovin.  
   
Tänään avautuu Kirjabloggareiden joulukalenterin ensimmäinen luukku Hyönteisdokumentti-blogissa. Minä olen mukana tänä vuonna luukussa 13 (Lucian päivä) ja luinkin sitä varten kasan lasten kuvakirjoja (joita en laskenut tuohon lukuhaasteeseen). Tästä lisää sitten parin viikon päästä.
   
Luetut kirjat:
 • Andy Weir: Yksin Marsissa
 • Jeff VanderMeer: Hallinta
 • Laura Lindstedt: Oneiron
 • Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet
 • Siiri Enoranta: Surunhauras, lasinterävä

12 kommenttia:

 1. Kaunis värityskuva! Olet kuitenkin saanut paljon luettua! Kalenteriluukkua odottamaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän Googlailun tuloksenä päädyin tuohon Harperin värityskirjaan. Köyhällä kun ei ole varaa ostaa montaa erilaista kirjaa, niin sen yhden pitää olla sitten 100% kivoja kuvia. Olen tykännyt paljon tästä. :) Tuohon kuningaskalastajaan katselin referenssikuviakin, jotta se näyttäisi uskottavalta.

   Poista
 2. Voi, onpa tosiaan kaunis värityskuva! Minulla on värittäminen vielä kokeilematta, mutta tiedän saavani värit ja yhden kirjan joululahjaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ;) Tässä olen käyttänyt uusia Sabilon puuvärejäni (12 väriä Suomalaisessa kirjakaupassa alle 4€) sekä miehen kouluaikaisia puuvärejä (Helitzejä ja Tropicolorseja).

   Toivoin siskoiltani muiden kirjalahjojen joukossa myös paria värityskirjaa. Millie Marottan Eläinten valtakunta/Animal Kingdom, Richard Merrittin The Art Therapy Colouring Bookja Daisy Fletcherin Sirkutus -värityskirja/Birdtopia. Tosi vaikeaa löytää runsaasta valikoimasta ne itseä kiinnostavat, kun suosituimmat Salainen puutarha kummpaneineen eivät nappaa.

   Poista
 3. Hitsi, kun olisi aikaa väritellä! Näyttää tosi kivalta tuo lintukuvakin. Joskus olen selaillut noita värityskirjoja ja osa niistä on vähän kökömmän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kökköys ja naiivius vaivaa tosiaan monia aikuisten värityskirjoja. Ne suurhitit (mm. Basfordin Salainen puutarha) kun on kaiken lisäksi puuhakirjamaisempia. "Bongaa nämä eläimet" tai "piirrä kuva loppuun" eivät ole ihan sitä, mitä haluan näiltä kirjoilta.

   Olikin huippua, kun satuin löytämään tuon Harperin teoksen yhdestä värityskirjoja esittelevästä Youtube-videosta. Paljon kauniita kuvia ja pari vähän erikoisempaa, joita voi käyttää värien ja tekniikoiden testaamiseen ennen kuin menee niihin kivannäköisiin.

   Poista
  2. Ps. katselin monia steampunk-, Japani-, kissa- ja pöllö-aiheisiakin värityskirjoja, mutta en sitten onnistunut niistä löytämään yhtään tasokasta. Piirrostyyli, liiallinen toisteisuus (ns. tapettikuviointi-tyyli) ja toisinaan jopa liiallinen outous/psykedeeliys tökki kaikissa, joista löysin netistä kuvia tai videoita.

   Poista
  3. Ooh, kuulostaa hauskoilta teemoilta! Harmi, ettei löytynyt mitään järkevää. Monesti minua ärsyttää myös liian pienet kuvat noissa. Minä en kyllä ole ehkä parasta kohdeyleisöä noille värikirjoille, kun en ole erityisen huolellinen ihminen :D

   Poista
 4. Oho, tuo onkin sinun värittämä kuva! Nätti. :)

  Laitoin sinulle haasteen blogiini. Haasteen saajia on nykyään niin vaikea keksiä, kun ei enää meinaa pysyä perässä, onko joku tehnyt jo jonkun haasteen. Yritin selata blogiasi taaksepäin, mutta jos olet jo osallistunut, niin ei tarvitse osallistua uudestaan. :D
  http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2015/12/haastetta-kerrakseen-alyttomat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, värittelin tuon tuossa yksi päivä. :) Yksi onnistuneimpia tähän mennessä.

   En ole saanut aikoihin haasteita, eli otan ilolla vastaan. Kiitos siis siitäkin! ♥ Näihin on tosiaan vaikeaa keksiä haastettavia, sillä kiertävät niin nopeasti tutuissa blogeissa. Lopputulos on usein se, että monille tulee vieläpä useammalta suunnaltakin sama haaste. Minäpä vastailen. :)

   Poista
 5. Näistä Yksin Marssissa kiinnostaa eniten. Vaikuttaa jännältä seikkailulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lukemaan. :) Vei todella koukuttavasti mukanaan.

   Poista